Erizzani Erizzani komentáře u knih

☰ menu

Strach Strach Jozef Karika

Ten konec jsem nečekala, pěkně promyšlené, hezky napsané, užila jsem si to :)

07.02.2021 5 z 5


Lady Fuckingham Lady Fuckingham Oscar Wilde

Už podle komentářů jsem čekala ledacos.. ovšem kniha překonala moje očekávání. Chce se to nad děj lehce povznést, člověk má při čtení chuť se smát, jindy červenat a jindy prostě jen být někde jinde :) Nedělejte stejnou chybu jako já a neberte si tuhle knihu jako čtení do práce, nedá se to :-D

14.01.2021 3 z 5


Dopisy ze Sachsenhausenu Dopisy ze Sachsenhausenu James Moloney

Nevyhledávám příběhy o lásce. Tenhle se ke mě dostal náhodou a díky prostředí, ve kterém se odehrával mě zaujal. Minimálně to byla velmi příjemná noční směna, díky této knize.

13.11.2020 5 z 5


Hermafroditi a medicínská konstrukce pohlaví Hermafroditi a medicínská konstrukce pohlaví Alice Domurat Dreger

Knihu jsem měla dlouho doma a nyní se mi hodila do čtenářské výzvy.. hlavně kvůli svému tématu, který nezajímá každého :-)
Pro rozšíření obzorů ohledně lidské sexuality je to dobrá kniha.

13.11.2020


Právo nálezce Právo nálezce Stephen King

Jedna hluboká myšlenka mi z knihy utkvěla v paměti. Sr*čky jsou h*vno. :-)

13.11.2020 4 z 5


Kruh Kruh Kodži Suzuki

Nostalgie. Jako děcko jsem žrala filmy, které podle této knihy natočili. Nemůžu jinak, než dát plný počet. Jsem ráda, že jsem si jako dospělá mohla přečíst i knihu, když se ke mě dřív nedostala :-)

22.10.2020 5 z 5


Bez filtru Bez filtru Kristýna Dolejšová

Kniha má zřejmě úspěch v projektu, ke kterému patří... a tím pádem ve své cílové skupině. Ke mě se dostala z pozůstalosti a četla jsem ji jen kvůli čtenářské výzvě. Pro děvčata v pubertě možná k něčemu bude.. těžko říct, snad ano. Já jsem v pubertě četla literaturu faktu o druhé světové, nemůžu to asi úplně dobře posoudit. Nic mi to nedalo a vzalo mi to je nějakou tu hodinku času než jsem knihu dočetla. Držím palce, ať si najde čtenářky, které to ocení víc.

22.10.2020 1 z 5


Má ji rád, nemá ji rád Má ji rád, nemá ji rád Sharon J. Bolton

Je to moje první kniha od této autorky a jsem mile překvapená. Je to čtivý, napínavý příběh plný zvratů. Jsem zvědavá na další autorčiny díla.

14.10.2020 4 z 5


Černobyl: Historie jaderné katastrofy Černobyl: Historie jaderné katastrofy Serhii Plokhy

Hezky napsaná kniha, ale těžko se mi četla. Většinu těch informací z průběhu havárie zběžně znám, takže to bylo opakování a bylo náročné udržet pozornost. Ovšem konec knihy se mi četl velmi dobře, tam jsem našla spoustu nového. :)

04.10.2020 4 z 5


Tma Tma Jozef Karika

Byla jsem lehce skeptická, když jsem viděla % hodnocení. Kniha mě dost překvapila. Musím říct, že jsem se i místy příjemně bála. Autor mě držel v napětí až do konce a nechával hodně prostoru pro moji fantazii a ukvapené závěry. Rozhodně jsem nečekala takový konec. Podle mě super.

20.09.2020 4 z 5


V lese visí anděl V lese visí anděl Samuel Bjørk (p)

Od poloviny knihy jsem se bála, že vím jaký bude konec. Naštěstí to dopadlo jinak a nebylo to tak průhledné, jak jsem očekávala. Musím říct, že mě kniha nijak zvlášť nenadchla. Přečetla jsem ji rychle, ale nebylo to ono. Vedlejší dějová linie byla odbytá, čekala jsem víc.

19.09.2020 3 z 5


Jeptiška Jeptiška Denis Diderot

Kniha je rozhodně nadčasová. Poutavý děj a ještě zajímavější konec. Určitě doporučuji :-)

18.09.2020 5 z 5


Všechno je v pr**li Všechno je v pr**li Mark Manson

První polovina mě celkem bavila, ale druhá mě dost nudila. Některé myšlenky se mi líbí, naději určitě každý potřebujeme, ale tento druh knih není zrovna pro mě :)

11.09.2020 2 z 5


Trhlina Trhlina Jozef Karika

Tato kniha mě hodně bavila. Určitě doporučuji :-)

10.09.2020 5 z 5


Tatérka Tatérka Alison Belsham

O téhle knize jsem se dozvěděla díky čtenářské výzvě. Dobře se četla. Originální námět, hezky vykreslené prostředí tetovacích salónů.

05.09.2020 4 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Je to moje první přečtená kniha od tohoto autora a jsem celkem mile překvapená.
Člověk by snad začal věřit na lásku :-)

03.09.2020 4 z 5


To To Stephen King

Kniha mě bavila, ale musím říct, že jiné Kingovi knihy se čtou lépe. I tak je to jedna z knih, u kterých jsem ráda, že je mám v knihovně. Má pro mě citovou hodnotu.

29.08.2020 4 z 5


Lizucha Lizucha Lenka Juráčková

Lizucha je kniha, která mě nenadchla, ale ani neurazila. Jak už zmiňují komentáře níž, tak příběh Lídy byl zajímavý a zasloužil by si více prostoru. Pasáže kde byla Káťa s Evou jsem často jen přelétla očima. Jejich takřka bezstarostný život měl zřejmě sloužit jako kontrast oproti tomu Lídinému životu.
Byla to pro mě taková kniha k zamyšlení. Je dobré si uvědomit, že takových "Líd" je v domovech pro seniory víc než dost. Každý můžeme vyprávět svůj příběh.

29.08.2020 3 z 5


Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Isis, kněžka noci – ve spárech satanské sekty Karin Jäckel

Nelíbil se mi styl, kterým je kniha napsaná. Špatně se mi četla, i když některé pasáže byli naopak čtivé. Začínám mít pocit, že moje hodnocení bude stejně zmateční jako kniha sama.
Příběh byl zajímavý, těžké čtení, rozhodně to není téma pro každého.

29.08.2020 2 z 5


Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Larsson opět nezklamal, už se těším na třetí díl! :-)

28.08.2020 5 z 5