Frenkis Frenkis komentáře u knih

☰ menu

Sanatorium Sanatorium Sarah Pearse

Autorka dobře vystihla ponurou zimní atmosféru hotelu, který je odříznutý od civilizace a stala se v něm vražda. Kniha se četla dobře, měla spád a těšil jsem se na rozuzlení, bohužel k mému zklamání, byl závěr knihy a motiv pachatele zbytečně překombinovaný téměř nereálný a napětí se z posledních kapitol téměř vytratilo do prázdna, kdy se rozebíral velice zamotaný a prapodivný důvod k vraždě.

01.11.2022 4 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Příjemná, odpočinková kniha, kterou bych si vzal na dovolenou, dobře se četla a dalo se u ní dobře relaxovat a vcítit do děje.

26.06.2022 5 z 5


Lhář Lhář Alex F. Brady

Kniha nebyla nijak extra napínavá, ale poslední stránky knihy velmi příjemně překvapily nečekaným závěrem, který jsem nepředpokládal. U většiny knih člověk tuší jak to asi dopadne, ale u této jsem takový závěr netipoval, za to dávám palec nahoru.

29.04.2021


Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Opět skvělá kniha od Niny, která vás zasvětí do života KLDR prostřednictvím lidí, kteří v této zemi reálně žili a máte tak možnost si udělat velmi objektivní názor na tento stát.

03.02.2021 5 z 5


Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

Krásná kniha, která pohladí na duši věřím, že i lidi, kteří nemají pejska a ukáže jim pohled na svět z jiného úhlu, než jen z toho našeho člověčího.

24.01.2021 5 z 5


Hra o trůny: Mytologie Hra o trůny: Mytologie Gwendal Fossois

Bohužel, jak již zde bylo napsáno, autor knihy si spíš vždy domyslel nějakou mytologii, která se k danému tématu ze seriálu hodila i když pravda může být úplně jinde, takže je kniha spíš o tom, co si autor myslí a jeho domněnky, jde poznat, že spíš chtěl rychle vydělat peníze, napsat pár slov o určité části seriálu a k tomu si najít nějakou většinou Řecko římskou mytologii, která by se k tomu mohla hodit asi není hodno na vydání knihy.

24.01.2021 odpad!


Zaklínač duší Zaklínač duší Sebastian Fitzek

Bohužel další z nedotčených knih. Ani když jsem došel na str. 40 mě příběh nezaujal, nebyl jsem zvědavý jak to bude pokračovat a celou dobu se jen hlavní postava snažila dostat z léčebny.

20.07.2020


Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Jsem rád, že jsem si vybral tuto knihu, která oproti klasické detektivce nabídla i trochu mystiky a fantasy, což bylo příjemné oživení.

20.07.2020


Oběť Oběť James Carol

Kniha se velmi dobře četla a děj hezky plynule na sebe navazoval a odkrýval pozadí staré vraždy.

04.03.2020 5 z 5


Soud padlých andělů Soud padlých andělů James Kimmel jr.

Bohužel ani po 100 stránkách mě kniha nezaujala a nijak nelákala abych jí četl dál, proto jsem jí odložil.

04.03.2020 1 z 5


Slepí Slepí Alex F. Brady

Kniha mě velmi mile překvapila, nic jsem nečekal, ale autorka mě vtáhla do děje a velmi dobře vylíčila hlavní postavu a ukázala, že i psycholog ve vrcholné funkci je jako ,,ostatní" lidi a má své chyby a řeší stejné problémy.

26.08.2019 5 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Kniha kterou jsem nedočetl. Zajímavý námět, ovšem v polovině knihy byl děj téměř stále na stejném místě. V každé kapitole se popisovaly příběhy lidí z okolí hlavní postavy, některé s dějem ani příliš nesouvisely a příliš mnoho prostoru jim bylo věnováno místo hlavní hrdince do které se člověk tím pádem nemůže ani příliš vcítit.

30.07.2019 2 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

Tato kniha se četla sama a měl jsem jí přečtenou ze všech jeho knih nejdříve. Psáno velmi čtivě, poutavě tak jak je u Bryndzy zvykem :-)

10.04.2019


Bez těla Bez těla Martin Goffa

První kniha od tohoho autora se mě do rukou dostala náhodou. A velmi mile překvapil. Dá se srovnat se zahraničními autory, kdy velmi poutavě popisuje vraždu a také samotný život vyšetřovatele. Často jsem měl pocit že nečtu českého autora a vyšetřování se odehrává v Praze. Doporučuji přečíst.

03.04.2019


Ptáčník Ptáčník Mo Hayder

Zajímavá kniha, trochu strašidelná co se týče popisu toho co vrah dělal s obětmi. Konec se mě zdál trochu více natažený, než bylo potřeba.

26.03.2019


Jen 27 dnů Jen 27 dnů Alison Gervais

Super kniha, četla se velmi dobře. Závěr knihy mě trochu zklamal, čekal jsem trochu více informací o tom, proč chlapec spáchal sebevraždu a co ho k tomu vedlo jaké měl v té době myšlenky.

28.01.2019


Chladnokrevně Chladnokrevně Robert Bryndza

Kniha pěkně ubíhala a střídalo se zde vyšetřování s popisem pachatelů a jejich motivem k vraždám. Konec nebyl nijak zbytečně natažený, jak u některých knih bývá zvykem. Od Bryndzy jedna z jeho nejlepších knih

03.01.2019


Život pána prstenů: J.R.R. Tolkien Život pána prstenů: J.R.R. Tolkien Michael Coren

Zajímavá kniha, která popisuje pozadí vzniku knih o Hobitovi a pánu prstenů a život autora. Kniha je psána velmi čtivě, a i když to je životopisná kniha, tak byla psána poutavě. Doporučuji

29.12.2018 5 z 5


Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Rychleji mluvit nedokážu: Od Gilmorových děvčat ke Gilmorovým děvčatům (a všechno mezi tím) Lauren Graham

Přečtena zhruba poloviny knihy, nijak záživné čtení, asi opravdu jen pro ty nejskalnější fanoušky tohoto seriálu a této herečky.

18.12.2018


Unesená Unesená Mo Hayder

První kniha od této autorky, a velmi mě nadchla. Konec byl sice trochu více natažen než bylo nutné podle mě, ale jinak kniha splnila účel.

18.12.2018 5 z 5