Flex Flex komentáře u knih

☰ menu

Každý den je nový: Komiksový deník Každý den je nový: Komiksový deník Lucie Lomová

Lucie Lomová, význačná osobnost českého komiksového prostředí, vstoupila na u nás nepříliš probádanou půdu s komiksovým deníkem. Můj náhodný objev na brněnském komiksovém festivalu Koma se proměnil ve fascinující četbu na jeden zátah. Lomová, známá svým širokým uměleckým spektrem od dětských příběhů až po grafické romány pro dospělé, tentokrát přináší dílo, které osvěžuje český komiksový rybníček.
Tento komiks je výsledkem autorčiny touhy po spontánnosti a tvůrčí svobodě, bez připravené příběhové linie, zpracovávající každodenní život. Lomová nás vede skrze veselé i smutné okamžiky svého života, od synova coming-outu, přes běžné radosti a starosti, nevyhýba se ani tématu vážného onemocnění ani tématu smrti, což dodává příběhu autenticitu a hloubku.
Její skicovitý styl kresby, omezená paleta barev, efektivní zachycení emocí a atmosféry okamžiku, spolu s prvkem textových deníkových záznamů, poskytují unikátní zážitek. Přestože se některé dny zdají být méně zajímavé, celkově dílo zaujme svojí originalitou, upřímností a výtvarnou kvalitou.
Tuto knihu doporučuji každému, kdo má rád osobní a upřímné příběhy a chce nahlédnout do života jedné z nejvýznamnějších českých komiksových tvůrkyň.

01.01.2024 5 z 5


Decibely nad Brnem Decibely nad Brnem Petr Gratias

Pro mě málo zajímavé. Nezáživnost. Znám lepší knihy o tvrdé muzice.

13.12.2016 3 z 5