Fantasmagorka Fantasmagorka komentáře u knih

☰ menu

Velmi osobní kniha o zdraví Velmi osobní kniha o zdraví Margit Slimáková

Kniha o sobě aneb já já já jenom já. Koupila jsem ji, protože vypadala pěkně a byla dobře členěná. Místo toho, aby se ale zabývala čtenářem a jak ho dovést ke zdravému životnímu stylu, jsem narazila na autobiografii. Například kapitola Práce - Dělejte, co vás baví, není o tom, jak začít dělat co nás baví, ale o tom, jak autorka pomáhala školám se zdravě stravovat. Taková škoda peněz.

08.08.2020 odpad!


Poslední na řadě Poslední na řadě Tess Gerritsen

Jsem veliký fanda Tess Gerritsenové, ale tentokrát to nebylo úplně ono. Mám ráda, když něco naťukne a já mohu taky trochu hádat, co se stalo. Tentokrát tomu ale bohužel nedává šanci. Psané je to celkem svižně, rozuzlení bohužel až na posledních pár stránkách.

16.12.2019 4 z 5


Japonky nestárnou ani netloustnou Japonky nestárnou ani netloustnou Naomi Moriyama

Bohužel nedočetla jsem a už se k ní asi nevrátím. Povídání není špatné a japonskou kuchyni miluji. Ale bohužel nudila jsem se.

10.10.2019 3 z 5


Objev svůj talent Objev svůj talent Bratři McLeodovi

Velmi nápaditá a zajímavá knížka. V tomto případě je spíše určena lidem, kteří by se chtěli věnovat tvorbě, ale nejsou schopni se vyjádřit či nemají dostatečnou představivost. Autoři se snaží i motivovat. Pro mě to úplně nebylo, protože nápadů mám spousty a není pro mě problém si je sesumírovat a dát na papír. Ale věřím, že některé z vás to může nakopnout nebo podpořit.

10.10.2019 4 z 5


Designem ke štěstí Designem ke štěstí Victoria Harrison

Kniha je velmi pěkně zpracovaná, fotky, obrázky i grafika. Doporučí vám, co můžete pro své obydlí udělat, aby jste se v něm lépe cítili. Většinou se opírá i o studie, takže to není jen o pocitu spisovatelky. Fajn knížka, jestli chcete zkrášlit své okolí.

10.10.2019 5 z 5


Píseň zítřka Píseň zítřka Alice Peterson

Knihu jsem zakoupila v akci 1+3. Měla jsem nejdříve pocit, že by to mohlo být romantické a motivační. Ale v podstatě už na začátku čtení mi bylo jasné, jak to skončí. Co se týče příběhu, tak to bylo předvítalné. Napsané to bylo kvalitně a čtivě. Uděláte si představu o tom, jaké to je mít nevyléčitelnou nemoc a že jsme vlastně všichni zdraví šťastlivci. Pro mě to bylo depresivní od začátku do konce. Bylo mi líto jí, kluka, co se do ní zamiloval, jejích kamarádů a rodičů taky. Žádnou extra motivaci do života jsem necítila, to už mi více motivace dodala kniha "Muž, který chtěl být šťastný". Nemůžu to ale hodnotit negativně, protože je kniha napsaná dost dobře.

12.09.2019 4 z 5


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Druhý díl se mi zdá ve srovnání s ostatními nudný. Chaolovi prostě nefandím a představovala bych si pro Celaenu někoho lepšího.

28.03.2019 3 z 5


Tři dámy na zhubnutí Tři dámy na zhubnutí Lucy Diamond (p)

Kniha je čtivá a příběhy každé z hrdinek dokážou povzbudit. Hezky se prolínají a nakonec jim fandíte všem. Mrzelo mě, že byl konec smrsknutý do 20 stránek. Mnohem raději bych si užila více obsahu o šťastném konci.

08.03.2019 4 z 5


Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Případ byl složitý a poutavý. Mnohé závěr překvapí, přesto ale pro mě byly některé věci jasné od začátku, jelikož Tess občas píše tak, že na něco můžete přijít dřív. A mile mě překvapilo, že to dopadlo v podstatě dobře a těm, co jsem fandila nebylo nijak ublíženo :-)
Rizzoli a Isles podle mého dostaly málo prostoru. Ale zápletka to vynahradila. Rozhodně zajímavý díl.

