Eliška12 Eliška12 komentáře u knih

☰ menu

Potížistka proti své vůli Potížistka proti své vůli Maria T. Lennon

Knihu jsem četla , protože nestíhám a myslela jsem si , že se kniha bude dobře a rychle číst . To se splnilo a já jsem strávila nějaký čas u mé nejoblíbenější aktivity - čtení . Jelikož jsem čekala úplně jiný příběh , tento děj mne totálně překvapil a to nejen z důvodu menšího věku hlavní hrdinky . Charlie má podle mne skvělý styl , stejně jako celou její obětavou povahu . Jsem ráda , že jsem si knihu přečetla , ale že bych na ni dlouho vzpomínala se bohužel říct nedá .

04.04.2019


Mluv Mluv Laurie Halse Anderson

Soubor krátkých realistických povídek vytvořil jeden celek, krutý ale bohužel pravdivý . Melinda mne zaujala , stejně jako celá kniha . S takovým žánrem jsem se ještě nikde nesetkala , ale ráda bych to udělala :) Celá kniha na mne působila tajemně , ale zároveň předtuchou , která mi říkala jak skončí ( předtucha se nesplnila :) .Knihu mohu všem z celého mého čtenářského srdce doporučit , ale nevím jestli záhadným koncem nebudou překvapeni , stejně jako já a spousta dalších lidí okolo ( i ne okolo ) mne .

04.04.2019 4 z 5


Jako vejce vejci Jako vejce vejci Christophe Cazenove

Kniha , která je spíše pro menší mne nijak nezaujala , ale měla jsem ji hodně rychle přečtenou , takže se v mém mozku proti autorce nevytvořil nesnášenlivý program . Prostě nic moc , ale mladší ročníky a též sourozenci se při jejím čtení asi dost zasmějí .

04.04.2019 3 z 5


Psáno životem Psáno životem Lucy Keating

Kniha byla tak akorát dobrá na to , abych ji mohla doporučit :)
Nějaké velké poselství si z ní sice neodnáším , ale příjemně jsem si u jejího čtení odpočinula a to je pro mne u většiny knih které čtu hlavní . Autorka knihu napsala čtivým a pohodlným způsobem , takže se skvěle četla a moc jsem se u ní nenudila . Myslela jsem si , že to bude obvyklé vyprávění znuděné teenagerky , ale v tom mne kniha velmi překvapila , protože Anabell mi na svůj věk přišla velmi vyspělá .

04.04.2019 3 z 5


Ztraceni ve vlnách Ztraceni ve vlnách Ivona Březinová

Tak po přečtení knih od mé oblíbené autorky se přidalo malilinké zklamání , protože mne zaujala více Nevinná lavina.
Nevím čím to je , ale i přes to menší zklamání se mi kniha velmi líbila a mohu ji všem doporučit . Napínavý děj a nekonečné čekání na záchranu mne od ní málem neodtrhly . Jsem ráda , že jsem si ji přečtela a doporučuji ji i nečtenářům , protože se čte opravdu velmi rychle .

01.03.2019 4 z 5


Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Třináct – Třetí díl neobyčejného deníku obyčejné holky Lauren Myracle

Pro mne bohužel jen rychlá oddechovka , která nezaujme , ale ani neunudí .
V tomto díle mne Viki hodně zaujalo svou dobrordečností a také tím ,že se stále nevzdává . Jsem ráda , že jsem si knihu přečetla , ale že bych ji každému chtěla doporučit , to se bohužel říct nedá . No co , třeba mne paní Myracleová zaujme ještě něčím jiným :)

01.03.2019 3 z 5


Dcera Dcera Kiera Cass

Celou Selekci miluji , ale budu milovat i další díly z pohledu mladé a ctižádostivé Eadlyn ?
Toto je důležitá otázka , která mne provázela celým dějem až do posledních stran Koruny . Nevím , jestli se mnou někdo souhlasí , ale Dceru a Korunu nemiluju tak moc jako Selekci . Otázkou zůstavá : Proč ?
Předpokládám jedinou odpovědˇ: Protože Eadlyn . Nemůžu říct , že by mi byla vyloženě nesympatická , ale Americu už pravděpodobně nic nepřekoná . Doufám ale , že nezavrhnete díky mému komentáři čtení této stále ještě velmi dokonalé knihy .

