Etelea Etelea komentáře u knih

☰ menu

Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Budu jedině ráda, pokud se opravdu potvrdí to, co zde píší ostatní čtenáři. Tedy že kniha je autorčina nejslabší. Protože už zde je patrná značná čtivost.
K srdci mi však nijak nepřilnula. Hodně mě vytáčela hovorová mluva(todle, vosoba...)!

12.11.2017 3 z 5


Intenzita Intenzita Dean Koontz

Mám Koontze ráda. Jeho tvorba je nádherná. Vytváří věty jako by se s nimi mazlil.
Ale tohle ne. Omlouvám se, vidím tu skvělá hodnocení. Závidím Vám všem, co si tu knihu dokázali užít.

Chyna? Co je to sakra za jméno? A jak se vůbec vyslovuje? Čina? Kyna? Nebo Chyna? Nebo jak? Vím, že to může znít směšně, ale já to prostě nemůžu překonat. Začátek je velmi napínavý, vydržela jsem číst "až" na stranu 50. Ale nedokázala jsem si "pojmenovat" hlavní hrdinku. Postavu, která by se mnou měla trávit celý zbytek knihy :-( Nemůžu! Ve vší úctě odkládám. Přesto si Koontze velice vážím a budu jeho tvorbu vyhledávat dál.

05.11.2017 2 z 5


Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Šikovně napsané, čtivé... ale velká škoda, že motiv je zcela zřejmý v samém začátku. Velice chválím povahu hlavního hrdiny detektiva Mørka. Žádný génius s postavou playboye a úsměvem modela, který se nenechá tahat za nos a hned všechno prokoukne, protože přečetl každou knihu ve vesmíru. Ne, je to uvěřitelný člověk s uvěřitelnou povahou a uvěřitelným životem. No a Asad? :-) To je bomba týpek, bez néj by kniha byla poloviční.
Doufám, že i ostatní díly o oddělení Q jsou tak dobré.

04.11.2017 4 z 5


Dvojitý kříž Dvojitý kříž Chris Carter

První postřeh patří překladateli :-D Slovíčko "pámbuví" mě doslova zabilo :-D

Někdo tu zmínil horor Sedm a trefil hřebík na hlavičku. Říkala jsem si už od začátku, že mi to tenhle film připomíná. A chvilku jsem si vzpomněla i na Pulp fiction:-)

"Chytře" jsem četla nejdřív 2.díl, teprve potom tento, takže mi bylo jasné, jak to s Garciou dopadně. Moje chyba! Sériového vraha jsem tak nějak vycítila hned od začátku. Prostě mi tam ta postava připadala od prvního momentu divná. Ale i když jsem nebyla z odhalení překvapená, nijak to neubralo na čtenářském požitku. Tento styl mi zcela vyhovuje:-)

29.10.2017 4 z 5


Nákaza Nákaza Guillermo del Toro

Přijemné překvapení, protože dlouho se mi nestalo, že bych se během čtení knihy bála :-) Takže jedna hvězda.

Hodně mě to zaujalo hlavně v začátku. Nechtěla jsem odložit knihu dřív, než se dozvím, co se to v tom letadle do háje stalo:-) Druhá hvězda.

Hlavní charaktery jsou v podstatě všechny uvěřitelné, postavy nejsou ploché, Abraham Setrakian vede. Třetí hvězda.

Psáno je napínavě, stránky jsem hltala a knihu jsem přečetla v cuku-letu. Čtvrtá hvězda.

Je to konečně něco jiného! Přesto krásný příklon ke klasice. Geniální! Pátá hvězda.

26.10.2017 5 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Nebudu lhát. Po prvních pár kapitolkách jsem se chytala za hlavu a nadávala si, co jsem si to zase půjčila. Hlavní hrdinka puberťačka, která zvládá bojovat téměř dokonale jak s mačetami, tak s kuší, vždy je nejméně tři kroky před všemi, ovládá dokonale techniku a počítače, orientaci v chaotických tulenech pod Londýnem...prostě abych to zkrátila, panu Williamsovi jsem tuhle dívenku neuvěřila ani trochu. Proti ní postavil gang pitomců a policajta s IQ houpacího koně.

