elisnovotna elisnovotna komentáře u knih

☰ menu

Stačí jen chtít Stačí jen chtít Joelle Charbonneau

Hned jak tuto knihu uvedli do prodeje jsem ji musela hned mít. Byla jsem zvědavá, jak se autorka zhostí bestsellerového trilleru. A omg...... TO SI MUSÍTE PŘEČÍST! Celkem jsem se obávala, ale musím se už poučit... Tato autorka nikdy nezklame.

Kaylee je teenagerka, která má občas svou hlavu a své problémy. Na rozdíl od svých vrstevníků však řeší problém, u kterého jde o život. Její bratr totiž potřebuje zdravou ledvinu. Jednou se čistě náhodou objeví internetová síť- NEED. NEEDu zadáte přání a on za drobný úkol, který Vám ´zadá, požadované přání splní. Nejdřív jsou to jednoduché úkoly, ale při zvyšujícím se počtu uživatelů se zvedá náročnost úkolů......... Otázkou je, proč nám to nedošlo dřív.

Vůbec jsem nevěděla, co od toho čekat, ale po prvních 10- ti stranách jsem věděla, že se do této knihy zamiluji. Trošku mi vadilo, že nebyl napsán žádný popis postav, takže jsem skoro do konce knihy nevěděla, že hlavní hrdinka má brýle. Ač Vás to možná překvapí, kniha je psána z 9 pohledů. Ano...... Kaylee ( o které v knize jde asi nejvíce) je vyprávěna v ich formě. Ostatní pohledy v er formě. Rozhodně se toho nezalekněte. Vůbec mi to nevadilo a bylo naopak super, to vidět z tolikati úhlů pohledů.

Určitě neváhejte a knihu si přečtěte. Trochu mě mrzí, že kniha měla jen 267 stran. Snesla bych klidně 500 ( ale to by byl příběh asi moc zdlouhavý a roztažený, takže nevím no).
až na ten popis kniha nemá chybu, takže moje hodnocení:

Obsah: 96%
Obal: 82%
Nakladatelsví: Fragment
Knihkupectví: Knižní klub
Počet stran: 270
Cena: 190Kč
Autorka: Joelle Charbonneau
Pohledy: 9
Forma: ich/er

05.04.2017 5 z 5


Čáry života Čáry života Veronica Roth

Tato kniha byla úžasná.... .
Pokud se vám líbí série loď mezi hvezdami, tak si rozhodně přečtěte tuto knihu.
Ze začátku jsem se ztrácela, ale pak když jsem se vžila do osob bomba.......
Rozhodně plný počet

14.03.2017 5 z 5


Fenomén Fenomén Marie Lu

Kniha se mi líbila o trochu víc než první díl.... Možná je to tím, že už jsem se seznámila s postavami atd... Ale strašně mě naštval konec.....Jako fakt? Jako.... Co to je?

Tuto sérii dočtu a koupím si poslední díl, abych měla všechny tři knihy doma, ale mezi moje top knihy je určitě nezařadím.

04.03.2017 3 z 5


Legenda Legenda Marie Lu

Na knihu jsem se velmi těšila...... Ale celkem mě zklamala. Vůbec jsem knihu neprožívala, i když byla velmi čtivá. Přišlo mi, že se v ní pořád něco děje, pořád nějaké zvraty, ale vlastně to celkem o ničem není. Hodně věcí v této knize bylo nelogickych. SPOILER: například jak můžou trubkami pouštět tu nákazu a nakazí se je někteří?!
Mám koupený 2. díl, takže si ho přečtu a doufám, že mě zaujme více.

20.02.2017 3 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

No, i když me Selekce, Elita a ani První mě nějak extra neoslovila, tak jsem si je přečetla, ale Dcera? Začala jsem číst asi prvních 13stran a...... No, hned jsem to zavřela. Doufám, že to někdy dočtu, ale teď budu pokračovat jinými knihami.

17.02.2017


Milion sluncí Milion sluncí Beth Revis

Téhle knihy jsem se obávala, protože jsem si myslela, že to bude jen děj, aby nás zavedl k tomu, co se bude dít ve třetím díle, ale naopak! Ještě lepší než 1.díl. Pátrání mě strašně bavilo a vůbec se nedalo předpovídat, co se stane. Rozhodně u mě autorka zabodovala a mile mě překvapila

16.02.2017 5 z 5


Loď mezi hvězdami Loď mezi hvězdami Beth Revis

Kniha se mi moc líbila. Je celkem nepředvídatelná a člověk u ní musí přemýšlet. Nečte se úplně sama, ale zase nejak namáhavé to není. Určitě doporučuji

16.02.2017 4 z 5


Alchymie věčnosti Alchymie věčnosti Avery Williams (p)

Strašně se mi kniha líbila. Četla jsem ji 2x a nelituji toho. Super myšlenka a parádně se četla. I když ne úplně hluboké téma, je to taková oddychovka po škole, nad čím nemusíte přemýšlet

16.02.2017 5 z 5


Do Poklidné modři Do Poklidné modři Veronica Rossi

Kniha byla napínavá, avšak mě zarazil konec. Přišlo mi, že autorka nevěděla, jak má knihu ukončit, tak ji usekla. Ale u celé knihy jsem se nenudila, i když občas jsem ji musela odložit, protože se mi špatně četla. Oceňuji psaní z více pohledů, protože vím, že je to obtížnější než z 1.

