Eve_linnka Eve_linnka komentáře u knih

☰ menu

Podivuhodný život osamělého pošťáka Podivuhodný život osamělého pošťáka Denis Thériault

Útlá knížka s překrásnou obálkou a romantickými drobnými ilustracemi uvnitř knihy. Hlavní hrdina Bilodo je osamělý pošťák, který žije svůj život skrz příběhy, které nachází v dopisních obálkách, které potajmu rozlepuje. Jednoho dne narazí na dopis, který obsahuje pouze čtyř řádkovou báseň od dívky jménem Ségolene a zamiluje se. Jedná se o japonskou Haiku - báseň většinou s přírodní tematikou, která je tvořena zvukomalebným trojverším s počty slabik 5–7–5. Dívka Haiku píše jistému Gastonovi Grandprému, který také skládá básně a zajímá se o japonskou kulturu. Bilodo Gastona považuje za svého soka v lásce.

11.01.2018 4 z 5


Šťastný život mezi řádky Šťastný život mezi řádky Michaël Uras

Kniha pro mě byla docela zklamáním. Krásná obálka, lákavá anotace, která bohužel slibuje víc, než může kniha nabídnout. Román teda vůbec nebyl vtipný.

28.12.2017 2 z 5


První dojmy První dojmy Charlie Lovett

Kdo má rád knihy Jane Austenové, nevadí mu prolínání minulosti se současností a zároveň rád čte detektivky, tak tohle vše v této knize najdete. Krásná odpočinková kniha.

16.11.2017 4 z 5


Pohřbený život Pohřbený život Allen Eskens

Pohřbený život je oddechové čtení, ale v tomto případě by neměla být kniha označována jako thriller! Což je chyba českých knihkupectví i databází knih. Jde spíše o román s detektivní zápletkou. Thriller je žánr, který by měl ve čtenáři vyvolat silné napětí z toho co přijde. Nervy i představivost pracují a čtenář není schopen knihu odložit. U thrilleru musíme cítit nějaké emoce! A to se mě bohužel u této knihy nestalo :-(

03.09.2017 3 z 5


Osm Osm Radka Třeštíková

Maj brouci šulína?" zeptá se zničehonic Bruno. "Cože?" "No šulína, jestli maj." "Jakého... co?" Meda přestane čmárat, protože tohle ji zajímá. "Ty nevíš, co je to šulín?" zeptá se Míši. Vím, co je to ... a vůbec, přestaňte, tohle se nahlas neříká."

08.07.2017 4 z 5


Už mě vidíš? Už mě vidíš? Sharon J. Bolton

Skvělý vypravěčský styl autorky, její cit pro zápletku a výborná charakteristika Lacey zaručují, že se od knihy nehnete dřív, než ji dočtete. A až vydýcháte první díl, budete si muset koupit další :-)

08.07.2017 4 z 5


Děravé alibi Děravé alibi Ladislav Beran

Moc mě to nebavilo. Nepřečetla jsem všechny příběhy.

15.06.2017 2 z 5


Kniha snů Kniha snů Nina George

Kniha má pomalý rozjezd, ale nakonec vygradovala tak, že přišlo i na slzy. Vřele doporučuji.

15.06.2017 4 z 5


Tak to je, tak to bude Tak to je, tak to bude Sharon J. Bolton

Zase jedna z knížek, která když se do ní začtete, tak vás nepustí. Když jsem nečetla, tak jsem stejně na knihu myslela a celá nervózní odpočítávala čas, který ještě zbývá, než se budu moci znovu začíst.

07.05.2017 5 z 5


Sova Sova Samuel Bjørk (p)

Témata jsou to děsivá, máte strach, nemůžete přestat číst, dokud se nedozvíte, jak to dopadlo. Je to přesně ta kniha, u kterýé probdíte noc, jen abyste došli s vyšetřovateli k výsledku a poznání kdo je pachatel ve vás bude ještě dlouho rezonovat a možná ani po dočtení knihy nebude pár dní spát, než to vydýcháte.

03.05.2017 5 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Témata jsou to děsivá, máte strach, nemůžete přestat číst, dokud se nedozvíte, jak to dopadlo. Je to přesně ta kniha, u kterýé probdíte noc, jen abyste došli s vyšetřovateli k výsledku a poznání kdo je pachatel ve vás bude ještě dlouho rezonovat a možná ani po dočtení knihy nebude pár dní spát, než to vydýcháte.

03.05.2017 5 z 5


Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Skvělá detektivka! Kdo je přehlcen severskou krimi, tomu doporučuji tuto knihu. Výborná zápletka a strhující děj.

29.04.2017 5 z 5


Kniha vzpomínek Kniha vzpomínek Rowan Coleman

Vážné téma bez sentimentu, sladkobolnosti a klišé, za to s nadhledem a humorem. Doporučuji.

18.04.2017 5 z 5


Dash & Lily: Kniha přání Dash & Lily: Kniha přání Rachel Cohn

Můj přešlap: Dash & Lily Kniha přání

08.02.2017


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

10 malých černoušků mě teda moc nenadchlo. Chybělo mi tam napětí.

31.01.2017 3 z 5


P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Komu se nebude libit kniha, treba oceni alespon nadherne ilustrace od Lely Geislerove. Mne se libilo oboji.

27.01.2017 4 z 5


Člověk Gabriel Člověk Gabriel Kateřina Dubská

Pokud hledáte knihu, u které si chcete odpočinout, u které se chcete zasnít a zapřemýšlet nad životem, vřele doporučuji. Oddechové čtení, které však po vás jen tak nesklouzne, ale zanechá ve vás (alespoň ve mně zanechalo) pocit něčeho příjemného. Vzhledem k zimnímu počasí, sněhu venku a krátkým dní bych řekla, že mě kniha zahřála. Určitě si přečtu i další díla od této autorky, protože jsem zvědavá, zda její jemný styl psaní je i v ostatních knihách, nebo jsem prostě kápla na knihu, která mi právě teď a tady sedla.

25.01.2017 5 z 5


Vraní dívka Vraní dívka Erik Axl Sund

K přečtení trilogie, která začíná knihou s názvem Vraní dívka mě nalákaly recenze, které jsem o knize našla na internetu...mimo jiné např. „Vraní dívka“ je skvělý psychologický thriller s několika šokujícími pointami. Psychologický thriller \"wow\" to bude něco a taky, že bylo!

23.12.2016 5 z 5