Pak ale přišla druhá polovina knihy a to děvče si mě úplně získalo. A až do konce jsem jí držela pěsti a pomalu křičela: "Do toho, Tuesday, to zvládneš!" Pro mě ponaučení, že nemám házet vidle do sena dřív, než spisovatel vyloží všechny karty.

18.10.2017 4 z 5


Před pádem Před pádem Noah Hawley

Knížka měla dobré i špatné chvilky. Začátek parádní, šlo se hned "na věc", to já ráda :-))
Přeživší Scott sympaťák a k němu malý nevinný chlapeček, našlápnuto bylo skvěle. Pak děj škobrtal, některé pasáže byly zbytečně protahované, jiné zase projely až moc v rychlíku. Závěr se mi také zdál slabší. Ačkoli málokdy se shodnu s většinou (nebo davem chcete-li), tady se opravdu hodnocení nevyšplhá vysoko. Napsáno bylo ale relativně poutavě a věřím, že status "odpad" si nezaslouží. Na druhé straně nálepka Bestseller je taky mimo mísu. Volila bych 2,5 a jelikož půlit hvězdy nejde, pro svůj dobrý pocit jsem zvolila 3;-)

11.10.2017 3 z 5


Ohrožená Ohrožená Rachel Abbott

Nerozumím, proč u nás série vyšla až od druhého dílu. Ale to nechám stranou. Co mi vadilo - hodně postav, dlouho jsem se v nich neorientovala. Už jsem myslela, že na pomoc povolám tužku a papír a budu si dělat poznámky. Trochu mám pocit, že nebyl využitý ani z poloviny potenciál příběhu. Chvilkama to bylo utahané, ukecané, mírně nudné. Nakonec jsem ale úplně zklamaná nebyla.

05.10.2017 3 z 5


Tesla - životní příběh jednoho z největších světových vynálezců Tesla - životní příběh jednoho z největších světových vynálezců Tad Wise

Nesedla mi forma, kterou kniha přibližuje život tohoto vynálezce. To, co jsem se chtěla dozvědět, toho se autor dotkne vždy jen lehce. Určitě to bylo zajimavé čtení, ale chybělo mi tam něco "víc". Nevím, jak bych to popsala:-)

17.09.2017 3 z 5


Šťastná kniha Šťastná kniha Barbora Šťastná

"Tohle je moc fajn knížka a vůbec není blbá," řekla mi knihovnice, když jsem si ji vybrala k vypůjčení.
Vůbec nevím, co mě k ní táhlo. Nenačetla jsem si předem žádnou recenzi, nedoporučil mi ji žádný kamarád...prostě jsem ji uviděla v regálu a už jsem ji měla v ruce.
Opravdu není blbá. Moc hezky se čte, pobaví, v určitých pasážích jsem se i já poznala. Kdo chce oddechovku do čekárny k doktorovi, do MHD nebo večer do postele, ať zkusí Barboru Šťastnou.

15.09.2017 4 z 5


Děti na zabití Děti na zabití Milada Golobová

Někteří lidé jsou horší než zvířata!

15.09.2017 4 z 5


Kleopatra - královna Nilu Kleopatra - královna Nilu Stacy Schiff

Musím souhlasit s předchozím komentářem. Kniha byla velmi nudná. Asi jsem při výběru neměla šťastnou ruku.

08.09.2017 2 z 5


Mikuláš II. - poslední ruský car Mikuláš II. - poslední ruský car Elisabeth Heresch

Podrobně popsaný život posledního ruského cara, sem tam i nějaká fotečka...mně se to četlo dobře. Data brána hlavně ze soukromého deníku cara Mikuláše a jeho nejbližších.

07.09.2017 4 z 5


Hlubší než hrob Hlubší než hrob Tami Hoag

Vůbec nechápu, co se stalo :-( Začala jsem číst a moc mě to bavilo. Ale asi na sté stránce jsem začala "zívat" a bylo pro mě obtížné vydržet. Vraha jsem odhalila hoooodně brzo. Prakticky okolo 150.strany už jsem měla skoro jasno. A pak čtěte dalších 300 stran, když skoro víte... No zatnula jsem zuby a dočetla, ale hodně jsem se do toho nutila.

