Erzetka Erzetka komentáře u knih

☰ menu

Reminiscencie Reminiscencie Dominik Dán

Starý,dobrý Dán je zpátky. Tohle byla jízda od začátku do konce, přátelé. Nedalo se jinak a přečteno na jeden zátah. Fůůůha, při čtení o bagru mi běhal mráz po zádech. Za mě top dánovka.

28.06.2023 5 z 5


Mačacia stopa Mačacia stopa Dominik Dán

Kniha přečtená jednim dechem, ale já vám prostě nevím. Nemůžu si pomoct, něco mi tam neštymuje. Nějak se mi vytratil smysl únosu a za mě byla tato linie od poloviny upozaděná a otevřená. A Hilda? Řekla bych, že je velmi reálné, že si o ní ještě něco počteme.

08.12.2021 4 z 5


Mlčící žena Mlčící žena Karin Slaughter

Ooo a ještě jednou ooo. Byla to jízda. Karin je zpátky. Will a Sára taky. A taky Jeffrey. Velmi mě překvapilo prolínání vyšetřování Jeefreyho a Willa. Nepřišlo mi to nějak rušivé. Už z dřívějších dílů víme, že Jeffrey nebyl svatoušek. Rychlé čtení, kniha udrží v napětí, ale přijde šok, jako vážně, sakra vážně? Padá mi brada, vraha bych do půli knihy neuhádla. Když si vybavím jak působil v předchozích dílech... No na toho člověka bych nevsadila. Sedla jsem si na zadek a nechápu :-) Snad se brzy dočkáme dalšího dílu a třeba dojde konečně i na Lenu...

05.01.2021 5 z 5


Tak hodně štěstí Tak hodně štěstí Kristan Higgins

Tak jak sleduji, nejsem sama, kdo měl problém se naplno začíst. Co si ale odnesu z této knihy je to, že je důležité vidět sama sebe, mít ráda sama sebe. Je spousta z nás co, celý život, řeší váhu a kila, i přesto si svou sebelásku zasloužíme i my. Nejsme o nic míň lidé jako ostatní s "normální" váhou...

02.01.2021 3 z 5


Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Slíbila jsi, že budeš žít i za mě Caréne Ponte

Slíbila jsi, že budeš žít i za mě...kdo z nás má takového přítele/přítelkyni v životě? Pro spousty čtenářů může jít jen o klasickou "limonádu". Možná je to tím co nyní prožívám, nicméně mě se ta kniha dotkla přesně tam, kde se dotknout má, a to u srdce. V běžném životě takové přátelství často nevídám ani o něm neslýchám. A ruku na srdce, občas potřebujeme popostrčit všichni do jednoho.

02.01.2021 5 z 5


V tieni V tieni Dominik Dán

Tak já vám nevím, při začtení do prvních řádků mám silný pocit déjà vu, tohle tu už přeci jednou bylo, ne? Ouu, mám správnou, novou knihu? No jejej, jistě, že ano. Opět se setkáváme s většinou z "kancelárie 141", Edko s Otom jsou přivoláni ke kosterním ostatkům, jen kosti a policejní pouta... Tady mi chybělo rozuzlení, většinou, pokud se nemýlím, řeší dva případy, které se někdy i prolnou. Nicméně kdo má pana Dána načteného, ví, že nic není jen tak, a i když jsme v roce 1991 a vše nasvědčuje a ukazuje na "beštiu", tak čtenář znalý pozná - pozná, že indicie, které ukazují tam kam ukazují, nebudou jen tak. A čtenáři zlatí zjistí, že nás, bohužel, někdy zklamou i ti nejbližší přátelé, které ve svém životě máme, a které známe roky rokoucí. Musím dále vyzdvihnout moc hezky vykreslený vztah a spolupráci Riška s Canisem. V této knize mi přišlo, že jejich kolegiální vztah a popis dostal dost prostoru a bylo to fajn. Samozřejmě...Chosé a jeho "fičurské fúziky" velmi chybí. Za mě příjemné počtení, pro pana Dána mám slabost a už teď se velmi těším na další příběh z "kancelárie 141 z Nášho Mesta".