16.02.2017 4 z 5


Cesta věčnou nocí Cesta věčnou nocí Veronica Rossi

Obávala jsem se, že druhý díl bude nuda, ALE NAOPAK! Možná byl ještě lepší než první. Protože autorka tam zařadila i děj, který "nebyl nutný" k tomu, aby mohla psát třetí díl. Opět pár překlepů, ale díky tomu, že překvapil 5*

16.02.2017 5 z 5


Pod nekonečnou oblohou Pod nekonečnou oblohou Veronica Rossi

Parádní námět..... Jde vidět, že si to autorka opravdu promyslela a že nikoho neokopirovala. Na druhou stranu se mi to špatně četlo, některé věty jsem četla i několikrát po sobě, než jsem je pochopila. Celkem dost překlepů a chyb. Ale velmi oceňuji námět a za to dávám 4*. Ještě jsem chtěla podotknout, že jestli ji teprve někdo budete cistw,nenechte se odradit (asi) prvními 40stránkami. Než se děj rozhoupe a začne se něco dít celkem nuda.

16.02.2017 4 z 5


Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Sérii úplně zbožňuji, ale třetí díl se mi asi líbil nejmíň. Celá kniha o povstání..... No.....ale na druhou stranu velmi oceňuji styl psaní a bylo super, že autorka píše v 1.osobě.

16.02.2017 4 z 5


Všechny barvy Země Všechny barvy Země Beth Revis

Kniha byla velmi dobře propracovaná, avšak se mi ne úplně lehce četla. Ovšem super průběh, konec napínavý a určitě bych doporučila

16.02.2017 4 z 5


Zrada Zrada Joelle Charbonneau

Na knihu jsem se po prvním díle moc těšila.... Nechci říct, že mě kniha zklamala, to NE, ale první díl byl takový akčnější, tento byl spíš zaměřen na "psychickou" stránku Cii a na to, jak funguje ta vláda. Ale určitě oceňuji nápad knihy. Už se těším na další díl a tuto knihu velmi doporučuji

16.02.2017 5 z 5


Selekce 1–3 (box) Selekce 1–3 (box) Kiera Cass

Celkově série velmi čtivá, avšak mi přijde, že je spíš pro čtenáře, co méně čtou, protože se zde nemusí zas až tak moc zapojovat představivost. Velmi musím ocenit, že je kniha vydaná i v tvrdé verzi. Obaly má krásné, ale po té dějové linii mi to nepřišlo nic moc. Doporučovala bych to čtenářům od 10-ti let, kteří méně čtou, tohle by je mohlo zaujmout. Oceňuji nápad a proto dávám něco mezi 3-4*.

14.02.2017 3 z 5


Elita Elita Kiera Cass

Tato kniha se mi líbila o něco méně než 1. díl, vůbec mi nevadilo, že to bylo jen takové "natáhnutí" děje, ale strašně mi vadilo, jak se America pořád lituje a řeší se tam jen to, koho si vybere..... Za tento příběh dávám 2*, ale naopak zase musím moc pochválit, že se kniha velmi dobře čte a také z grafické stránky má úžasnou obálku.

14.02.2017 2 z 5


První První Kiera Cass

Bylo mi jasné, jak to dopadne.... I podle názvu jsem si to odvodila. Je to vše založené na stejném principu. Ke konci knihy jsem byla už fakt naštvaná, protože se celé tři knihy jen řešilo to, jestli zůstane s Maxonem nebo s Aspenem.... Není to úplně můj žánr a přijde mi, že tato kniha je dobrá pro čtenáře, kteří málo čtou. Ale zase na druhou stranu, velmi se mi líbilo, že už se tam řešily i jiné problémy (s rebely, rodinou...) než jen, ,do vyhraje korunku. Od druhého dílu se to velmi zlepšilo tím, že se hlavní hrdinka pořád nelitovala a nemyslela jen na sebe. Tento díl z celé série byl nejvíce povedený. I když dávám tomuto dílu 4*, sérii bych hodnotila 3*.

14.02.2017 4 z 5


Selekce Selekce Kiera Cass

Kniha sama o sobě má zajímavý námět, ale přišlo mi, že děj není plný, že je to takové "celé o ničem". Chtěla jsem si ji přečíst, protože všichni říkají, jak je moc super, ale mě osobně nějak moc nenadchla. Na druhou stranu je psaná jednoduše, takže se hrozně dobře čte. Přečetla jsem ji za 3 dny. Nejspíš si přečtu i další díly, ale moc od toho neočekávám.

28.01.2017 3 z 5


Všichni jsme hleděli vzhůru Všichni jsme hleděli vzhůru Tommy Wallach

začátek nic moc, ale od poloviny knihy uplně boží......... Je to kniha na zamyšlení a hrozně se mi líbil námět.

28.01.2017 5 z 5


Lara Croft: Tomb Raider Lara Croft: Tomb Raider Dave Stern

Kniha se mi obsahově velmi líbila. Ohromně plný děj, ale styl psaní se mi moc nelíbí. Nelíbilo se mi, jak autor skáče od jednoho dějového celku ke druhému. Proto 3 hvězdy.

03.01.2017 3 z 5