Elllunka Elllunka komentáře u knih

☰ menu

Nina 71978 Nina 71978 Vilém Pelc

Úzká brožovaná knížka, která se díky stylu psaní a silnému tématu čte rychle, ale určitě ne snadno....

09.12.2022 5 z 5


Zahrada kostí Zahrada kostí Tess Gerritsen

Musím sice dát za pravdu, že kniha obsahuje prvky červené knihovny a konec odehrávající se v současnosti lehce kazí ráz celé knihy..... přesto si myslím, že stojí za přečtení. Prolínání minulosti se současností je přehledné, zápletka velmi napínavá a samotný konec detektivní části nečekaný...

29.04.2013 5 z 5


Mlčící dívka Mlčící dívka Tess Gerritsen

Knihu bych neoznačila v žádném případě jako slabší, jen oproti předchozím publikacím pro mě nebyl závěr až tak šokující a byl i trochu předvídatelný (na podobný motiv už jsem totiž narazila i v jiných knihách - např. Muži kteří nenávidí ženy).... i tak jsem se od knížky nemohla odtrhnout a prostředí obohacené čínskou čtvrtí mě velmi upoutalo. Příjemným zpestřením bylo také rozšíření vyšetřovatelů o nového člena a setkání se "starými známými".

29.04.2013 5 z 5


Zloději času Zloději času Vítězslav Jareš

Vtipně psané povídky, u kterých bylo velmi milým překvapením, že všechny nemají dobrý konec. Každá povídka mě chytla a čekala jsem jakou bude mít pointu. Doporučuji jako oddychovou četbu, která pobaví a možná i překvapí. Ilustrace uvnitř knihy byly také příjemným zpestřením.

05.03.2013 5 z 5


Město neřesti Město neřesti Robert B. Parker

Nejedná se o knihu, od které bych se nemohla odtrhnout a četla jí dlouho do noci, přesto mě svým dějem vyložene nezklamala. Jako chvilková zábava vhodná, ale po nějaké době na ní zřejmě zapomenu. Pro mě se jedná o lehkou detektivní zápletku, ve které se však nevyskytují žádné postavy, se kterými by se dalo dějem knihy "žit".

05.03.2013 3 z 5


Hadi Hadi Jiří Felix

Čtivě napsaná knížka, která čtenáře zasvětí do života hadů. Díky informacím, které po přečtení knížky získáte se dostanete hadům více "pod kůži".

21.03.2012 4 z 5


Ďábel nosí Pradu Ďábel nosí Pradu Lauren Weisberger

Už je to sice nějaká doba, co jsem tuto knihu četla, ale až na již uvedené gramatické chyby či překlepy (což mě neskutečně vatáči! protože si vždycky říkám "Za co všichni platíme takové nehorázné peníze, když nejsou schopni to vytisknout v pořádku?"), mi připadala před těmi 5 lety celkem čtivá - bohužel se však nejedná o knihu, kterou bych s chutí přečetla znovu. Filmová verze mě lehce zklamala tím, že na konci je z Mirandy Priestlyové samaritánka, která dává dobré reference dalším zaměstnavatelům, o čemž v knížce není ani památky.

30.01.2012 3 z 5


Sexy život Sexy život Jitka Asterová

Hodně "ulítlá" knížka, která se sice nečte jedním dechem, ale zase je snadná ke čtení a na cestu do práci či z práce naprosto ideální. V určitém směru jsem tak trochu puritán, takže mě bohužel od začátku až do konce neopouštěla otázka "Svěřovala bych se zrovna s tímhle celému národu?", ale i přesto mě kniha dokázala pobavit.

19.01.2012 3 z 5


Sex nejen ve městě Sex nejen ve městě Lisa Sussman

Velmi vtipně a zábavně napsaná kniha pro mladé i pokročilé ženy :-)

18.12.2011 5 z 5