09.12.2020 5 z 5


Klbko zmijí Klbko zmijí Dominik Dán

Jak píše pode mnou, (už asi tradičně? :-) první hodnotící kn23...půlroční čekání a další je opět před námi. Riško, Oto, Kuky i Váňa nezklamali. Jedou na stejné vlně, vraždárské vtípky jsou i v Klbku zmijí vyšperkované. A k tomu se opět připlete podsvětí a starý, známý - Kamilko milený. Kapku mi chyběla Petra a Jumbo, trošku v příběhu upozadění, ale věřím, že na Vánoce se dočkáme i další zmínky o dalších z partie a z kancelárie 141. Jinak musím říct,že u mě asi zatím "nejhorší" dánovka, ne z literárního pohledu, to je jako vždy u pana Dána na "jednotku", ale skrze pocit obrovské ztráty - kdo dočte, tak pochopí...

31.07.2020 5 z 5


Vidím tě Vidím tě Karen Rose

U detektivek mi nepřijde moc dobré říci pohodové čtení, nicméně to tak u této knihy bylo. Bavila mě od první do poslední kapitoly. U čtení jsem cítila sílu rodiny, těch nejbližších. Velmi překvapivé rozuzlení kdo za tím vším stojí, a tak dlouho byl bez povšimnutí. Během čtení by mě ani nenapadlo, že by to mohlo skončit, tak jak skončilo. Po dlouhé době jsem si "sedla na zadek".

03.04.2020 5 z 5


Tajemství mé matky Tajemství mé matky Sheila O'Flanagan

Už po prvních pár přečtených stranách každého napadne co že to má matka za tajemství. Zahradní párty se vleče téměř půl knihy, takž první polovina nuda a nevíte kam které jméno zařadit. Mimochodem kdo má pocit, že Roisin byla na ránu mezi oči? Sebestředná dcera. Dočteno, ale že bych se k této knize někdy s nadšením vracela, tak to bohužel ne. Plus za pěkný obal knihy.

19.11.2019 1 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Oooo nový Carter, pokračování s Lucienem, na DK zase skvělé hodnocení - to bude jízda, říkám si. Byla jsem tak natěšená, že jsem ji přečetla během pár hodin, ale po dočtení poslední kapitoly, si říkám, co to sakra? Pardon, ale nemůžu si pomoct a půjdu proti proudu, tohle nebyl Carter, na kterého jsem zvyklá. Čte se to výborně, ALE něco tomu chybí. Jakoby to byl Carter a nebyl...

20.10.2019 3 z 5


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Houbařka se Vám buď bude líbit, nebo nebude. Někde jsem zaslechla, že je Houbařka přirovnávána ke knize Do tmy. No, už jsem byla skeptická, ale co, říkám si, maximálně ji vrátím zpět do knihovny. Oproti Do tmy na mě Houbařka působila nenásilně, nebyla natolik fanatická jako sběr bylin, netrápila jsem se s jejím čtením a necítila jsem tak nesmírnou a hlubokou depresi a smutek. Popis hub, mechu, okolí lesa, pošumaví, jak Sisi žije se mi líbil, bylo to reálné. Stránky utíkají jedna za druhou, pěkně to letí a už jsem na konci knihy a jen si řeknu sakra kde je pokračování? Jen ten konec je takový nijaký :-( Přečtena za jedno odpoledne.

15.09.2019 4 z 5


Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Po přečtení Konce léta jsem k Podzimnímu případu byla docela skeptická. A jak jsem se zmýlila. Začtete se a neodložíte ji. Nejen Anna střežila své tajemství, ale i další osoby mají co skrývat. A řešení sedmadvacet let starého případu se rozplétá. Snad nebudu jedná koho trochu překvapilo vyústění KDO. Dobré počtení, uvidíme co Anders vymyslí příště.

