Eventful Eventful komentáře u knih

☰ menu

Tři dny do pekla Tři dny do pekla Heather Chavez

Čekala jsem nějakou parádu a ze začátku to vypadalo dost slibně, ale pak najednou z thrilleru udělali spíše fikci...přitažené za vlasy, nelogické, překombinované, jedna náhoda za druhou a nespolehlivost Cassie a její neustálé lži mě přiváděly k šílenství. Obzvláště když lže policii a poté se stále diví, že jí nikdo není schopný pořádně pomoct.

26.06.2023 2 z 5


Útěk Kryšpína N. Útěk Kryšpína N. Ivona Březinová

Za mě teda nic moc. Myšlenka dobrá, hezky ukázáno jaké pocity má šikanovaný člověk a také že pro agresory to nezůstane bez následku. Příběh mi ale nepřišel ničím poutavý, přeskakování mezi vyprávěním Kryšpína/vychovatelky a policisty mi přišlo pro děti nepřehledné (já se v tom samozřejmě orientuji, ale čtenáři kolem 10 let, kterým je kniha určena s tím mají mnohdy problém). V knize se prakticky nic neděje - kluk utíká lesem policista ho hledá.

26.04.2022 2 z 5


Will Grayson, Will Grayson Will Grayson, Will Grayson John Green

"Všichni ve škole mají nějaký mimoškolní aktivity. Ta moje je, že jdu domů." :D
Většinou tyhle teenage věci nečtu a Green mi v podstatě nepřijde ani nijak úžasný, ale něco na něm prostě mám ráda. První půlku jsem byla zmatená (má tátu?nemá tátu? co?) a hrozně mě to vytáčelo, pak jsem se ale najednou celkem rychle začetla do děje a přečetla to celé během jednoho večera...A jo, líbilo se mi to. Možná právě proto, že tyhle věci běžně nečtu :) Super oddychovka.
PS: Drobek, Will a Jane mi dost připomínají postavy Erica, Otise a Maeve, ze seriálu Sex Education :D :)

19.08.2019 4 z 5


Po otřesech Po otřesech Haruki Murakami

Mijake odšrouboval uzávěr, nalil si do úst, aniž by se rty dotknul hrdla, a polknul. Nato se hlasitě nadecnul.
"Paráda," nechal se pak slyšt. "Tohle je bez nejmenší pochyby špičková jednadvacetiletá single malt whisky, co zrála v sudech z originál dubu. Jeden při pití úplně slyší burácet moře ve Skotsku a vzdychat anděly."
"A to zas co meleš, ty hňupe? Šak je to enom obyčejná Suntory Kakubim."

...ten Murakamiho skrytý humor miluju.. ♥

20.01.2019 5 z 5


Po otřesech Po otřesech Haruki Murakami

A mně se tohle líbilo :) když člověk pomine Murakamiho klasiku otevřeného konce, tak to vůbec nebylo špatné. Až mě překvapuje to slabé hodnocení... Povídky byly zajímavé a pro mě záživné a chvílemi vtipné. :)

20.01.2019 5 z 5


Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Jééžiš, tohle bylo fakt....divné. Jinak to asi popsat nedokážu. Ano, je to divadelní hra a tudíž to nelze srovnávat s klasickým Harrym, ale o to vůbec nejde...Celé to bylo jakési uslintané a dojemné, díky čemuž mi to vůbec nepřišlo věrohodné. Nicméně četlo se to velice dobře a rychle (přelouskala jsem to během odpoledne), zajímalo mě jak to skočí, ale to je tak vše. Pokud by se ještě chvíli ALBÍK (příšerný, chtělo se mi křičet pokaždé když mu někdo řekl Albíku, ponižující) objímal se Scorpiusem, asi bych z té lásky začala zvracet :D Mimochodem taky jste měli chuť Albíka vyliskat už po prvních 10 stránkách??? Strašně hloupý a nesymapatický dítě :D

28.06.2018 3 z 5


Jádro Jádro Peter V. Brett

A mě tenhle závěrečný díl velice mile překvapil :) po dočtení 4. dílu jsem se celkem bála, protože te mi přišel vážně slabý, ale tohle bylo dobré. Děj odsýpal na všech dějových linkách a co se závěru týče, jsem vlastně ráda, že to neskončilo úplným klišé kde všichni přežijí :D Co se úplného závěu týče, na mě to bylo nějak moc uslintané...což se k celé "pětidílné trilogii" vůbec nehodilo a bylo to téměř nevkusné.

28.06.2018 5 z 5


Trůn lebek Trůn lebek Peter V. Brett

Podle mě nejslabší díl celé ságy...kapitoly jsem dočítala občas s vypětím sil, spíše z pricnipu než ze zájmu :D

28.06.2018 3 z 5


Velká iluze Velká iluze Mika Waltari

Na knížku jsem se těšila, ale byla jsem velice zklamaná. Do půlky knihy naprostá nuda. Ten rádoby sofistikovaný styl psaní mi asi prostě nesedí nebo je to tím, že jsem předtím četla knihu s napínavým dějem, co měl spád. Zdlouhavé (i přesto, že kniha má pouze 150 stran) a nudné, navíc i obalené depresivním nádechcem.. Kdo není fanouškem tohoto žánru, ten to pravděpodobně bude muset číst spíše na sílu..

