Freedomova Freedomova komentáře u knih

☰ menu

Mort Mort Terry Pratchett

Terryho Pratchetta naprosto miluji a Mort mě nezklamal. Navíc je v příběhu moje nejoblíbenější postava Smrtě, která je ve své nelidskosti mnohem lidštější než mnozí z nás, takže za mě paráda.

28.12.2023 5 z 5


Pyšelská heraldika Pyšelská heraldika Michal Vitanovský

Skvělé zpracovaná knížka, moc mi pomohla při pátrání po historii Pyšel. Zkoušela jsem ji marně koupit, naštěstí ji měli k zapůjčení v knihovně.

28.12.2023 5 z 5


Mizerná karma Mizerná karma David Safier

Pohodová knížka na dovolenou nebo odreagování od stresu. Příběh je originální, není hned jasné, jak dopadne a humorným stylem a bez patosu podává téma, které je hluboké a dotýká se každého z nás. Knížka mne pobavila i dojala a rozhodně stojí za přečtení.

28.12.2023 4 z 5


Co dělala Abigail v létě Co dělala Abigail v létě Ben Aaronovitch

Ostatní knihy z této série se mi líbily víc, ale byla jsem nadšená z dalšího dílu a s chutí jsem si ho přečetla. Příběh je zajímavý a skvěle napsaný, nemohla jsem se od něj odtrhnout. Abigail pro mě sice není stejná liga jako Peter Grant, ale i tak skvělé čtení.

28.12.2023 4 z 5


Na divokém venkově Na divokém venkově Eva Grestenbergerová

Knihu jsem si náhodou půjčila v knihovně a zpříjemnila mi několik cest v MHD do práce. Není to typ četby, která by člověka uchvátila, ale taková místy vtipná oddychovka. S "Atistokratkou" se to srovnat vůbec nedá, příběh tam také žádný není, ale sem tam se člověk zasměje a přišla mi vtipná zemitá místní mluva (např. nedožerky).

28.12.2023 3 z 5


Jak najít lásku Jak najít lásku Cecelia Ahern

Knížka mě nadchla, je to skvělý mix smysluplných myšlenek, romantického příběhu, dojemných chvilek a originálního humoru. Ani chvilku jsem se nenudila a ráda doporučuji.

19.02.2023 5 z 5


Obchůdek na rohu Obchůdek na rohu Nicola May

Je to prostě "čtení pro ženy", ale narozdíl od jiných podobných příběhů je hlavní hrdinka v souladu se svým komplikovaným životem autenticky hrubá, vulgární, promiskuitní a v průběhu děje se její chování přiměřeně kultivuje. Konec je sice od začátku jasný, ale cesta k němu rozhodně není nudná.

12.02.2023 3 z 5


Fakt šílená jako já Fakt šílená jako já Jo Watson

Knížka se mi líbila, námět střetu reálného světa se světem sociálních sítí je rozhodně zajímavý a originální, ale romantická linka setkání bývalé baculky s jejím idolem z dětství mi připadala zbytečně přitažená za vlasy. Jiná knížka od téže autorky se mi líbila více, ale tato mne nenudila a byl to prima relax.

11.02.2023 3 z 5


Sejdeme se v knihkupectví Sejdeme se v knihkupectví Amy Meyerson

Knížka se mi líbila, námět je zajímavý. Rozuzlení je čtenáři nejspíše jasné už na začátku, ale je zajímavé sledovat, jak se k němu dojde. Příběh je hodně rozvláčný, takže to není úplně strhující čtení, od kterého by se člověk nemohl odtrhnout, ale mám ráda knížky z prostředí knihoven a knihkupectví, tak jsem byla spokojená.

03.02.2023


Mám tě ráda, nemám tě ráda Mám tě ráda, nemám tě ráda Jo Watson

Knížku jsem si půjčila jako oddychovku a "dovolenou pro hlavu" a tento účel úžasně splnila. Perfektně jsem se u ní zrelaxovala a pobavila. Příběh je vtipný, rychle se čte a ani chvíli nenudí.

