Fox85 Fox85 komentáře u knih

☰ menu

Invaze z galaxie Invaze z galaxie Robin Cook

Po téhle knížce jsem sáhnul díky loňské výzvě, ale dočetl ji až letos. Je to hodně čtivé a někdy jsem se začetl opravdu pořádně, ale autor by se měl držet ryze lékařského prostředí a do oblasti scifi se už raději nevydávat

20.01.2022 3 z 5


Conan na Ostrově ledu Conan na Ostrově ledu Mike Philip

Knížka se mi doma povalovala již nějakou dobu, a jelikož obsahuje nějaké ilustrace, zařadil jsem si ji do letošní výzvy právě kvůli tomu. A brzy jsem začal litovat. Sice jsem četl zdejší komentáře, ale stejně jsem se vrhl do čtení a doufal, že přehánějí. Nepřeháněli. Ten relativně jednoduchý příběh bych ještě bral, ale ty vyjadřovací schopnosti... Autor absolutně nedokáže vládnout jazykem, nedokáže vybudovat atmosféru a celé to působí jako slohová práce žáka základní školy. Takže dalším případným odvážlivcům - věřte komentářům a vyhněte se tomuto "dílu"

25.07.2021 1 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Knihu jsem měl původně vybranou pro Čtenářskou výzvu 2020 (kniha vydaná v roce 2020), ale dostal jsem se k ní až letos. Naštěstí se hodí pro letošní výzvu - prostředí, v němž bych se nechtěl ocitnout. I když mám cyberpunk hrozně rád a věřím, že je to jedna z pravděpodobnějších možností pro budoucnost, tak bych v takovém světě žít nechtěl. Rozdělení na bohaté a chudé tady bylo a bude, ale právě v takových dílech je to ještě výraznější. A to se Kotletovi povedlo vykreslit dobře. Akce taky výborná, takže ze svého prvního setkání s tímto autorem odcházím spokojený a těším se na další příběhy.

17.02.2021 4 z 5


Smrt boxerů Smrt boxerů M. R. Richards (p)

Snaha o napínavý příběh tu byla, ale úplně ji zazdil konec.

30.06.2013 1 z 5


Hugo Story I: 1955–1961 Hugo Story I: 1955–1961 Isaac Asimov

Všechny povídky ve sborníku jsou velice kvalitní a stojí za to je přečíst. Vrcholem je Růže pro Algernon, ale ani Velký přední dvorek nebo Průzkumný tým nezůstavají pozadu.

17.06.2013 5 z 5


Conan a Páni severu Conan a Páni severu Ivana Kuglerová

Nebylo to špatné, takový slušný nadprůměr. Conan a jeho skupina bojovníků putují za posláním, o kterém nedovedou vlastně nic přesně říci, spíše to tak nějak cítí nebo tuší. Potkávají všechno možné od podivných lidí až po nebezpečné příšery, aby nakonec došli k cíli. Trochu zamrzí, že samotný závěr se odehraje na posledních několika stránkách (99% putování, závěr a fik - konec).

21.05.2013


Století páry Století páry Petr Schink

Opravdu milé překvapení. První setkání se steampunkem a rozhodně není poslední. Všechny povídky jsou dobré, stejně jako příběh, který je všechny spojuje.

17.05.2013 4 z 5


Stracholam Stracholam Jan Skácel

Některé verše zajímavé, pan Skácel umí psát, ale celkově tam nebylo nic, co by mě vyloženě zasáhlo nebo se výrazněji zapsalo do paměti.

07.05.2013


Římská bojová taktika 109 př.n.l. - 313 n.l. Římská bojová taktika 109 př.n.l. - 313 n.l. Ross Cowan

Římská bojová taktika je spíše pro opravdové nadšence a zájemce o tuto oblast historie. Ostatní, kteří ze zvědavosti (jako třeba já) knihu otevřou, jistě potěší některé popisy bitev nebo taktických manévrů.

16.04.2013


Čestná stráž Čestná stráž Dan Abnett

Konec trochu uspěchanější, ale jinak solidní zábava (jako ostatně zatím ve všech dílech série).

12.03.2013 4 z 5


Poutník a píseň Poutník a píseň Otokar Fischer

Těžko hodnotit a komentovat tuto sbírku básní. Některé básně jsou zajímavé a autor vládne jazykem opravdu dobře. Ale celkově mě to až tak neslovilo.

08.03.2013


Conan a meč Skelosu Conan a meč Skelosu Andrew J. Offutt

Tento příspěvek do Conanova světa mě neuvěřitelně nebavil a občas dokonce útrpně nudil. Hlavní kostra příběhu není špatná, ale to, co autor na tuto kostru nabalil za tkáň a pojivo.... no, to je teda pecka. A když k tomu přidáte ještě nezkutečně odfláknutou práci osob, které mají dílo pečlivě zkontrolovat před vydáním, dostanete organismus, který přežívá jenom díky jménu osoby na obálce - Conanovi. Nejsem žádný expert na Conana, ale tohle opravdu ne, takhle si to nepředstavuji.

Celým dílem se nese spousta překlepů a chybějících písmen. Kdyby jich bylo jen pár, tak se to dá pochopit, nikdo nejsme dokonalí, ale tady jich je opravdu hodně. O jiných chybách radši ani nemluvit.

05.03.2013


Síň slávy: Nejlepší SF povídky 1929–1946 Síň slávy: Nejlepší SF povídky 1929–1946 Robert Silverberg

Prostě úžasné, snad žádné povídce nelze nic většího vytknout.

12.05.2012 5 z 5


Kouzlo města Kouzlo města Simon R. Green

Tak konečně jsme se dočkali. V závěru knihy se totiž neobjeví nikdo jiný než Johnova matka.

12.05.2012


Minulost napříč budoucností Minulost napříč budoucností Robert A. Heinlein

Připojuji se s hodnocením k uživateli moril. Opravdu výborná sbírka povídek, kde některé povídky jsou opravdu perlami a když se jich sejde najedno více, tak je to prostě... paráda.

12.05.2012 5 z 5


Krvavý kámen Krvavý kámen Karl Edward Wagner

Přestože se mi první díl série až tolik nelíbil, začal jsem číst i díl druhý. Nakonec jsem ho sice dočetl, ale že bych z něho byl nějak zvlášť odvázaný, to se říct nedá. Hlavní hrdina mi byl snad ještě méně příjemný než v díle prvním. Z mého pohledu se potom nemůžu divit nad tím, že to vydavatelstí utnulo, přestože autor napsal dílů víc.

12.05.2012


Sbohem múzy Sbohem múzy František Halas

Výběr z poezie jednoho obzvlášť výjimečného básníka. Většina básní je opravdu skvělá a samozřejmě tu nechybí ani jedna z mých nejoblíbenějších básní - Zpěv úzkosti.

12.05.2012


Nářek Slavíka Nářek Slavíka Simon R. Green

Musím přiznat, že mě knihy ze série Noční strana zajímají stále víc a víc. Je tu pořád tajemství ohledně Johnovi matky a o tom, co ona nebo on znamenají pro Noční stranu. I tomto díle se dozvíme trochvíce o Noční straně a o jejich obyvatelých.

12.05.2012


Bláznivý granátovník Bláznivý granátovník Odysseas Elytis

Tato poezie se mi až tolik nelíbila, ale našlo se tu naštěstí několik pěkných básní, a tak jsem to nakonec dočetl.

12.05.2012


Stíny Asyla Stíny Asyla Robert Asprin

Další porce povídek ze Světa zlodějů. Dále se tu rozvíjejí osudy známých postav z minulých knih.

12.05.2012