Eviku-miluna Eviku-miluna komentáře u knih

☰ menu

Příliš vysoká očekávání Příliš vysoká očekávání Karolina Hošek

Celkem vtipné počtení.

17.01.2021 3 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Za mě super. Zatím vše, co jsem od R.Brynzy přečetla, nezklamalo. Doporučuji

16.09.2020 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Moje druhá knížka od R.B. a musím říct, že nezklamala... Zajímavé rozuzlení, rychlý spád, čtivé, prostě super ????

26.07.2020 5 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Nepochopila jsem jednání vraha, děj se celkem vlekl.. Jinak celkem sympatické postavy Cormorana Strika a jeho sekretářky Robin. Průměrná detektivka, čekala jsem víc ????

07.06.2020 3 z 5


Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Jeden z nás: Príbeh o Nórsku Åsne Seierstad

Ze začátku mě kniha moc nebavila a musela jsem se do čtení nutit... pak mi ale všechno začalo dávat smysl, i to proč je zde napsáno tolik o politice, která mě trochu nudila. Čím se ale člověk dostává dál a dál, kniha ho vážně vtáhne do děje a je zvědavý, jak tohle všechno dopadne. Přečteno, podtrženo, sečteno - hodnotím 5/5*

15.04.2020 5 z 5


Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Úžasná kniha. Velice mě potěšil závěr, který předčil mé očekávání. Doporučuji.

12.03.2020 5 z 5


Volný pád Volný pád Jessica Barry

Super napínavá knížka..

21.02.2020 5 z 5


Osvětimská ukolébavka Osvětimská ukolébavka Mario Escobar

Smutný a mrazivý. Tohle bych nepřála nikomu. Muselo to být neuvěřitelně těžké žít v téhle době a na tomto místě. Smekám.

11.02.2020 5 z 5


Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Podle mého názoru se děj místy zbytečně vleče. Brala bych více napětí. Jinak super.

11.02.2020 4 z 5


Nejlepší víkend Nejlepší víkend Patrik Hartl

Super knížka. Doporučuji.

22.12.2019 5 z 5


Přístav naděje Přístav naděje Rosie Goodwin

Podle obalu jsem očekávala nějaký romantický příběh, ale nakonec jsem byla mile překvapená napínavou zápletkou. Doporučuji

19.12.2019 5 z 5


Eleanor se má vážně skvěle Eleanor se má vážně skvěle Gail Honeyman

Bezvadná knížka, přečetla jsem ji velice rychle.. Začíná to dobrými dny, kdy se z Eleanor jako šedé myšky klube lvice salonů (z úst její matky, která jí telefonuje každou středu). Nato navazují špatné dny, kdy se Eleanor utápí ve vodce, válí se na podlaze ve svých zvratkách než ji navštíví kamarád Raymond. Eleanor začne docházet k terapeutce a vypadá to na šťastný happyend. O tom se však přesvědčte sami.. Za mě palec nahoru!

20.06.2019 5 z 5


Hana Hana Alena Mornštajnová

Úžasná kniha, ale nemohla jsem ji číst v kuse. Téma je dost depresivní a musela jsem si od ní vždy na chvilku odpočinout. Nemám co vytknout. Moc povedená kniha.

04.04.2019 5 z 5


Tatér z Osvětimi Tatér z Osvětimi Heather Morris

Díky lásce těch dvou jsem dokázala číst knihu vyprávějící takové krutosti, jaké se v koncentračních táborech děly. Zajímavý příběh.

23.02.2019 5 z 5


Skořápky na vodě Skořápky na vodě Jarmila Pospíšilová

Nedokázala jsem se začíst. Pořád jsem čekala, jak se protnou osudy lidí - rodiny dárce a obdarovaného a ono pořádně nic moc nepřišlo.

17.12.2018 3 z 5


Lovec v pasti Lovec v pasti Sofie Králová

Čekala jsem úplně jinou zápletku a zvědavost mě hnala až na poslední stranu knihy. Přečteno jedním dechem.

24.11.2018


Rok blba Rok blba Jiří Hnilička

Původně jsem čekala, že autor bude popisovat každičký den v roce, čehož jsem se obávala, ale nebylo to tak. Příjemné a oddychové čtení.

07.10.2018 4 z 5


Jednou nohou v blázinci Jednou nohou v blázinci Simona Monyová (p)

Ultra slim knížku lze číst místo časopisu, přečteno velmi rychle a svižně. Velice jsem se u toho nasmála.. Jako matka dvou dětí vím, že možné je opravdu všechno.

18.09.2018 5 z 5


Ryzlink ostrý jako nůž Ryzlink ostrý jako nůž Věra Fojtová

Na českých knihách se mi líbí, že jména jsou obvykle typicky česká a já si tak dobře zapamatuji jednotlivé postavy. Dále si s oblibou čtu různá přirovnání, slovní obraty typické pro náš jazyk či například pro zdejší kraj, kterým je zde jihomoravský. Jelikož nyní plánuji výlet do vinného sklípku, ráda jsem si během čtení představovala, jak již i já brzy budu součástí zdejšího folklóru a užiju si jeho atmosféru.
Jinak ke knize samotné, četla se svižně, děj příjemně utíkal. Kapitán Otakar Kuba, jako již otřelý detektiv, poodkrýval i něco ze svého soukromého života. Udělal tlustou čáru a ukončil definitivně vztah se svou bývalou přítelkyní a vyjel si se svou novou partnerkou Lenkou na Moravu. Ještě netuší, že právě majitel vinného sklípku Ruda Jelínek bude brzy zavražděn a on bude muset rozklíčovat důležitá fakta a zjistit, kdo je jeho vrahem. Bude to bratrovražda, zabil ho snad bratr Tomáš Jelínek? Je vrah z rodiny? Mohl by to být také bratrův stejnojmenný syn Tomáš, bratrova bývalá manželka Milena Jelínková, vdova Jiřina Jelínková či někdo úplně jiný. Možností je mnoho a věřte, že si do poslední chvíle nebudete stoprocentně jisti.
Doporučuji jako příjemné čtení k babímu létu nebo v kteroukoliv jinou roční dobu. Budete doufám mile potěšeni.

17.09.2018 4 z 5


Pro tvoje dobro Pro tvoje dobro Ellen Marie Wiseman

Knihu jsem zakoupila na základě telefonické nabídky z Knižního klubu a byla jsem zvědavá, co mi tato kniha přinese.
Ze začátku mě ovlivnila tím, že jsem si na ni vzpomněla při svatebního obřadu, kdy jsem stejně jako Lilly začala počítat, abych samu sebe uklidnila a nerozbrečela se dojetím během svatby mé kamarádky. Bylo to zvláštní a účinné.
Vyprávění mladé Lilly pro mě bylo celkem těžké v tom smyslu, že člověk, ačkoliv byl zvědavý, co se bude dít dál, nechtěl ve čtení pokračovat a prožívat s ní utrpení její, zvířectva v cirkusu a vůbec.
Druhá dějová linka z pohledu dědičky Julie nebyla o moc pozitivnější. Bída, živoření a snaha pomoci druhým i přes to, že sama neměla skoro nic. Práce v podniku, který za nic nestojí, přítel, který také za nic nestojí. A najednou to zvláštní dědictví a postupné proplétání osudů.
Překvapilo mě samotné rozuzlení a ten happy end byl celkem i přijatelný, i když si nejsem jistá, jestli by jí všechny ty prostředky, vzhledem k určitým okolnostem, které nastaly, opravdu stačily.

13.09.2018 4 z 5