Eliota Eliota komentáře u knih

☰ menu

Prorok Prorok Amanda Stevens

Vetsina knihy byla paradni a napinava, ale konec me velmi zklamal. Byl hrozne uspechany a temer nic nebylo vysvetleno (deni se da pochopit, ale oproti zbytku knihy, kde Amelie resi pomalu kazde slovo kazdeho, je to neprijemna zmena). Bohuzel jsem kvuli tomu musela strhnout dve hvezdicky v hodnoceni.

29.01.2016 3 z 5


Lovci mamutů Lovci mamutů Eduard Štorch

Lovce mamutů jsem přečetla nyní po letech podruhé (poprvé to byla školní povinná četba) a příjemně mě překvapila - vnímala jsem ji naprosto opačně než dříve; je to čtení napínavé, poučné i zábavné. A pro děti ideální - obsahuje úžasnou slovní zásobu.

17.09.2015 5 z 5


Květy z půdy Květy z půdy Virginia Cleo Andrews

Neuvěřitelná, dechberoucí kniha.

11.02.2015 5 z 5


Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Musím říct, že jsem čekala něco naprosto jiného. Přiložené fotografie přímo vybízejí k hororovému příběhu, ale tak to není. I když jsem se se na horor těšila (tak to dopadá, když si o knize předem nic nepřečtu :)), kniha mě nezklamala. Je dobře napsaná, napínavá, originální. Určitě doporučuji.

23.01.2015 4 z 5


Manolito Brejloun Manolito Brejloun Elvira Lindo

Zábavné čtení, něco jako Mikulášovy patálie.

25.10.2014 4 z 5


Závist Závist Gregg Olsen

Kniha mě příliš nezaujala, ale pro mladší čtenáře by mohla být atraktivní. Co nemůžu nezmínit, je ale otřesně odvedená práce nakladatelství - z pravopisných chyb se mi chtělo brečet, objevil se zde nespočet překlepů a věcí, které neseděly. V knize se objevuje hra se zaměňováním písmen a tvořením tak nových slov - je to pouze přeloženo, nikdo si nedal práci s tím, aby slova třeba mírně pozměnil, aby bylo reálné z původních slov opravdu vytvořit nová...

05.10.2014 2 z 5


Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Pěkný nápad, za kterým stojí spousta odvedené práce, ale místy to bylo docela (zbytečně?) roztahané. Líbilo se mi nahlédnutí do 50. a 60. let USA, popsání atmosféry té doby (to se vážně povedlo) a konec. Byl úsměvný, a ač trochu smutný, krásný.
Pro mě to byl zatím nejslabší King.

03.08.2014 3 z 5


Stepfordské paničky Stepfordské paničky Ira Levin

Povedený příběh, jehož konec mě ani trochu neuspokojil. Čekala jsem nějaké rozřešení, ukázku toho, co se vlastně stalo. Až zpětně jsem si uvědomila nepatrné náznaky, kterým jsem nevěnovala při čtení žádný význam.
Stejně jako v Rosemary má děťátko i tady Levin vypravoval klidně, jednoduše, ale i přesto tímto stylem dokázal na konci vyvolat neuvěřitelné napětí, které strhne.
A objevuje se tu i podobné téma jako v Rosemary - zrada muže vůči ženě.

20.07.2014 4 z 5


Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

Skvěle napsaná kniha! Je plná napětí, takže vás to nutí číst dál a dál (k tomu přispívají i kapitoly, které vždy skončí v tom nejnapínavějším momentě). Výborný je i popis.
Jediné, co bych vytkla, je, že samotné dopadení vraha se vyřešilo během pouhých pár stránek, možná by bylo zajímavější, kdyby tato část knihy byla trochu rozvedená.
I po dočtení poslední věty zůstává stále několik tajemství - o Amelii, jejím otci, Devlinovi, tajemném Robertovi... A přesně tohle vás donutí si sehnat druhý díl.

20.07.2014 4 z 5


Zabte ošklivé Zabte ošklivé Vernon Sullivan (p)

Dílo mě neuvěřitelně zklamalo, byla to nehorázná slátanina, místy pořádně přitažená za vlasy. Téma je určitě dobré a zajímavé, ovšem jeho zpracování otřesné.

07.07.2014 1 z 5


Rosemary má děťátko Rosemary má děťátko Ira Levin

Kniha ve mě zanechala silné dojmy. Asi jsem udělala chybu hned ze začátku, že jsem si přečetla anotaci, a tak jsem něco špatného viděla už ze začátku ve všech činech Minnie a Romana. Ale i tak mě plno věcí překvapilo, šokovalo (zvláště chování Guye, jeho zrada)... Nejhorší pro mě na té knize není to, co se přihodilo Rosemary, dokonce ani Castevetovi, ale právě Guy a jeho příšerná povaha, Guy který Rosemary nikdy nemohl milovat, protože by jinak nemohl dovolit to, co dovolil.

12.06.2014 5 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Oddychové čtení, při kterém se zasmějete, prostě klasický Pratchett :)

10.06.2014 5 z 5


Rohy Rohy Joe Hill (p)

Joe se rozhodně potatil. Dílo je povedené, čtivé a příběh parádní, docela i pracuje s city. V průběhu pociťujete nechuť (možná až nenávist) k určitým postavám, u některých to tak zůstane, ale minimálně u jedné se to však obrátí. Igova proměna je zajímavá, zprvu to vypadá, že jeho samotného rohy také dostanou (v tom negativním směru), ale dokáže si uchovat svou lidskost a dobrotu.
Knihu určitě doporučuji! :)

02.06.2014 5 z 5


Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Sice jednoduchý příběh, ale velmi dojemný a smutný. Jediný okamžik, který změní život a který vám vezme téměř všechno..

24.05.2014 5 z 5


Panika Panika Lauren Oliver

Kniha mě zklamala, autorčiny předchozí knihy byly rozhodně lepší. Postavy byly nijaké, kromě Bishopa mě neoslovila žádná, byly mi až nesympatické. Děj poměrně předvídatelný, místy mi to přišlo až přehnané, nastrojené... Jednotlivé úkoly byly odbyté pár stranami, bylo to celkově takové uspěchané. Přesto se kniha dobře četla, ale žádný zázrak to není.
Rozhodně jsem čekala něco víc.

03.04.2014 3 z 5