Ewerine Ewerine komentáře u knih

☰ menu

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Bylo to boží! ♥️

17.08.2019 5 z 5


Bez šance Bez šance Neal Shusterman

Tohle bylo prostě TOP ????

19.10.2018 5 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Tuhle knížku jsem si koupila na doporučení kamarádky v období zkouškového, kdy jsem potřebovala nějakou oddychovku. Moc jsem od ní neočekávala a možná proto jsem z ní byla tolik nadšená :-) knížka je opravdu taková oddychovka a ikdyz od zacatku je dost předvídatelná, sem tam byli pasáže které mě opravdu překvapili. Rozhodne doporucuju :-) Ja si tuhle serii opravdu hodně oblíbila.

01.02.2018 5 z 5


Aliance Aliance Veronica Roth

Knihu jsem dočítala už jen "z povinnosti" a dlouho mi trvalo než jsem se k tomu dokopala. Nakonec to nebylo tak špatné, ale moc nevím co si o tom myslet...mělo to v sobě zajímavé části co mě zaujaly ale ten zbytek mě dost zklamal. Ke knize a s celkové sérii se s největší pravděpodobností už nikdy vracet nebudu (možná k prvnímu dílu, který mě opravdu bavil). Kniha za mě - 2,5 hvězdy.

30.07.2017 3 z 5


Dievča z kalendára - január február marec Dievča z kalendára - január február marec Audrey Carlan

Knihu jsem si koupila na dovolenou jako "oddychovku" a splnila mé očekávání. Je to takové jednoduché někdy dost předvídatelné čtení, ale mě to bavilo. Každý měsíc byl jiný a tak se mi nestalo, že bych se začala nudit. Jediné co mi trochu vadilo byly někdy až moc zdlouhavé či časté erotické pasáže (že jsem měla pocit že jsem se vůbec nedozvěděla co tam dělala celej měsíc) a styl vyjadřování, kterým tyhle sexuální scény byly psané... daly by se napsat trochu kulantněji, ale je možné, že to je už věc překladu :) Jinak kniha se mi líbila a rozhodně sáhnu po dalším dílu.

30.07.2017 4 z 5


Dospelosť je mýtus Dospelosť je mýtus Sarah Andersen

Absolutně jsem se do téhle knížky zamilovala!! Jsem ráda, že mé každodenní trable prožívají i jiní lidé. Smála jsem se na každé straně. Prostě je to, to, co všichni známe, ale nemluvíme o tom třeba nahlas. :)

13.04.2017 5 z 5


Eragon Eragon Christopher Paolini

Tuto knihu a její příběh jsem si zamilovala. Eragon mě přivedl na dráhu fantasy, za co jsem neuvěřitelně vděčná, protože teď je to můj nejoblíbenější žánr. Skvělý děj, vše promyšlené, obzvlášť speciální jazyk mě u této knihy dostal, moc mě to bavilo. :)

19.01.2017 5 z 5


Padesát odstínů temnoty Padesát odstínů temnoty E. L. James (p)

První polovina knihy mě bohužel vůbec nezaujala...poprvé jsem ji dokonce odložila a pak se k ní vracela s tím, že to nevzdám. Druhá akční polovina mě bavila ovšem natolik, že knihu jsem měla dočtenou mrknutím oka. Na tomto dílu se mi líbilo, že šlo i o nějakou akci a napětí a ne jen o tu "klasiku" :)

19.01.2017 3 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Z tohoto pohledu je ten příběh absolutně boží :) prvně jsem četla klasickou verzi z pohledu Anastasie a další díly. Měla jsem jasnou představu kdo je to Christian Grey..ale tato kniha mě vyvedla z omylu :)

19.01.2017 5 z 5


Rezistence Rezistence Veronica Roth

Musím říct, že tento díl se mi líbil o dost víc než díl první. Vzhledem k tomu, že jsem prvně viděla film, jsem tušila o co půjde. Dost mě ale potěšilo, když jsem zjistila, že kniha je o dost jiná :) Je pravda, že na rozdíl od Divergence mě Tris už kolikrát dost štvala svojí emoční labilitou způsobenou Willem a rodiči, ale jinak mě děj bavil, byl svižný a nebyla chvíle kdybych se nudila a měla chuť knihu odložit. Co mě první napadlo po dočtení poslední stránky bylo "to byl ale blbej konec"...potom jsem o tom přemýšlela proč "byl blbej", jsem ale zjistila, že vůbec nebyl špatný, že byl dokonce dobrý a šokující (rozhodně bych to neuhodla). Problém byl, že to vlastně moc konec nebyl, že to byl spíš začátek...a to mě naštvalo. Ta otevřenost děje mě absolutně užírá (ale samozřejmě to chápu, musí navnadit na poslední díl). Proto a pro pár dalších "blbostí" v ději (Jako že rozbijí všechna okna ve třech patrech, ale nikdo si toho ani nevšimne, no promiňte..) dávám 4* :)

15.01.2017 4 z 5


Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Jednou jsem si tuto knihu půjčila v knihovně. Vyhrabali ji někde ve skladu celou zaprášenou a já si řekla, že to asi nebude tak skvělá kniha, když ležela zaprášená a zapomenutá ve skladu. Opak byl ale pravdou, příběh plný lásky a překážek mě naprosto uhranul! Knihu jsem měla přečtenou téměř hned, doporučuji přečíst :)

11.01.2017 5 z 5


Manon Lescaut Manon Lescaut Vítězslav Nezval

Jedna z knih které miluji! Měl by si ji přečíst každý, je to krása :)

11.01.2017 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Dokonalé, tato trilogie se mi opravdu "dostala pod kůži", tak jak dlouho už nic :)

10.01.2017 5 z 5