Fifth Element Fifth Element komentáře u knih

☰ menu

7 klíčů 7 klíčů Asa Schwarz

Kdyby nebylo překladu do krátkých vět, hodnocení by bylo mnohem lepší :/

12.07.2023 3 z 5


Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Začala jsem číst Dextera, protože jsem chtěla vědět, proč je tak vychvaleny Mrchozrout, který mě absolutně nenadchl. Jenže to ani Dexter. Sice to bylo o chlup lepší, ale jen docela nepatrný, prostě se mi tohle čtivo nelíbilo, byť se to četlo vcelku dobře. Navíc ještě sestra celou dobu na přes ústa, která se chce stát detektivem, ale odpovědi hledá u bratra. A humor? A ještě černý? Možná spíš divný az trapný..
Za mě další díl ani jedné serie už nejspíš ne..
A nejspíš jsem poslední, kdo neviděl ani neuvidí seriál :/

29.03.2023 3 z 5


Procitnutí Procitnutí Nora Roberts

Neskutečné... A překvapivé, nikoli čtivostí, ta už je u Nory standardem, ale vůbec příběhem, popisem postav, krajiny, vystavením základů trilogie.
A dlouhé čekání do července na druhý díl a třetí v nedohlednu, jestli to skončí podobné jako tato první kniha, okoušu si všechny nehty než se dozvím poslední průběh a výsledek :))

27.03.2023 5 z 5


Mrtvá zóna Mrtvá zóna M.W. Craven

Dvěma slovy skvělá serie!
Nejlepší část? :)))
"Odprejskni"

13.03.2023 5 z 5


Sokolník Sokolník Isabella Maldonado

Četlo se to dobře, to ano. Ale kdyby se to tak blizce nedotykalo opět jen Guerrerove, bylo by to mnohem lepší, po dvou předchozích knihách už je to až příliš...

13.03.2023 3 z 5


Slibuji ti svobodu Slibuji ti svobodu Laurent Gounelle

Těžko se čte o člověku, ktery prochází osobnostními změnami a ve všech zná jen slůvko "chci", někdy i horší, o nichž si myslí, že na něj má vysostny nárok.. Nicméně svuj odkaz kniha zcela jistě má, je určena i k opakovanému otevření a připomenutí si napsaného, a nemůžu říct, že by se jinak četla špatně..

12.02.2023 3 z 5


Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Kdyby nebylo takového konce, dávám pouze dvě hvězdy...

12.02.2023 3 z 5


Převorství u pomerančovníku Převorství u pomerančovníku Samantha Shannon

Dlouho jsem ji odkladala právě kvůli její délce, ale nelituji.. Sice málo času, ale přece jen jsem dočetla :)
Co mi ale trochu vadilo, a svým způsobem občas mátlo, byla chybějící časová osa, díky tomu a střídavým vyprávěním o různých osobách jsem se právě v čase dost ztrácela při přechodu k jiné postavě a čtení mi to narušovalo. Nicméně to, jak vše začalo a postupně se propojovalo a všichni se dostávali ke svému cíli a samozřejmě se vyvíjeli, bylo fascinující a svým způsobem i návykové, jen ta milostná linka mi tam příliš nesedla, ale budiž, tohle mi nevadilo tolik, jako (ne)plynluti času.
Tak teď ještě to vypravování, jak to všechno doopravdy skončilo se všemi hlavními hrdiny, i těmi zápornými po několika letech, nejen popis nebo naznačeni jejich plánů, a budu navýsost spokojená :))

01.02.2023 5 z 5


Ex na koštěti Ex na koštěti Erin Sterling (p)

Za mě skvělé, magie, kouzla, vtip, sarkasmus, Láska s velkým..., co víc si můžu přát! :)

Jenom pořád nechápu, když čtu ty komentáře, co každéj má s tím, že se téměř ve třiceti ještě dokážou chovat jako puberťaci a nechovají se tak, aby zapadli do škatulky dospělý? Mě to přijde naprosto normální a jestli to některé dámy i dnes neumí alespoň v soukromí nebo se svými blízkými, je mi z nich opravdu smutno.. Plus proč by každá fantasy musela být nutně YA, jenom proto, že chování hrdinů neodpovídá představám čtenářek?
Mě se toto dílo velmi líbilo a mezi adult se fakt už nějakou dobu neřadím..

16.01.2023 5 z 5


Krátká zpráva o stavu duše Krátká zpráva o stavu duše David Gustav Benedikt

Upozorňuji, že jsem nevěděla, podle anotace, do čeho jdu a kupovala jsem podle poutavé obálky :) ale zaujala mě právě ta a následně i první kapitola.
Vyprávění o neradostném životě, dětství, dospívání i části dospělosti jednoho českého autora (a nejspíš mnoha dětí a dospělých), místy nenásilně proloženo motivačnímy povzbuzenímy, jak dát sám sebe dohromady, vypěstovat si sebevědomí bez egocentrismu a v podstatě se postavit na vlastní nohy.
Kniha na mě působí jako zbývající, byť nikdy ne poslední, pomyslná tečka, nebo potřeba předat chcete-li, ozdravné (samo?) terapie ke zbavení se svého, převážně z dětství naprogramovaneho a nakumulovaneho smýšlení a nalezení vlastního místa ve světě. Teprve v poslední třetině celé knihy se dozvíme, co je smutným, přesto nejspíš tím skutečným důvodem vlastní osobnostní změny a potažmo celého vyprávění.
Krom oživení pár vzpomínek z vlastního dospívání, jako třeba povinná chmelová brigáda :), je to moc pěkně napsané – stále v krásném, starém stylu vět rozvitých, s osobitým humorem a kupodivu téměř bez chyb, což se dnes velmi cení (speciálně já sama se českým "novodobým" autorům vyhýbám, protože jim prostě psaní nejde, bohužel). A vůbec bych neřekla, že to je čistě román, spíš z 95 % biografie či otevřena zpověď (kdy zřejmě vystihl osud mnoha rodin) a není možné nesoucítit.
Autorovi přeji hodně zdraví a mnoho dalších šťastných let!