22.08.2017 3 z 5


Drasticky děsivý Dexter Drasticky děsivý Dexter Jeff Lindsay (p)

Pro mě jednoznačně příjemné překvapení. Dexík se mi líbil, jeho myšlenkové pochody prošpikované ironickými poznámkami a černým humorem mě držely u knížky každou volnou chvilku. Seriálu se pro příště nebudu vyhýbat:-)

09.08.2017 5 z 5


Popravčí Popravčí Chris Carter

Tohle byla moje první "Carterovka" a byla jsem opravdu velmi spokojená.

Krátké kapitoly tu už byly zmíněny a i mně velmi vyhovovaly. Žádná zbytečná omáčka okolo hlavního příběhu, velmi uvěřitelný děj, propracované charaktery...

Na mě (světe div se, i já se divím!!!!) glorifikace hlavního detektiva Huntera zafungovala. Dokonce jsem se přistihla, že jsem se málem i zamilovala :-))

Co bylo otřesné - a autor za to absolutně nemůže - byla obrovská spousta překlepů a chyb. To mě rušilo.

Ale jinak spokojenost a za 5* z 5-ti.

22.07.2017 5 z 5


Panenka Panenka Mo Hayder

Moje první knížka od Mo a už jsem utíkala do knihovny pro další:-)
Trochu jsem měla problém v hlavě přepínat mezi Joem a Jackem. Strašidelné se mi to zdálo pouze na začátku.
Rozuzlení jsem odhalila těsně předtím, než to "vyslovila" kniha. Příběh se mi libil, četlo se mi velmi dobře, ale jednu hvězdičku přece odebírám. Dozvěděli jsme se KDO, ale chybí mi pořádné vysvětlení JAK.
A vadí mi, že jsem tam našla chyby. Jedna byla způsobená překladem, pak jsem postřehla překlep a co mě naprosto irituje - neukončené uvozovky na konci přímé řeči.

21.06.2017 4 z 5


Manžel Manžel Dean Koontz

"Máme tvou ženu, dostaneš ji zpět za dva miliony dolarů." Tímhle všechno začíná. Roztáčí se kolotoč, ze kterého už nejde vystoupit. A přestože nejdřív působí Mitch jako tuctový trouba, můžeme sledovat jeho neuvěřitelný vývoj v cestě za svou láskou.
Líbil se mi způsob Koontzova psaní. Jazyk, kterým popisuje prostředí a situace. Spád, který kniha postupně nabírá.
Jedinou hvězdičku odebírám za poslední dvoustránkovou kapitolu. Je až nechutně americká, že na konci už opravdu chybí jen - A žili šťastně až do smrti.

17.05.2017 4 z 5


Spad Spad František Kotleta (p)

Tady nějak nevím, jak popsat své pocity při četbě.
Těšila jsem se. Opravdu jsem se moc těšila na českou postapo, těšila jsem se na popis Prahy. V knihovně jsem dlouho číhala, i to mě navnadilo. Pokud je to pořád půjčené, bude to víc než dobré. Bohužel ne.
Postavy byly až neuvěřitelně ploché, prostředí pomalu nevěnovaná pozornost, děj na bodu mrazu. Úplně mě zaráží hodnoceni zdejších čtenářů. Inu 100 lidí, 100 chutí. Ani nevím, jestli mám na dalšího Kotletu ještě vůbec "chuť". Rychle vracím do knihovny.

14.04.2017 2 z 5


Hvězdné války: Z dobrodružství Luka Skywalkera Hvězdné války: Z dobrodružství Luka Skywalkera George Lucas

George Lucas je prostě George Lucas! Ať si řiká kdo chce, co chce! Podle mě je to machr. Tečka. Jeho začátky byly plné překážek, ale dotáhl to. Nevzdal to. Vytvořil nadhernou "pohádku" o dobru a zlu a o tom, že i s dobrými úmysly se můžeme dostat na špatnou stranu. Ale nikdy není pozdě vrátit se zpět.

05.04.2017 5 z 5