26.01.2023 4 z 5


Čarodějky ze Sanctuary Čarodějky ze Sanctuary V. V. James (p)

Kniha je napínavá, trochu mě zrušilo, že kapitoly jsou psané z pohledu různých postav. Postava čarodějky mi nebyla úplně sympatická a popisy průběhu rituálů mi připadaly zbytečně zdlouhavé. Závěr byl zajímavý a překvapivý.

21.01.2023 3 z 5


Poddan a Čmuchal Poddan a Čmuchal Zdeněk Karlík

Knížku jsme dostali, ale byla hrozně rozvláčná a děti nebavila, tak jsme ji dali do knihobudky a jistě si najde čtenáře. Oceňuji hezké ilustrace.

15.01.2023 2 z 5


Kosprd a Telecí Kosprd a Telecí Eva Papoušková

Super knížka, četla jsem ji synovi a chvílemi jsem se smála tak nahlas, že na mě nevěřícně zíral. Je to skvělé čtení pro děti i dospělé. Když človek už "prodělal" s dítětem školku, užije si ji ještě lépe :)

15.01.2023 5 z 5


Čtenáři z Broken Wheel doporučují Čtenáři z Broken Wheel doporučují Katarina Bivald

Takové milé čtení, pohodovka na cesty do práce. Rozhodně to není kniha, kterou by člověk hltal a měl problém čtení přerušit, ale příjemně zabavila a to se také počítá.

15.01.2023 3 z 5


Nový začátek Nový začátek Michaela Grünig

Tento typ příběhů mám ráda, takže se mi kniha moc líbila. Je napsaná čtivě, nenarazila jsem tam na nudné části, žádná dějová linka mi nebyla protivná a bylo mi líto, když jsem ji dočetla. Těším se na další díl.

15.01.2023 5 z 5


Vánoční tábor Vánoční tábor Karen Schaler

Knížku jsem četla o Vánocích, když jsem se snažila vyležet chřipku jako tématickou oddychovku a tento účel splnila perfektně. Potěší, je milá a netrápí hlavu. Navíc navodí úžasnou atmosféru. A i když jsem neměla na jídlo ani pomyšlení, tak horkou čokoládu bych si při čtení dala :)

15.01.2023 4 z 5


Pět báječných strýčků Pět báječných strýčků František Nepil

Tuhle knížku jsem četla jako dítě a moc mě bavila. Teď si ji syn půjčil v knihovně, četli jsme ji před spaním a líbila se mu. Je to taková rychlovka, ale milá, žádné drámo a sem tam humor.

08.02.2022 4 z 5


Léto s vůní čerstvého chleba Léto s vůní čerstvého chleba Jenny Colgan

První díl byl skvělý, tento druhý jsem dočetla spíše ze zvyku, protože knihy Jenny Colganové miluji. Nerada přiznávám, že mi tato kniha připadala jako "nastavovaná kaše", a kdybych skončila u první, měla bych z celého příběhu rozhodně lepší dojem. V prvním díle mi záliba hlavní hrdinky v papuchalkovi připadala jako zajímavé oživení příběhu, v tomto díle to byla prakticky jedna z hlavních dějových linek a příběh byl z mého pohledu rozvleklý a nepříliš zajímavý.

04.02.2022 3 z 5


Posel Posel Markus Zusak

Úžasná kniha! Stejně jako Zlodějka knih mne uchvátila hned od začátku a ani jedna stránka nebyla nudná, slabší či předvídatelná. Dočetla jsem ji před chvílí a nepochybuji o tom, že mi bude ještě hodně dlouho dělat společnost v myšlenkách.

02.01.2022 5 z 5


Pojízdný krámek snů Pojízdný krámek snů Jenny Colgan

Miluji knihy a poslední dobou obzvlášť ty od Jenny Colganové, takže jsem byla opět nadšená a každou volnou chvilku trávila s Ninou v její dodávce. Doporučuji všem kdo hledají milý, lidský a domácky hřejivý příběh, a pokud máte navíc rádi Skotsko jako já, budete v sedmém nebi!

31.12.2021 5 z 5