01.03.2019 5 z 5


První První Kiera Cass

Co můžu dodat k tomu nejlepšímu ?
Snad jen to , že tato kniha je pro mne nejlepším zlomem celé série a nejen proto, že konec byl úžasně krásný , ale k tomu i morbidně hrozný . Celé rozuzlení jsem jaksi očekávala už od začátku , ale díky autorčině schopnosti všechno změnit rychle a nenadále , jsem se dočkala maximálně dalšího času stráveného u jejích nádherných knih. Jsem opravdu ráda , že jsem si tuto celou sérii přečetla ale mám jedinou výtku : Prosím , paní Cassová ( se spoustou lidí okolo mne a doufám , že nejen jich :)) o další knihy , které jsou stejně tak úžasné jako Selekce , Elita a První .

01.03.2019 5 z 5


Úhel pohledu Úhel pohledu Zuzana Francková

Kniha se mi docela líbila , ale nečekala jsem , že děj bude tak rychle ubíhat , protože od puberty až k dospělosti v takové úzké knížce ...
Jinak ale proti ní nic nemám a nemůžu říct , že by se mi nelíbila nebo mne nezaujala . Děj byl zajímavý a i hlavní hrdinka mi přišla docela sympatická , jen neměla moc štěstí . Ale její kamarádka to určitě dokázala spravit :)

24.02.2019 3 z 5


Sandra Sandra Zuzana Francková

Docela pěkný dívčí román od mé oblíbené autorky . Zuzana Francková se prostě nezapře . Její romány jsou hodně napínavé a mají v sobě skrytého spoustu překvapení . Konec mne docela překvapil a i když jsem knihu už jednou četla , tak mne zaujala snad ještě víc než poprvé . Rozhodně ji můžu všem doporučit .

24.02.2019 3 z 5


Deník psaný hvězdám Deník psaný hvězdám Vlasta Svobodová

Pro mne spíše průměrný dívčí román ,který nebyl moc zajímavý ale ani moc nudný . Některé jsou mu hodně podobné , ale tenhle nebyl moc záživný . Naštěstí jsem ho rychle přečetla a nebezpečí unuděného čtenáře bylo zažehnáno . Rozhodně ale plánuju přečíst si od autorky další knihy , protože jsem zatím četla jen jednu a ostatní mohou být lepší .

24.02.2019 3 z 5


Šťastný princ (7 pohádek) Šťastný princ (7 pohádek) Oscar Wilde

Já si myslím , že tyto pohádky jsou o hodně víc hezčí , než ty klasické a nejen proto, že obsahují morální poučení , ale také proto , že v nich není nic zidealizované a autor se na svět dívá pohledem normálního člověka . Tato kniha mne opravdu zaujala a krásně se četla . Mohla bych ji všem vřele doporučit a nemyslím si ,že tyto pohádky jsou pouze pro malé děti , protože některé jsou tvrdé jako lidský život .

24.02.2019


Holka z gymplu Holka z gymplu Jana Smetanová

Tak pro mne spíše průměrný dívčí román na odreagování , kterým jsem nepohrdla ale ani mne moc nezaujal , protože takových je opravdu hodně .
Klasické dívčí trable s láskou a kamarádkami mne bohužel moc nepřekvapily . Přesto jsem se u knihy příjemně odreagovala a měla jsem ji rychle přečtenou .

10.02.2019 3 z 5


Niky Niky Zuzana Ryšavá

Na první pohled mne kniha zaujala svou zajímavou obálkou , ale nevěděla jsem co od ní mám očekávat . Dějová linka mne ale docela překvapila . Myslela jsem si , že to bude průměrná oddechovka , ale ráda bych dala 3,8 hvězdiček . Bohužel to nejde a tak jen silné nadprůměrné 3 hvězdy . Jinak knihu všem mladým holkám doporučuji a doufám , že si užijí její čtení stejně jako já .

