Erinye Erinye komentáře u knih

☰ menu

Otevřené dveře Otevřené dveře Beryl Matthews

Krásná kniha, velmi čtivý příběh se smutným začátkem, ale poměrně šťastným koncem. Hlavní hrdinku Rose budete v některých chvílích nenávidět a v některých chvílích obdivovat. Kdyby si každý dokázal najít tak skvělé přátele jako Rose, kteří by mu pomáhali přes všechny překážky, svět by byl lepším místem. Přesto je kniha plná smutku, ale hlavně té naděje.

04.07.2016 4 z 5


Rok milenkou Rok milenkou Elvíra Hörömpöli (p)

Musím přiznat, že jde (alespoň dle mého názoru) vidět, že je tato kniha autorčiným literárním debutem. Samotný příběh mě zaujal a od začátku do konce mě bavil. Bohužel se mi v některých případech nelíbila forma, kterou byly určité pasáže napsány. Připadalo mi, jako by se autorce nechtělo už moc vymýšlet a rozvádět to, a tak napsala jen hrubý obrys. To mi občas činilo trochu potíž, poněvadž mě to mátlo a nevěděla jsem, jestli jsem náhodou něco nepřeskočila, kde by to bylo přiblíženo. Konec jsem čekala trochu jiný, více vysvětlený, a proto hodnotím třemi hvězdičkami :)

17.12.2013 3 z 5


Císař alchymistů Císař alchymistů Otomar Dvořák

Čekala jsem, že kniha bude více o Rudolfovi II., ale to byl asi pouze můj předpoklad :). Každopádně knížka byla napsána čtivou a zároveň uměleckou formou a musím říct, že mě vlastně bavila od začátku až do konce...:)

27.11.2013 5 z 5


Jmenuji se X Jmenuji se X A. J. Molloy

Nechci být až příliš tvrdá, ale řekla bych, že kdyby mě neuchvátila krásná země Itálie a v ní ještě hezčí Ital, asi bych tuhle knihu opustila po přečtení asi čtvrtiny z ní. Na začátku jsem byla plná očekávání a přímo jsem ten příběh hltala. V polovině už přišlo jakési vystřízlivění a já přemýšlela, má-li cenu to vůbec dočíst. Nicméně četla jsem dál a dočetla jsem knihu až do konce. Napadá mě pojem braková literatura, ale to bych byla už asi moc tvrdá. Každopádně...čekala jsem trošku víc a některé scény bych zkrátka popsala a napsala jinak, některá citoslovce byla až přehnaná a uměle působící. Ještě, že tak miluju Itálii a dějiny :)

05.11.2013 3 z 5


Hvězdy nad Afrikou Hvězdy nad Afrikou Ilona Maria Hilliges

Afrika mě vždy fascinovala a tak jsem se s chutí začetla do téhle knížky. Už od prvních pár stránek mě pohltila a nemohla jsem se do ní odtrhnout. Občas se tam vyskytly scény, které jako by se daly čekat, trochu připomínající dobré konce v pohádkách. Přesto mě moc bavila, tudíž dávám plný počet bodů/hvězdiček.

17.08.2013 5 z 5


Tajemství černé orchideje Tajemství černé orchideje Lucinda Riley

Z téhle knihy jsem tak trochu na rozpacích. Líbí se mi, jak autorka pěkně líčila děj o minulosti Wharton Parku a jeho obyvatel, ale hrozně jsem se rozčilovala u dialogů vedených většinou Julií a její sestrou Alicií. Když někdo něco poznamená a druhý člověk na to prakticky pokaždé odpoví "Ano", je to trochu zavádějící k tomu, že dotyčný nemá moc velkou slovní zásobu. Což se obecně o autorech knih říci nedá. Tudíž opravdu váhám nad hodnocením. 4 hvězdičky nebo 5? Toť otázka.

06.06.2013 4 z 5


Dveře se sedmi zámky Dveře se sedmi zámky Edgar Wallace

Detektivky moc nečtu, ale tuhle jsem si vybrala a následně přečetla za 2 dny, což je u mě nejkratší možná doba, protože mi přišla jako taková lehká liga. Zkrátka, že to nebude moc drsné. A můj odhad byl vlastně přesný. Takže možná, že tahle kniha byla pro mě jízdenka do světa kriminalistiky. No, uvidíme :) Každopádně 4 hvězdičky si kniha určitě zaslouží.

