frkotik frkotik komentáře u knih

☰ menu

Lazar Lazar Lars Kepler

Jedním slovem skvělé. Jurek je prostě superpadouch a vytáhnout ho znovu na světlo byla sázka na jistotu. Po Písečném muži druhá nejlepší severská krimi.

07.12.2021 5 z 5


Poprava Poprava Yrsa Sigurðardóttir

Jednoznacne nejlepsi Yrsa zatim... Poslouchal jsem vsechny dily jako audio a jsem rad, ze jsem tomu dal sanci po DNA, ktere me uplne nenadchlo. Ale dalsi dily lahudka ;)

15.05.2021 5 z 5


Artemis Artemis Andy Weir

Weir je Bůh! Osobně nechápu, že má Artemis tak nízké hodnocení, nebylo to tak dobré, jako Marťan, ale zatraceně se to blížilo. Jeho humor je prostě nejlepší, miluju!

03.02.2021 5 z 5


Katarze Katarze Yrsa Sigurðardóttir

Vždycky, když jsou do toho zapojené děti, není mi dobře po těle, ale snažím se si to tak nepřipouštět. Huldara a Freyju mám rád, myslím, že jim to celkem šlape, už by jim alespoň to rande mohlo vyjít :) Mimochodem, skvěle namluveno. Těším se na další díl! Snad bude.

03.02.2021 5 z 5


Až mi zítra budeš chybět Až mi zítra budeš chybět Heine Bakkeid (p)

Většinou jsem ke kriminálkám tohoto typu celkem nekritický, ale tohle byla fakt slabota... Zdlouhavé pasáže, skoro nulové napětí a polovinu času jsem nechápal, jestli jde o realitu nebo nějaký další chorobný výplod fantazie hlavního hrdiny... Ale statečně jsem to doposlouchal, nicméně další díl si dobře rozmyslím.

17.09.2019 2 z 5


Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Mrazivý zážitek... To jako rozhodně, mám dvě dcery a no... Tak trochu jsem se těšil na vyšetřování, jak bylo avizováno v popisku knihy a to se nedělo, což byla škoda. Ale to vyprávění stálo za to!

05.06.2019 4 z 5


Měsíc nad Soho Měsíc nad Soho Ben Aaronovitch

Rozporuplné pocity, po prvním díle jsem se těšil na vyšší úroveň druhého dílu (i díky komentářům zde) a stále mě neopouští pocit, že by z toho šlo vymáčknout víc. To téma je hrozně nosné a v podstatě se tu opakuje to, co v jedničce. I tak mě to ale baví, to zase jo. K dokonalosti ale ještě něco chybí. Uvidíme u trojky?

22.08.2018 4 z 5


Medvědín Medvědín Fredrik Backman

Neskutečné. Nemyslel jsem si, že Backman ještě něčím překoná Oveho a ejhle. Je to tam. Pokud čekáte, že Vás tato kniha pobaví, nemůžete být od pravdy dál. Ale i tak to stojí stokrát za to. Kniha o hokeji, kde hokej je tím nejméně důležitým. Prásk. Prásk!

31.07.2018 5 z 5


Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Někde už jsem zmiňoval, že mě baví víc série Kurta Wallandera, než Carla Morcka, ale tahle kniha ten náskok razantně smázla. Myslím, že tomu docela pomáhá ten rozvoj postav kolem Carla, dost mě to baví v posledních dílech, hlavně Asada jsem si dost oblíbil. Jeho přirovnání s velbloudem mě vždycky dostanou do kolen. A ten závěr byl perfektní, musím říct, že jsem to rozhodně nečekal.

13.06.2018 5 z 5


Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Stále mám tendnce porovnávat Carla Morcka s Kurtem Wallanderem z jiné knižní série. Marco mě znovu utvrdil v tom, že Mám Wallandera přeci jen radši. Jinak zápletka zajímavá, rozuzlení trošku rychlé, na můj vkus. 4 hvězdy.

