FejKýý FejKýý komentáře u knih

☰ menu

Srdcerváči. Kniha 5 Srdcerváči. Kniha 5 Alice Oseman

Tak tohle bylo zase strašně sladké a ty kresbičky k tomu. Už se moc těším na šestý poslední díl a na pokračování seriálu na Netflixu až bude.

01.04.2024 4 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

Od tohodle dílu jsem čekala trošku více. Kor když podle anotace zjistíme, že se bude jednat o Trinity. Kniha byla opět čtivá, ale nějak mě to úplně nelákalo číst dál. V tomhle příběhu se moc neděje, stala se tam jedna větší věc, ale jak rychle začala, tak i skončila. Co mě bavilo, bylo čtení minulosti, protože to byl fakt mazec a pak nám brzy dojde, jak se to pojí s přítomností. Potom v příběhu je postava Zandry a na konci zjistíte úplně kdo Zandra je a to jsem fakt neodhadovala, to jsem si řekla wtf, wau! Jestli bude Trinity živá či mrtvá, mě už bylo jasné od začátku a dopadlo to tak, jak jsem si myslela. Doufám, že další díly budou lepší, protože tenhle díl, byl za mě slabý zhruba jak předchozí kniha s názvem Vražedná temnota.

27.03.2024 4 z 5


Nick a Charlie Nick a Charlie Alice Oseman

Další milý příběh jako Letos v zimě. Jen tenhle už smutnější. Charlie se velice bojí, jak to bude dál s jeho vztahem s Nickem na dálku, po tom co Nick má odjet přes 300 km pryč na vysokou.

20.03.2024 3 z 5


Letos v zimě Letos v zimě Alice Oseman

Zase milé krátké fajn čtení a je tam i ukázka na knihu Solitaire, ale ta mě nezaujala ani předtím a ani teď, tu vynechám. Zbývá mi přečíst ještě novelu Nick a Charlie, na kterou se jdu vrhnout teď a Srdcerváči 5 na které vyjde řada, jen co je budu mít.

19.03.2024 4 z 5


Dlouhá trať Dlouhá trať Viktorie Hanišová

Mám ráda povídky. A tyhle byly super ač tedy byly strašně smutné. Vždycky mě nějakým stylem dostaly a vzaly za srdce. Ale po téhle knize, mám chuť zase na něco veselejšího.

18.03.2024 4 z 5


Tři malá prasátka Tři malá prasátka Alex Smith (p)

Tak tenhle díl byl opět parádní a konečně se tu řešila ta Billie kde je. Jsem ráda, že jsem se k sérii zase dostala a nechápu, že jsem to měsíce odkládala. Na další čtvrtý díl, půjdu co nejdřív. Příběh byl zase super, tenhle díl sice padlo méně vtipků, než v dílech minulých, ale ani se nedivím, přece jen Kett určitě na legrácky ani nepomyslel, když řešil co řešil. Ve finále se divím, že to vůbec přežil všechno, vzhledem k tomu jak ke konci byl popsán. Jestli Billie našel nebo ne, jestli zemřela nebo je živá, si musíte přečíst tenhle díl, abyste se to dozvěděli.

17.03.2024 4 z 5


Přátelé - Oficiální kuchařka podle seriálu Přátelé - Oficiální kuchařka podle seriálu Amanda Yee

Nádherně úžasně zpracovaná kniha. Líbí se mi, že tam jsou nejen recepty, ale i fotky a text k určitým epizodám, kde se jídlo objevilo.

16.03.2024 5 z 5


Stephen King ve filmu Stephen King ve filmu Ian Nathan

Krásně zpracovaná kniha. Nemám co vytknout.

16.03.2024 5 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

Tahle kniha byla pěkná (pokud se to dá tak napsat), čtivá a příběh velice drsný. Četla jsem ve společném čtení. A věřím, že holky ve společném čtení to zasáhlo více než mě. Bylo samozřejmě hrozné co se v příběhu dělo. Ale já to mám vždycky tak. Možná je to kvůli tomu, jaký život si kdo prožil. Knížka byla fakt super a i když není pro mě úplně pětihvězdičková, je to tím, že jsem četla i lepší. Ale jen o kapku. Těším se, až vyzkouším další knihy autorky.

15.03.2024 4 z 5


Jméno ďábla Jméno ďábla Andrew Mayne

Zoufalost. To je to, co jsem cítila při čtení této knihy. Nejhorší je, že to byla moje zoufalost. Kniha mě vůbec nebavila a strašně mě to mrzí. První díl se mi líbil. Ale měla jsem to tak i u dílů s Theem, Teorie vraždy mě taky vůbec nebavila. Každopádně třetí díl, když už je poslední si určitě ujít nenechám až u nás vyjde. Snad bude lepší a chci tam rozhodně více Damiana. Konec se mi velice líbil. Takže za Dámoše dávám krásné dvě hvězdy. Jinak kniha byla opravdu hodně nudná a já bych jí určitě osekala protože se to vše tak táhlo a bylo překombinované. Kdyby tahle kniha měla aspoň o 100 stran méně, udělá spisovatel lépe.

