Evča98 Evča98 komentáře u knih

☰ menu

S hlavou v oblacích (pejru) S hlavou v oblacích (pejru) Kateřina Petrusová

Taková jednoduchá, za den přečtená pohádka. Pro mě celkem nereálný příběh, ale na oddech kniha nebyla špatná.

26.02.2021 3 z 5


Co odvál dým aneb Jak jsem přežil holokaust Co odvál dým aneb Jak jsem přežil holokaust Miloš Bondy

I když už jsem pár knih s tématem holocaustu četla, tato byla pro mě asi první, která hlavně popisuje krutou a tvrdou realitu v koncentračních táborech. Nikdy nepochopím, jak mohlo k něčemu tak príšernému dojít. Doporučuji přečíst každému.

03.01.2021 5 z 5


Žhavý písek Žhavý písek Patrick Ninemary

Kniha mi přišla taková jednoduchá, nemastná neslaná, nevím, jak to popsat. Co bych vytkla je nějaká zápletka, která mi úplně chyběla. Bylo to spíš jen takové vypravování bez nějakeho pořádného děje. Knihu jsem dočetla, ale ne proto, že bych byla zvědavá na konec.

27.12.2020 2 z 5


Ze života knihomolky Ze života knihomolky Debbie Tung (p)

Přečteno za pár minut. Objevila jsem díky čtenářské výzvě. Formou komiksu, takže takova rychlá oddechovka, ve které jsem se v mnoha situacích našla.

20.12.2020 3 z 5


Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Má první kniha od této spisovatelky, ke které jsem se dostala kvůli čtenářské výzvě. A musím říct, že byla parádní, opravdu až do poslední strany jsem nevěděla, jak a kdo vlastně vše způsobil. Díky tomu knihu nedokážete odložit, protože to prostě chcete vědět.

28.11.2020 5 z 5


P.S. Líbíš se mi P.S. Líbíš se mi Kasie West

Skvělý, skvělý, skvělý. I když jsem stejně jako většina věděla, kdo se za dopisy skrývá, nemohla jsem se dočkat, až dojde k odhalení. Asi od poloviny knihy jsem se nedokázala odtrhnout a jen tak přestat, takže jsem kvůli ní dokonce i trochu ponocovala. To už se mi dlouho nestalo :)

22.11.2020 5 z 5


Memento Memento Radek John

Kniha mě úplně vtáhla. Přečteno jedním dechem. Je zajímavé sledovat, jak člověk závislý na drogách svou situaci prožívá a jak ji vidí.

28.10.2020 5 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Jak už je to několikrát psáno, začátek je opravdu takový jako pomalý, nijak nezáživný. Ale najednou vás to vtáhne a nemůžete přestat.
Skvělé!

31.03.2020 5 z 5


Kulti Kulti Mariana Zapata

Skvělá kniha od které jsem se nemohla odtrhnout.

22.03.2020 5 z 5


Příliš mnoho Kateřin Příliš mnoho Kateřin John Green

Kniha mě nudila. Přišlo mi, že nemá skoro žádný děj. Jednoduše se mi prostě nelíbila. I přesto, že mě nebavila, jsem ji přečetla, ale s velkým přemáháním.

03.03.2016 odpad!


Jeho matka mě nemá ráda Jeho matka mě nemá ráda Brigitte Blobel

Celou dobu se v knize vyvíjel nějaký děj a zápletka od které čekáte, jak dopadne. Ale celé se to ukončilo jen tak najednou v jedné stránce, což mě velmi zklamalo.
Děj i zápletka fajn, ale chtělo by to nějak lépe ukončit. Konec byl totiž opravdu "odfláklý" .

04.02.2015


Holky jako nitky Holky jako nitky Jordi Sierra i Fabra

Kniha se mi opravdu líbila. Nemohla jsem se od ní odtrhnout. Až do posledních stránek nevíte, co se stalo. Každou kapitolou odhalujete více zajímavostí a přemýšlíte nad tím, jak to dopadne. Já ji přečetla jedním dechem. Byla prostě úžasná :)

29.12.2014 3 z 5


Valčík pro nás dva Valčík pro nás dva Helena Longinová

Od názvu jsem čekala knihu uplně o něčem jiném. Knihu celou dobu popisovala mladší holka a vyprávěla zde většinou samé skopičiny, které zažívala. Co se týká obsahu dívčího románu, bylo zde někde na posledních stránkách. Ani ohledně 2. světové války zde toho nic moc nebylo, což jsem právě čekala. Kniha mě zklamala :(

14.12.2014


Láska není samozřejmost Láska není samozřejmost Věra Řeháčková

Kniha se mi moc líbila. Od asi čtyřicáte stránky jsem se od knihy nemohla odtrhnout, byla jsem moc zvědavá jak skončí. Byl zde zajímavý námět :)

30.11.2014 3 z 5


Moje krásná sestra Moje krásná sestra Brigitte Blobel

Zajímavá kniha. Čekala jsem že to bude o ničem, ale kniha se mi nakonec líbila :)

16.11.2014 2 z 5


Zlodějka lásky Zlodějka lásky Věra Řeháčková

Kniha je zajímavá, to ano. Ale zezačátku jsem kulila oči, co se tam stalo.
Také jsem se podivovala nad tím, co je třináctiletá dívka schopna udělat. A že jí vše vyšlo. Udělala tolik špatných věcí ( neříkám že to co se stalo jí bylo dobré ), ale neměla ani špatné svědomí. Ani při jedné situaci, si neřekla že je špatná.
Nedoporučovala bych mladším díkám, bohužel by si z této knihy některé mohli vzít příklad, což by nebylo vůbec dobré.

28.10.2014 2 z 5


Bez tebe nemůžu žít Bez tebe nemůžu žít Brigitte Blobel

Tato kniha se mi nelíbila. Pořád se v ní jen popisovalo, jak hlavní hrdinka má ráda svého kluka, jak bez něj nemůže být když odjede na 2 týdný pryč, jak na něj pořád myslí a přemýšlí jestli on myslí na ní. Proto mě už po desti stránkách přestala bavit a při jejím dočítání jsem se nudila.

25.10.2014 odpad!


Zaplaveni láskou Zaplaveni láskou Eva Herzová

Kniha se mi líbila. Lehce se čte jak díky malé počtu stran, tak i díky hezkému příběhu.

05.10.2014 3 z 5


Kiki Strike ve Stínovém městě Kiki Strike ve Stínovém městě Kirsten Miller

Tato kniha mě velmi mile překvapila. Já moc tento žánr nemusím, ale tato kniha mě opravdu bavila. Byla zajímavá a záhadná. Stále se v ní něco dělo a pořád mě něčím překvapovala. Fajn knížka :)

14.09.2014 4 z 5


Tweety s city Tweety s city Elizabeth Rudnick

Kniha se mi moc nelíbila. Právě tím stylem, že je to psané formou tweetu, blogu a emailu. Někdy v polovině mě to přestalo bavit. Takže tento styl psaní pro mě ne.

04.09.2014