23.10.2018 5 z 5


Kvůli tobě i zhubnu Kvůli tobě i zhubnu Ellen Berg

Moc se mi to líbilo. Celou dobu jsem doufala, že svého fanatického muže nakonec kopne do zadku a nepodřídí se mu. A byla to sranda, hrdinka si našla kamarádky a celkově to byla velmi pozitivní kniha.

18.10.2018 5 z 5


Cukrfree Cukrfree Janina Černá

4 body za super fotky, a přehledné zpracování. Co jsem vyzkoušela nebylo špatné. Nicméně s touto dietou výsledně nemůžu moc souhlasit. Člověk se necítí úplně dobře.

18.10.2018 4 z 5


Čarodějnický slabikář Čarodějnický slabikář Marcela Košanová

Vůbec to není špatná kniha. Spíše pro děti.

18.10.2018 4 z 5


Čarodějnická kniha Čarodějnická kniha Nicola de Pulford

Vypadá krásně. Má hezké ilustrace, je to pěkně popsané. Především pro děti nebo ty, co na to věří.

18.10.2018 5 z 5


Kniha kouzel Kniha kouzel Marian Green

Super knížka pro děti nebo pro ty, co tomu věří. Krásně napsané, ilustorvané. Vypadá fakt nádherně.

18.10.2018 5 z 5


Sex a jiné city Sex a jiné city Eva Urbaníková

Vůbec to nebylo špatné. V ničem to však nevynikalo. Pár povídek o vztazích. Některé povídky bych si i dokázala představit jako normální knihu.

18.10.2018 3 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Moc se mi to líbilo. Celkově mám ráda postapokalyptický žánr a tohle mi báječně padlo do noty. Děj ubíhal a zajímalo mě, jak to dopadne.

18.10.2018 5 z 5


Na velikosti záleží Na velikosti záleží Alison Bliss

Fajn počtení. To, co mi vadilo, byl chybný výklad hrdinky toho, jak se Sam chová. A stejně tak mi vadilo, že Sam se rozhodl, že vztah mít prostě nebude, tak jí řekne něco nevhodného a pak zase přileze. To způsobovalo mnohá nedorozumění a občas mi to nebylo příjemné. Některé scénky však byly zábavné a celkově jsem z knihy měla dobrý pocit.

18.10.2018 4 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Tento díl společně s tím prvním beru za nejlepší díly série. Setkání s různými nadáními a dalšími upíry pro mě bylo super počtení. V porovnání s filmem je kniha určitě lepší a to se mi filmy také libily. V knize je na tom super, že všechno co ve filmu probíhá v tichu a musíte si to domýšlet, taktady je to přímo popsané. Schopnosti každého jsou jasné, i když neviditelné.

16.10.2018 5 z 5


Holokoulí Holokoulí Mads Larsen

Zaujal mě popis knihy, když jsem stála v knihkupectví. Dobře se to čte a člověk se dokáže vcítit do všech tří hrdinů. Ale řekla bych, že to je pro kluky co neví, co se sebou. S jedním takovým jsem chodila a vím, že by se mu kniha hrozně líbila. Pro mě už to bohužel takové počtení nebylo. Holka jako něco, co musíte uhánět, opícháte ji, je vlastně jedno jestli jí něco uděláte, odkopnete ji a druhý den začnete s novou na novo. Naštěstí se tam prolínal i kariérní růst nebo studentský život a to mě dovedlo k tomu, že jsem knihu téměř dočetla.

SPOILER:
Ovšem když jsem se dostala k tomu, jak jeden z hrdinů opíchal nějakou holku na školním výletě a přitom se mu spustila krev z nosu, takže byla celá od krve a on se udělal a řekl jí jen "Tak čus" a šel do háje rozhodlo to o tom, že už to ani nedočtu.

16.10.2018 2 z 5


Zítra změním svět Zítra změním svět Louise Bagshawe (p)

Mě se kniha moc líbila. Dokázala jsem se ztotožnit s hlavní hrdinkou, kterou moc nezajímalo, jak se obléká. Baví ji počítačové hry a je trochu naivní. Jsem spokojená s tím, jak postava rostla a jak to dopadlo.

16.10.2018 5 z 5