09.03.2024 2 z 5


Trosečníci Trosečníci Lucy Clarke

Tento příběh byl velice čtivý. Četla jsem ho jen dva dny. Prostě čtete, čtete a nejde to zastavit, protože potřebujete vědět jak je to dál, jak to dopadne a co se teda na tom ostrově stalo. Pak přišel konec a já si říkala, no jinak to dopadnout asi ani nemohlo, po tak dlouhé době a pak přišel ještě zvrat a mě už to přišlo překombinované a zcela neuvěřitelné. Hodně věcí co se tam staly, byly vyloženě blbosti a takhle by se stát prostě nemohly. Postava miminka za mě byla v příběhu navíc a zbytečná a šíleně mě to otravovalo. No na konci se dozvíme, jak důležitá byla. Vím, že dost lidí je i citlivý na příběh s dětmi, ale vzhledem k tomu, že ví že spisovatelé většinou nechávají děti žít, jsem díky tomu věděla trošku jak to dopadne. No příběh byl tedy velice čtivý, celkem fajn (kdyby to bylo bez mimča), ale konec to podle mě zkazil. Nemuselo by to dopadnout jinak, klidně i stejně, ale kdyby se to stalo jinak. Tomuhle prostě já nemůžu uvěřit. I tak se ale těším na další autorčiny knihy. Ještě se chystám na knihu Modrá, Pozvala mě dál a Rozlučka na ostrově. 3,5*

06.03.2024 4 z 5


Dny v knihkupectví Morisaki Dny v knihkupectví Morisaki Satoši Jagisawa

Miluju Japonsko a někdy bych se tam chtěla zajet podívat, tak není překvapení, že jsem chtěla zkusit tuhle knihu. Navíc jsem nikdy nic takového nečetla a obálka knihy vypadá velice lákavě. Bohužel se ale za mě v knize nic moc nedělo. A já se docela prvních pár desítek stránek trápila. Pak už to bylo lepší a už se to četlo lépe. Ale bohužel kniha mi stejně nic moc nepředala. Líbilo se mi však, že příběh byl i o knihách a je fajn že si k nim hlavní hrdinka našla cestu. Její strýček byl taky fajn, ale nechápu jak tohle manželce mohl odpouštět. Jinak komunikace mezi postavami byla pro mě mnohdy překvapivá, protože někdy byli na sebe dost zlý a nebo i dost naivní. Hlavní hrdinka byla za mě třeba i v pohodě a pak mívala velice divné a někdy i zlé myšlenky. To že se skoro u všeho klaní, jsem už také znala, tak to pro mě nebyla žádná novinka. A kočka co je na obrázku, se bohužel v příběhu neobjevila. Ale co si budeme povídat, taky bych někdy chtěla jít do ulice plné knihkupectví a antikvariátů. Snad se mi jednou splní do toho Japonska vycestovat. 2,5*

29.02.2024 3 z 5


Příchuť zla Příchuť zla Wendy Dranfield

Tak já už nevím, který díl této série je lepší. Spisovatelka nás vůbec nenechá oddechnout. V téhle knize se stane tolik věcí. A za hodně jsem ráda. Nebudu říkat které přesně to jsou, protože by to byl spoiler. Případ Madison, který v téhle knize vyřešila byl velice smutný a složitý. Nedivím se, že cítila co cítila na konci knihy a asi bych to měla stejně. Ashlee to měla v životě tak těžké, že bych jí to i odpustila. Posledních 100 stran jsem se vůbec nezastavila ve čtení. Nešlo to. Najednou byl konec a já že cože? Kde je další kapitola? Kde je další text? No tak nic. Budu doufat, že další díly se u nás přeloží. Jsem i ráda, že pár věcí zůstalo v knize otevřených a máme co řešit dál do budoucna a že mě to teda zajímá, jak toto dopadne. Velice se těším.

28.02.2024 5 z 5


Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Kniha se mi docela vlekla a ani úplně tak nebyla čtivá. Nebylo to ani něco, co bych nedokázala odložit. Každopádně hlavní hrdinka mě lezla totálně na nervy a příběh mi nesedl a nelíbil se mi. Ale říkám si, že takové pocity, jsem asi měla mít. Hlavní postava taky za mě nebyla vůbec důvěryhodná. Neřeknu vám, jestli ji máte věřit nebo ne, ale konec mě fakt překvapil. Vůbec by mě nenapadlo, že to bude zrovna takhle. Pomocnice se mi líbila o dost více a já se těším až vyjde u nás pokračování. Třeba stihnu mezitím přečíst i knihu Anatomie lží.