BTW Wim Hof mě nebere, motivace může přicházet různými směry :)))

13.12.2022 5 z 5


Probuzení Probuzení Laurent Gounelle

Jsem v polovině, ale pane bože, kdybych měla ty prachy, tuhle knihu bych koupila snad celými světu kromě vládních a nadnárodních elit!
Bohužel je nás málo co si najdou jen to, co potřebují a nesleduji zprávy, facebooky, instagramy, twittery, youtuby, tiktoky nebo podobný nesmysly, a když vidí, nic to s nimi nedělá, kromě zamyšlení.
Ale tak moc bych si přála jediný. Lidi, probuďte se a nastartujte vlastní mozek a podvědomí! Pokorně VÁM poděkuji....

A po dočtení nemám víc co dodat ani opravit...

15.11.2022 5 z 5


Krvavé stíny Krvavé stíny Jérôme Loubry

Taková stupnujici se detektivka, která ovšem opět spěje do zcela odlišného, byť nepopiratelne a neméně fascinujícího finále, jak to umí snad jen Loubry. Nicméně Útočiště z jeho tvorby, i přes velmi zajímavé vrcholové téma této knihy, pro mne zůstává stále top.

14.11.2022 4 z 5


Červená lilie Červená lilie Nora Roberts

...a po všech těch pádech a vzestupech nadešlo očekávané finále :)
Všechny tři knihy serie byly velmi čtivé, jak se na Noru patří. Tak trochu genealogicka detektivka šmrncnutá lehce, teda více než lehce, šíleným duchem, který celé jedno století opatroval malé děti.
Jestli nemáte rády ducharske historky, nemá ani smysl, abyste tyto romány otevíraly

09.11.2022 5 z 5


Černá růže Černá růže Nora Roberts

...a ještě lépe pokračuje... Jsem natěšená na závěr :)))

07.11.2022 5 z 5


Modrá jiřina Modrá jiřina Nora Roberts

Začíná to velmi dobře... :)))

04.11.2022 5 z 5


Bretaňské poměry Bretaňské poměry Jean-Luc Bannalec (p)

Nemastna neslana detektivka s komisařem, který je každou desátou stranu hladový, každou druhou pije hektolitry Café, jinak mu to nemyslí a který se za každý výslech omlouvá za neomalenost... A abych nezapomněla, hodně věcí, resp pocitů nenávidí :) To už i Stabenowe Kate Shugak je živější a živelnejsi než Dupin, býť stejně utahana a rozvlacna...

01.11.2022 2 z 5


Po západu slunce Po západu slunce Linda Howard (p)

Vcelku jsem nad koupí váhala, když jsem si přečetla anotaci, postapo není zrovna můj oblíbený žánr, ale zato autorka se k oblíbeným řadí. A nemůžu říct, že bych litovala.
Jak už bylo řečeno, žádné katastrofické scénáře, ale pouhý tichý zásah přírody, potažmo vesmíru přinutil osazenstvo celé planety k návratu ke kořenům a životu bez moderních technologií.
Vcelku reálně a představitelně popsaný život jedné komunity, kde se, i přes všechny potíže a hrozby, a možná navzdory jim, může rozvinout láska..
Ne sice nejlepší z autorčiných děl, byť ve spolupráci, ale dobrá a především čtivá

27.10.2022 4 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Úplně nerozumím, co komu vadí, že žena autorka popíše praktiky vraha a je zatracována, a když se jedná o mužského autora, je to v pořádku. Prostě máte v anotaci "odporný zločinec", tak se s tím smiřte nebo nečtěte.
Každopádně i přes odhaleného vraha skvělý thriller, výborně vykreslené myšlení a nedosažitelnost. Za mě super, navíc se četla velice dobře.

21.10.2022 5 z 5


Záblesk v zrcadle Záblesk v zrcadle Amanda Quick (p)

Já jsem naprosto spokojená!
Jako vždy čtivé, navíc se opět naplno projevuje paranormální stránka tvorby autorky a co mě osobně potěšilo, i příslib spojení mezi Nadací a Společností Arkány. Doufám, že vyjdou nové série v tomto duchu a co víc, že budou dopřeloženy i ty chybějící, už napsané..
Už dlouho přemýšlím, že si znovu přečtu celou dlouhou sérii vztahující se ke Společnosti jak z minulosti, tak z budoucnosti (Rainshadow) a tato kniha mě k tomu kroku postrčila zas o něco blíž :)

01.10.2022 5 z 5


Znamenitá mrtvola Znamenitá mrtvola Agustina Bazterrica

Divná kniha
Ale aspoň, kromě jiného, ukazuje, jakým způsobem se ze společnosti vytrácí respekt, úcta a empatie vůči druhým a kam až by to jedním vymyslem a tlakem mocných mohlo dospět

25.09.2022 3 z 5