24.05.2018 4 z 5


O krok pozadu O krok pozadu Henning Mankell

Příběh naprosto úžasný, i když bych s Wallanderem asi dvojdomek nechtěl :o) Slyšel jsem audioknihu, která byla bohužel lehce krácena (ač být neměla), tak jsem se chvílemi divil, ale vše vyvážil opravdu záživný příběh.

09.05.2018 5 z 5


Řeky Londýna Řeky Londýna Ben Aaronovitch

Bavil jsem se. Jen lituji, že jsem si nepočkal na audioknihu, ale netušil jsem, že to někdo bude namlouvat. Překvapivě i pasáže, které popisovaly historii a krajinu mě bavily, hlavní hrdina je pro mne vyloženě sympaťák. Občas jsem se ztrácel v ději a nebyl si jistý "kdo je kdo", ale jinak to byl příjemný zážitek a určitě si dám i další díly. Jen už si počkám na ty audioknihy :o)

03.05.2018 4 z 5


Maigret a jeho mrtvý Maigret a jeho mrtvý Georges Simenon

Poslouchal jsem jako audioknihu v podání skvělého Jana Vlasáka, nicméně děj byl poměrně zkratkovitý, chvílemi jsem se musel vracet, abych pochopil, jak se k určité informaci Maigret dostal. Ale jinak fajn, toto bylo moje první setkání s Maigretem a určitě se k němu ještě vrátím, respektive k tomu, co bude k mání v audio podobě (dlouhé cesty autem :)

07.11.2017 4 z 5


Marťan Marťan Andy Weir

Neskutečně vtipný, spousta technických detailů, ale dalo se, když jsem si to nechal rozležet trochu v hlavě. A některé pasáže naprosto legendární, jak ze Země, tak z Marsu. Je z toto samozřejmě cítit, že autor je Amík, vlastenectví a hrdinství až za hrob, ale myslím, že u téhle knížky to tolik neruší.

16.10.2017 5 z 5


Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Kdysi jsem byl pravidelnym ctenarem Maruscina deniku a ted jsem si dal repete v podobe poslechu, nejak to ale nebylo uz ono... I tak ale kloboucek dolu.

08.09.2017 4 z 5


Mikeš Mikeš Josef Lada

Mikeš je klasika všech klasik, kdysi jsem ho četl pro sebe a teď už ho čtu pro svou dceru. Bohužel ovšem nemůžu zůstat nekritický jako před lety. Moc jsem nepochopil tu druhou část, být Ladou, utnul bych to s výstavbou Domova, pak už to bylo malinko wtf. Ta první část je ale naprosto nedostižná.

04.04.2017 4 z 5


Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Asi bych opakoval to, co už zde napsali mnozí přede mnou... Válka je strašná věc a mělo by se vždy udělat vše, aby k ní nedošlo...

10.03.2017 5 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Teda já jsem byl po dočtení (dnes ve dvě ráno) naprosto nadšenej, třetí dil Rhyma je zatím naprostá jednička a okamžitě se jdu pustit do dalšího dílu :) Všechny postavy, které jsem podezříval, byly nevinné a naopak a tak by to mělo asi být :o) Jen ti sršni, z toho jsem měl husí kůži...

28.11.2016 5 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Já vám nevím... Viděl jsem napřed film a to asi byla chyba, jak už to tak bývá. Ale jsem ve finále rád, že jsem si to i přečetl, i když Denzela Washingtona jako Lincolna Rhyma už z hlavy nevymažu...

24.11.2016 4 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Parádička, po nemastných neslaných Sběratelech kostí, které jsem viděl v kině / televizi a teď i četl, mi tohle přišlo jako naprostá bomba... Ten konec teda byl! Lahůdka a hned skáču rovnýma nohama do dalšího Lincolna Červa :) Celkem mě překvapuje, že tohle ještě nikdo nezfilmoval nebo se pletu?

24.11.2016 5 z 5