25.02.2024 3 z 5


Pověz mi Pověz mi Anne Frasier (p)

Jsem ráda, že je tohle jen dilogie. Mě tady ty knihy moc nebavily. Za mě takový průměr. Vůbec mě to nehnalo číst dál, jediný co mě na těch dvou knížkách tedy pak zajímalo, jak to dopadne s Danielovou mámou. Ač mi byla Reni s Danielem hodně sympatická, tak i tak to nestačilo k tomu, abych se ke knize ráda vracela. Knihu Najdi mě, jsem měla rozečtenou šíleně dlouho a bála jsem se, že se seknu i na tomhle druhém díle. Naštěstí se tak nestalo, ale to je proto, že jsem se pořád nutila to číst. Nechápu že stejná spisovatelka napsala sérii s Jude Fontaine. To se vůbec nedá srovnávat. Ta mě velice bavila, byla čtivá a já musela hned přečíst všechny tři knihy. Tak uvidíme, jaká série nás čeká od paní spisovatelky u nás další. Co se týče k ději, konec mě tedy nenapadl, tam mě to překvapilo. Ale dost věcí, se tam pak neřešilo, co bylo rozjetých, to mě překvapilo.

21.02.2024 3 z 5


Prázdné úsměvy Prázdné úsměvy Katherine Arden

Tuhle knihu jako tu předešlou co jsem četla, jsem přečetla do pár hodin. Je opět kraťounká jako minulé díly. Nejvíce se mi líbil první díl Zrádné mlhy a tento s druhým dílem Mrtvé hlasy, tak nějak stejně. Temné vody, byl za mě díl nejslabší. Bylo to čtivé, bylo to fajn, jen jsem od posledního dílu této série čekala asi něco víc. Víc popsaný i ten svět usměvavěho muže a rozhodně pomalejší konec. Protože konec se odehrál snad na dvou stránkách, najednou to bylo šup, šup. A já si říkám byl tedy usměvavý muž opravdu zlý či hodný? 3,5*

19.02.2024 4 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Tohle byl krásný příběh. Škoda, že byl tak krátký. Zpočátku jsem se bála, jak si s tímhle žánrem, pan spisovatel poradí, ale není vůbec třeba se bát. Naopak bych si klidně další takovou knihu od něj přečetla. Cítila jsem z knihy úplně to léto, ty neúnosné vedra a fakt tu makačku na vinicích. Bylo hezké, že se tam řešilo i více témat a nebyl to jen čistě romantický příběh. Knihu jsem měla do pár hodin přečtenou. Od první řádky, je to strašně čtivé. 4,5*

19.02.2024 5 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Opět to bylo krásně čtivé a hned jsem se do příběhu dostala. Jen tenhle příběh se mi zdál trošku slabší a konec taky nebyl nějaký úplně wau. Ale i tak to nebylo nijak špatné a já se moc těším na další díl, který zanedlouho vychází. 3,5*

11.02.2024 4 z 5


Poprava Poprava Alexander Gordon Smith

Tuhle sérii jsem četla od doby, co vyšel první díl, tudíž jsem ji četla vždy ve společném čtení s holkama zhruba tři roky. Moc nevím, jak mám napsat recenzi, v hlavě mě teď šrotuje spoustu myšlenek, hlavně jsem smutná že tak báječná série už je za námi. Tenhle díl byl opět parádní, prvních 100 stran teda musíte čekat na rozjezd, ale pak se to hezky rozjede a pak se tam dějou věci... Hezké věci, smutné věci, vtipné věci,.. Jsem ráda, že v příběhu se zmínili Alexovy rodiče. Zda tam budou ještě v příběhu vystupovat, na to si to musíte přečíst. Líbil se mi i krásný dojemný epilog a celkově konec. Popravdě jsem u téhle série čekala trochu jiný konec, ale i tenhle se mi velice líbil. Závidím všem, co máte sérii či tento poslední díl ještě před sebou. Kdo sérii nečte, určitě ji doporučuji, jděte do ní a nebojte se tohoto. Upřímně jsem si myslela, že tenhle žánr a tahle série pro mě nebude. No, zkusila jsem a jsem strašně za to ráda. Vzhledem k tomu že to byla má velice oblíbená série asi s hodnocením nijak nebudete překvapení. V srdci mi navždy zůstane Donovan, Bodie, Simon a samozřejmě i náš Zee. I když jak že to Alex řekl? "Navěky poslouchat Zeeovo žvanění? Myslím, že bych se radši probudil v pekle."

06.02.2024 5 z 5


Vánoce v knihkupectví Vánoce v knihkupectví Jenny Colgan

Tak tahle kniha mě strašně zklamala. Nemohla jsem se vůbec začíst. Četla jsem ji celý měsíc a dost jsem se s ní natrápila. Ještě že nebyla delší. Chemii mezi Carmen a Blairem jsem vůbec necítila a to ani mezi ní a Okem. Bylo to fakt divný. Skylar mě totálně vytáčela a nechápu, proč fakt byla tak zlá a pracovala s dětmi, když je vlastně ráda neměla. No, jsem ráda, že mám knihu za sebou. I když to byla má první kniha od spisovatelky a normálně bych asi další šanci už nedala. Tak vím, že je hodně chválená a lidem se líbí, jak píše a jaké má příběhy. Tudíž jí dám určitě ještě šanci a docela se i těším, prý jsou jiné knihy od spisovatelky fakt dobré.

30.01.2024 2 z 5