03.09.2017 2 z 5


Třetí dívka Třetí dívka Agatha Christie

Moje první setkání s Agathou Christie. Pohodová starší detektivka. Líbí se mi, jak Agatha píše, její místy vtipný a ironický humor to hezky okořenil. Příjemné počtení :)

03.09.2017 4 z 5


Válka za bílého dne Válka za bílého dne Peter V. Brett

Tentokrát jsem četla neprodleně po druhém dílu a nebylo to špatné :) klasicky začátek zdlouhavější a poté to začalo navazovat na předešlý díl, takže to bylo lepší. Nicméně opět - nekonečné souboje s démony jsem již jen tak prolétla očima, nic zajímavého a počád dokola. Konec opět nijaký, takže se chystám na čtvrtý díl.

03.09.2017 4 z 5


Pouštní Kopí Pouštní Kopí Peter V. Brett

Na začátek - doporučuji číst neprodleně po prvním dílu! Četla jsem tuto knihu rok po přečtení prvního dílu a jen matně jsem si vybavovala postavy a předešlý děj, což je škoda!
Jinak kniha je to dobrá, nicméně zbytečně moc dlouhá. Jak bylo řečeno již níže, minimálně polovina soubojů s alagai/jadrnci se mohla úplně vyškrtat nebo alespoň podstatně zkrátit. Na to, že kniha má 600 stran a text je poměrně nahusto, se tam zase tolik věcí nestalo. Konec takový nijaký, takže budu muset sáhnout po třetím dílu a trochu se obávám toho, že s ním to bude stejné (a tak dále až do pátého dílu), od čehož mě ale odrazují ne příliš valné recenze, které jsou díl od dílu horší..

02.08.2017 4 z 5


Ani později, ani jinde Ani později, ani jinde Delphine de Vigan

Zajímavě depresivní kniha. Je smutné, jak moc reálný celý příběh je. Bohužel neustálé bědování a fňukání hlavní hrdinky mi přišlo nudné již po prvních 30 stranách. V podstatě se v knize nic zajímavého nestalo, což vzhledem k tomu, že popisuje jeden obyčejný den, není vlastně nijak zvláštní. Každopádně největším překvapením byl pro mě konec knihy. Čekala jsem něco jiného.

21.01.2016 3 z 5


Stalker Stalker Lars Kepler

Pro mě klasická Keplerovka...:) rozuzlení mě zase uzemnilo, takže jsem velice spokojená. Četla jsem všechny předchozí díly, takže v postavách ani vedlejších příbězích jsem se nijak neztrácela.
Reakce na komentář skipiii: Kdo to ovšem četl jako první knihu, nejspíš moc nepochopil příběh Joony atd...je lepší, číst Keplerovky tak jak je manželé vydali :) přeci jen to na sebe v jistých směrech navazuje.

27.10.2015 4 z 5


Amerika Amerika Franz Kafka

Pro mě solidní zklamání, asi mi tenhle styl nesedí. Na to, že to má 200 stran jsem to četla tak 2 týdny...hrůza...jindy přelouskám 500 stran za 2 dny. Naprosto příběh o ničem...jen o tom, jaký je hlavní hrdina s prominutím debil. Jsem si jistá, že kdyby to nebylo od Kafky, byl by to propadák..Ale už jsem četla i horší věci. Každopádně pro mě nulová zábava, spíš utrpení.

02.10.2015 2 z 5


Zebra Zebra Clark Howard

Skvěle napsaná kniha, která ve vás bude chvílemi vyvolávat záchvaty vztekú a rasismu..:/ Jen je škoda, že v druhé části nebyl děj popisován z pohledu pachatelů, jako tomu bylo v první části.

07.08.2015 5 z 5


Hordubal Hordubal Karel Čapek

Podle mě naprosto o ničem...od začátku bylo jasné kdo to s kým táhne a žádný překvapivý konec také nenastal. V podstatě to neskončilo nijak. Nevím, ale pro mě nezajímavé, nudné..

21.07.2015 1 z 5


Epos o Gilgamešovi Epos o Gilgamešovi neznámý - neuveden

Pro mě asi nejhorší kniha co jsem kdy četla, ještě dnes na ni vzpomínám s utrpením. Nekonečná nuda...naprosto nekonečná. 1 hvězda za to, že jsem se přinutila to vůbec dočíst. Tohle rozhodně nebylo nic pro mě.

21.07.2015 1 z 5


Doppler Doppler Erlend Loe

K téhle knize jsem zabrousila díky povinné maturitní četbe a rozhodně musím říct, že jsem nelitovala. Super příběh, který mě bavil. Doufám, že se dočkám i nějakého pokračování.

21.07.2015 5 z 5


Čarodějův učeň Čarodějův učeň Otfried Preussler

Tuto knihu jsem četla jako malá a utkvěla mi v paměti, ani nevím proč. Rozhodně se k ní plánuji ještě jednou vrátit, i když to většinou nedělám.

21.07.2015 5 z 5