10.02.2019 3 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Moc jsem nevěděla , od mám od této knihy očekávat ... Začátek mne hrozně unudil a od toho jsem začala bohužel soudit celou knihu .
Naštěstí mne docela zaujala prostřední část knihy a konec jsem opravdu nečekala .
Vůbec mi nedošlo , že Elsie je duch ( podle mne to není spoiler , když je to napsané ve štítcích ) , protože jsem myslela , že je normální živý člověk , i když trochu záhadný . Cekově mne kniha ničím moc nezaujala ale konec byl opravdu nečekaný .

02.02.2019 3 z 5


Pod křídly vran Pod křídly vran Jacob Grey

Tuto knihu jsem četla na doporučení kamarádky , kterou velmi zaujala . U mne se ale ničeho takového nedočkáte. Kniha mne sice velmi zaujala svým obalem a tématikou , ale o nějaký velký zážitek z jejího čtení bohužel nešlo . Nemůžu se dočkat dalších dílů , protože mne zajímá jak to dopadne . Jinak ale kniha patří k těm o trochu lepší než jsou průměrné .

27.01.2019 3 z 5


Co by kdyby: Popelka neobula střevíček Co by kdyby: Popelka neobula střevíček Sarah Mlynowski

Kniha mi přišla spíš pro mladší čtenáře , než jsem já , ale přesto jsem ní nepohrdla . Chybu jsem sice neudělala , protože se hrozně rychle čte , bohužel mne ale moc nezaujala . Nápad na ni je výborný , ale zpracování mne osobně moc nebavilo , protože mi přišlo až moc nudné .
Ale nyní už k lepší straně knihy . Líbilo se mi , že Popelka se nevzdala a prownies pekla i na dvanáctý pokus a že kniha skončila úplně jinak , než sem očekávala .

13.01.2019 3 z 5


(Ne)obyčejný kluk (Ne)obyčejný kluk Raquel J. Palacio (p)

Pěkná kniha , ale nemůžu říct , že by patřila mezi mé oblíbené .
Chápu ale názor lidí , kterým se kniha líbila ještě víc než mně a nemůžu říct , že by se mi nelíbila. Na doporučení kamarádky jsem sice očekávala něco víc , ale přesto mi kniha příšla docela zajímavá . Obdivuju Jacka Willa za jeho trpělivost a vzpouru proti Julianovi a nikdy nezapomenu na úžasnou Summer . Jsem ráda ,že jsem si knihu přečetla bohužel pro mne nebyla to pravé ořechové .

13.01.2019 3 z 5


Návrat z minulosti Návrat z minulosti Martina Kolísková

Úžasná kniha , ale víc by se mi líbila , kdybych byla menší asi o dva roky. Knihy s fantasy tématikou a nádechem historie mám prostě ráda , ale bohužel , už moje radost není taková jako v ranějším dětství .
Myslím si , že se kniha stane velmi oblíbenou a doufám , že všichni jednou ocení práci autorky a hlavně úžasné obraázky nadané ilustrátorky . Kniha se mi líbila , ale hodnocena je z pohledu mémo mladšího já .

13.01.2019 4 z 5


Šťastně až navěky Šťastně až navěky Kiera Cass

Tak co mne zaujalo nejvíce na této knize ?
Rozhodně úžasné ilustrace , dle kterých jsem zjistila ,že jsem se do někoho trošku zamilovala :) Tak držte palce , protože tahle láska nemá smysl :)
A nyní už konec vtipů ...
Jako doplnění k sérii výborné , ale bohužel nikdy nezapomenu na ty ilustrace , které mám pořád v paměti . Jinak chci podotknout , že Audrey Hollisterová se role Americy zhostila opravdu skvěle . V knize mne zaujalo skoro všechno , ale nejvíc vlastně celá kniha :) Mám pocit , že ta krása se nedá vyjádřit pouhým komentářem a tak už radši skončím :)

05.01.2019 5 z 5