10.09.2019 4 z 5


Pochovaní zaživa Pochovaní zaživa Dominik Dán

Lidská krutost a hyenismus nezná mezí, bohužel. Ale jak je i v knize napsáno,na každou sv*ni se vaří voda.
V této knize se cesty detektivů rozdělí... Chosé jako osamělý mstitel, překročí stín pomsty nebo to ustojí? Váňa a Kuky, dvojka k pohledání, trochu mi chybělo jejich pošťuchování, tady úplně nedostali toliko prostoru jako v jiných knihách. A Edko? Úplně jsem viděla, že nesedí s kolegy v kanceláři, netahá jednu za druhou nejen při čtení ranních novin, chyběl tam. Škoda, že knihy pana Dána přelouskám během pár hodin a pak nastává další dlouhé čekání na další příběh z deníku dobrého detektiva. A nemůžu si opět pomoct, ta slovenština je tak nádherná :-)

19.07.2019 5 z 5


Slzy od smíchu Slzy od smíchu Alena Blanářová

Při čtení prvních stran jsem si říkala, že to je snad o mě :-) spousta společných rysů, nicméně svatební agenturu ani pejsky nemám. Je to prostě kniha o tom co autorka zažila jako dítko - poloviční na Valašsko mě hodně rozesmálo, jako dospělá žena. Moc nerozumím hodnocení, přesto věřím, že si autorka i tak své čtenáře najde. Za mě fajn počtení na letní odpoledne.

18.07.2019 3 z 5


Jak vyléčit zlomené srdce Jak vyléčit zlomené srdce Anna Bell

Abi bojuje sama se sebou, podřídí pár měsíců v životě splnění vytyčených cílů, a ne zrovna scých. Klobouk dolů za překonání sama sebe, to se musí nechat. Neurazí, nenadchne. Celkově odpočinkové čtení.

14.07.2019 3 z 5


Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Po knize jsem sáhla na doporučení. Anna si jela jen to svoje, sběr bylin, sušení, výkupna, stále dokola. Uf, zřejmě jsem mimo, ale knihu jsem asi nepochopila. Vůbec nejsem tak nadšená jako ostatní. Ale abych nekřivdila, tak musím uznat, že vykreslení samotného sběru, sušení i půdy, je na jedničku. Říkala jsem si, už ji čtu třetí týden, na mě dlouhá doba, no jak čtu ostatní hodnocení, nejsem jediná. Jinak zklamání, těžko „uchopitelná“ kniha.

14.07.2019 1 z 5


Smrtící tajnosti Smrtící tajnosti Robert Bryndza

To jsem opravdu četla Bryndzu? To snad ne, vůbec to není podobné předchozím knihám s Erikou. Robertovi asi došla inspirace, jinak nevím. Nejslabší díl z celé série.

30.04.2019 2 z 5


Tajemství Abigale Hall Tajemství Abigale Hall Lauren A. Forry

Horor? Ani náhodou. Styl psaní hrozný, šílené přeskakovaní a stejně nepoberete jak a kde se v knize nacházíte. Dočteno, nicméně na tuto knihu brzy zapomenu a vyhledávat autorku dále nebudu. Za mě ztráta času a peněz za knihu.

27.04.2019 odpad!


Noční směna Noční směna Michael Connelly

Jupí, nová série. No, tak se uklidníme, žádný wow se, bohužel, nekonalo, na zadek jsem si nesedla. Jak se dočteme v anotaci, že je Renné podobná Harrymu? Tak to vůbec, z Harryho tryská neuvěřitelné charisma, ale Renné je velmi slabý odvar. Možná další pokračování ukáže jinak. Ale zatím jen průměr a docela zklamání.

23.04.2019 3 z 5


Violka: Román o hledání domova Violka: Román o hledání domova Mirka Skočílková

Violka je krásná kniha se zajímavou obálkou, milým příběhem o Marice a Violce a také o tom, že v nouzi a neštěstí poznáš přátele. Napsáno srozumitelně a především lidsky. Příběh ze života, každý řešíme větší či menší kopance a situace, které jsou někdy velmi těžké. Musím to napsat - jestli je Marika skutečná osoba, tak má můj obdiv, že to zvládla, ať už přes smrt několika blízkých, dluhy, kopance ve vztazích, tak to nevzdala. Za mě působivý příběh.

15.04.2019 5 z 5