emjee emjee komentáře u knih

Obálka knihy Spasitel Spasitel Andy Weir

Áno, áno, áno. Takto si predstavujem dokonalú sci-fi. Správny pomer vedy a fikcie, okorenený akciou, humorom a srdcom. To celé perfektne načítané Lukášom Hlavicom. Zaraďujem túto knihu k svojim TOP.

Obálka knihy Dveře do léta Dveře do léta Robert A. Heinlein

Za divným názvom sa skrýva príjemné oddychové sci-fi, v ktorom nechýba boj dobra so zlom, humor a nádej.

Obálka knihy Listopád Listopád Alena Mornštajnová

Ďalšia zo silných kníh autorky, ktorá riadne otrasie vnútrom čitateľa. Kiež by si ju prečítali a pochopili tí, ktorí túžia po takomto scenári behu dejín. Človek môže mať všetko, no ak mu chýba sloboda, nemá vlastne nič.

Obálka knihy Polnočná knižnica Polnočná knižnica Matt Haig

Napriek trošku patetickému a predvídateľnému koncu sa mi kniha veľmi páčila a prišla ku mne v ten správny čas.

Obálka knihy Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Rodinná sága o gréckych utečencoch v socialistickom Československu rozprávaná z pohľadu viacerých postáv. Veľmi som nechápala vzťahy medzi matkami a dcérami, ktoré boli viacmenej všetky nedobré a nezlepšili sa ani v existenčných krízach. No text bol prudko čitateľný a poriadne zamotaný. Páči sa mi aj prepojenie obálky s obsahom.

Obálka knihy Letnice Letnice Miroslav Hlaučo

Kniha plná zázrakov, ale aj obyčajnej ľudskosti, láskavá a satirická zároveň, s nádhernými postavami, ktoré prirástli k môjmu srdcu (áno aj nesympatický notár Franz). Tento čarovný svet pohladil moju dušu.

Obálka knihy Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

Kniha plná toxických ľudí, ktorí namiesto pomoci malému dieťaťu si ofukujú vlastné bolesti a nik nie je schopný povedať DOSŤ.

Obálka knihy Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Skvelá prvotina, dej odsýpal, postavy mali svoje komplikované vzťahy a tajomstvá, v príbehu sa mihlo veľa podozrivých a rozuzlenie zápletky bolo nečakané. Určite siahnem aj po ďalšom dieli.

06.10.2025

Obálka knihy Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Praha, koniec 14. storočia. V Starom meste sa to len tak hemží rôznymi postavičkami a podrichtár Václav sa musí obracať - tu bitka trhovkýň, tam krádež, tu straší a tam niekoho zavraždili... Mocní páni chcú rýchle riešenia. O zamotané situácie nie je núdza, no právnicky vzdelaný Václav okrem práva verí aj v svoju intuíciu, dôvtip a ak iné nepomôže, tak aj v silu cvengajúcich grošov. Slovník trošku náročnější, ale autor vystihol prostredie a okorenil príbeh množstvom vtipných hlášok.

19.03.2025

Obálka knihy Marťan Marťan Andy Weir

Viac "science" v porovnaní s autorovou knihou Spasitel, takže občas som sa stratila vo fyzike a chémii, ale inak výborne napísané aj nahovorené (akurát to pípanie v audioknihe bolo dosť hlučné).

Obálka knihy Pán Mercedes Pán Mercedes Stephen King

Ako zarytý odporca hororov a nie celkom fanúšik scifi a fantasy som sa pánovi Kingovi doteraz vyhýbala. Táto kniha si ma našla sama a neľutujem.

18.02.2025

Obálka knihy Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

Prečo som tú knihu nezatvorila pri prvej vyzlečenej košeli? Príbeh sám o sebe bol celkom zaujímavý. Strhávam hviezdičky za zbytočne veľa sexu, pár nelogických vecí a otvorený koniec.

23.04.2026

Obálka knihy Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Memento doby, ktorej sa dodnes mnohí stále nedokázali vzdať. Kniha spája historické fakty s fikciou, je napísaná aj nahovorená pútavo, postavy sa vyvíjajú a prispôsobujú alebo naopak vzdorujú vláde pracujúceho ľudu.

Obálka knihy Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Neohúrilo ma to, ale ako oddychovka môže byť. Erika ako sebavedomá porušovačka všetkých príkazov a zákazov mi liezla na nervy. Motív vraždy Andrey mi pripadal slabý, dôvod prenasledovania Eriky tiež. Celkovo boli postavy dosť plytké.

Obálka knihy Slovenské století Slovenské století Pavel Kosatík

Toto je MUST READ kniha o našich dejinách triezvym pohľadom zvonku. Pri jej čítaní alebo počúvaní (audiokniha je výborne nahovorená a má úžasný hudobný podmaz) sa v niektorých momentoch budete hanbiť, v niektorých neveriacky krútiť hlavou a nakoniec si vydýchnete, že to vlastne dopadlo celkom dobre.

30.04.2025

Obálka knihy Zmizet Zmizet Petra Soukupová

Tri nefunkčné rodiny, tri nezávislé príbehy. Jedno však majú spoločné - zlyhávajúcu komunikáciu a utekanie od problémov. Výsledok? Dokonalá emocionálna nálož pre čitateľa.

30.04.2025

Obálka knihy Pozvánka Pozvánka Sebastian Fitzek

Čím viac som sa blížila ku koncu knihy, tým neuveriteľnejšie a úchylnejšie mi pripadala. Áno, bola napínavá, zároveň však veľmi, veľmi prekombinovaná (čo je u autora zvykom, ale tu už to prekročilo hranicu únosnosti), čo ju totálne pokazilo.

Obálka knihy Vianočná nádielka Vianočná nádielka Dominik Dán

Ostrieľaného kriminalistu Hanzela dohnal smútok za manželkou k dobrovoľnej službe počas sviatkov, kedy sú ľudia k sebe milší... okrem vrahov a vagabundov, s ktorými sa na štedrý deň roztrhlo vrece. Páčili sa mi zápletky jednotlivých prípadov, aj v podstate "one-man-show" vraždára, ktorý si takto šťastné a veselé asi nepredstavoval.

Obálka knihy Emilka Emilka Ivana Fajnorová

Tento smutno-krásny príbeh plný láskavého humoru som si dokonale užívala, Emilka a všetci jej stratení blízki mi prirástli k srdcu.

17.02.2025

Obálka knihy Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu Šťastní ľudia čítajú a pijú kávu Agnès Martin-Lugand

Knihu som dočítala len kvôli čitateľskej výzve. Plytké a nesympatické postavy s detinským správaním, nezáživné dialógy, nezmyselne skoky v deji, gýčovité pointy. Potešila "dĺžka" a nečakaný koniec.

28.03.2025

Zavřít