enjay enjay komentáře u knih

☰ menu

Žhářka Žhářka Stephen King

Upřímně si myslím, že Žhářka je absolutně nejhorší Kingův román, který jsem četl. Tento komentář píši nějakých pět měsíců po přečtení. Zrovna jsem si totiž na knihu vzpomněl, když jsem hledal něco jiného.

A víte co? Děj bych popsal velmi spoře a nevybavuji si jediné jméno, dokonce ani hlavní hrdinky, upřímně. To o něčem vypovídá.

Pokud by tato kniha vyšla jako prvotina nějakého neznámého autora, tak by po ní možná neštěkl ani pes.

05.02.2024 2 z 5


Pyramidy Pyramidy Terry Pratchett

Tento díl mě moc nenadchl, pouze několikrát jsem se uchechtl. Místy velmi zajímavé, místy velmi nudné. A v podstatě se nic moc zajímavého nedělo.
Napsáno ale jako vždy ikonickým stylem.

10.06.2022 3 z 5


Farma zvířat Farma zvířat George Orwell (p)

Trefný a přesný popis (nejen) bolševického režimu. Je to až úsměvné, když to dnes člověk čte se znalostmi historie, ale musíme si uvědomit, že v té době neměli lidé tak snadný přístup k informacím, a Orwell je touto formou představil. Škoda, že to nečetlo více lidí, jak nám pozdější historie ukázala.

23.05.2022 4 z 5


Hra o dědictví Hra o dědictví Jennifer Lynn Barnes

To jsou tak procházel knihkupectví s mou malou dcerkou, když mě Hra o dědictví práskla do očí. Myslel jsem, že je to nějaký triller, podle krásné obálky.
Že prý bestseller. Sám vím, že to neznamená kvalitu - vždy se snažím řídit heslem "žerte hovna, miliony much se přece nemohou mýlit" -, ale obálka mne zaujala, tak jsem koupil.
Kraťoučké kapitoly fungovaly, nedalo se to odložit, ale příběh trošku blboučkatý. Nejsem cílovka - young adult (kéž bych byl :D). Styl psaní takový jednodušší, ale příběh utíkal svižně.
Každopádně tohle si jistě filmaři nenechají ujít, to se vsadím :D

23.05.2022 3 z 5


Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Velmi poutavé čtení. Možná někomu přijde jako béčková literatura, ale musíme si uvědomit, kdy byla kniha napsána, a že mnoho různých katastrofických filmů si bere námět odsud.
Akčnější pasáže střídají zamyšlení hlavního hrdiny, ale kniha neztrácí na tempu. Až mi přišlo líto, že to nepokračovalo dále, že některé pasáže a popisy nebyly detailnější. Ale bezesporu napínavé čtení.

23.05.2022 5 z 5


Světová válka Z Světová válka Z Max Brooks

Naprosto mě uchvátil styl psaní, kdy každý rozhovor se tváří originálně. Jednou vypráví buran, který se umí sotva vyjadřovat, podruhé studovaný doktor v dlouhý větách a popisech. A každý rozhovor posouvá děj dále a odkrývá příběh a spojitosti. Velmi zajímavé.

23.05.2022 5 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Chudák Rachel :D
Každopádně velmi napínavé čtení a strhující rozuzlení. Jsem zvědavý, kam bude detektiv Hole pokračovat po tomto díle, pokud bude.

16.05.2022 5 z 5


Sněhulák Sněhulák Jo Nesbø

Skvělá, napínavá detektivka. Jednu hvězdičku dolů, protože za mě méně zajímavá než Nůž, který se mi líbil z celé série detektiva Holea nejvíce.

16.05.2022 4 z 5