06.06.2013 4 z 5


Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě Marley a já aneb Život s nejhorším psem na světě John Grogan

Moje stále a bezkonkurenčně nejoblíbenější kniha, která se čte krásně naprosto všude. V mém případě jsem ji přečetla už 3 krát a posledně to bylo na dovolené na Sicílii, kde jsem se sice potila na lehátku pod náporem slunečních paprsků, ale zážitek z knihy, mi to rozhodně nezkazilo :) Uchvátila a dojala mě jak kniha, tak i film....

13.05.2013 5 z 5


Lásky Napoleona Bonaparta Lásky Napoleona Bonaparta Jane Banks

Tohle skvěle napsané dílo mě bavilo od začátku do konce.....Střídaly se u mě emoce, když jsem nadávala Napoleonovi za to, že se dostatečně nevěnuje císařovně Josefíně a poté mu fandila při "dobývání" Marie Walewské. Napoleon byl zkrátka skvělý stratég, ale jeho chybou podle mě bylo, že chtěl stále víc a nestačilo mu ani být císařem. Nejlépe by se mu vedlo v roli brigádního generála, dle mého názoru. Avšak on všechny převyšoval a tak šplhal výše a výše ve společnosti. Až skončil na ostrově sv. Heleny.

09.05.2013 5 z 5


Žena, která se ponořila do srdce světa Žena, která se ponořila do srdce světa Sabina Berman

Zezačátku jsem si říkala, že to bude jistě zajímavá kniha, ale místy poněkud nudná. Vůbec tomu tak však nebylo. Byla sice zajímavá, ale nudná v žádném případě. Přečetla jsem ji za necelé tři dny, přičemž v tomto období, kdy se připravuji na přijímačky, nemám zrovna moc času na knížky. Ale tuto knihu mohu jen doporučit a tímto jsem "nucena" ji udělit plný počet hvězdiček :)

18.03.2013 5 z 5


Kniha ztracených věcí Kniha ztracených věcí John Connolly

Úžasná, nápaditá a velice čtivá kniha. Možná působí poněkud pesimisticky nebo morbidně, ale můj žaludek to přežil naprosto v pořádku, tudíž mi to ani nevadilo :) Konec knihy byl podle mě naprosto nejlepší, takže opravdu doporučuji :)

09.03.2013 5 z 5


Růže v zimě Růže v zimě Kathleen E. Woodiwiss

Velice čtivá kniha s úchvatně vylíčeným dějem. Nedokázala jsem se od ní odtrhnout a určitě si přečtu i další knížky od Kathleen E. Woodiwiss :)

12.02.2013 5 z 5


Strážný anděl na každém kroku Strážný anděl na každém kroku Martina Wildner

Musím říct, že tato kniha mě moc nezaujala a byla taková nudná. Určtiě bych se k ní už nevrátila, ale nápad to byl zajímavý. Každopádně u mě pořád patří do kategorie nic moc.

08.12.2011 1 z 5


Problémy nejen s láskou Problémy nejen s láskou Věra Řeháčková

Moc pěkná knížka od české autorky, od které mě knihy vždy baví číst.
Příběh velmi zajímavý a absolutně vůbec mě nenudil, takže si troufám říct, jedna z nejlepších knih, co jsem četla.

08.12.2011 5 z 5


Krásné zlo Krásné zlo Rebecca James

Opravdu krásně zpracovaná kniha, vžití se do situace a nezapomenutelný děj, který se četl jedním dechem. Tuto knihu považuji za jednu z nejlepších, co jsem kdy četla.

07.12.2011 5 z 5


Akademie Evernight Akademie Evernight Claudia Gray (p)

Opravdu moc pěkná knížka, mám ráda upíry a i jiné bytosti, a tahle knížka to splňovala. Byli tam upíři i romantika, takže se mi líbila. Teď se jdu pustit do druhého dílu, tak snad bude stejně skvělý, jako ten první.

04.10.2011 5 z 5