Elčokča Elčokča komentáře u knih

☰ menu

Mengeleho děvče Mengeleho děvče Viola Stern Fischerová

Hodně silná knížka.
Pokud máte děti, čtení zvažte - nejspíš si několikrát popláčete...

13.01.2021 5 z 5


Bentley Bentley Melanie Moreland

Opět další Popelka.
Asi by mi to ani nevadilo. Pokud chci vypnout a nepřemýšlet, je kniha dostačující. Co mi ale vadilo, bylo to klišé - tři nejlepší kamarádi si najdou tři nejlepší kamarádky a každý z párů je pro sebe jak stvořený...

17.11.2020 3 z 5


Podezřelý Podezřelý Paulina Świst

Moc se mi líbilo prolínání minulosti a současnosti i střídání pohledů. A jsem ráda, že kniha nebyla jak přes kopírák jedničky (tak jako druhý díl). Samozřejmě byly akce příliš vyhrocené a nereálné, ale i tak mě čtení bavilo.

31.07.2020 5 z 5


Deset malých nadechnutí Deset malých nadechnutí K. A. Tucker

Poselství super. Jak píše autorka v poděkování - kéž by kniha zabránila alespoň jednomu člověku sednout za volant pod vlivem!
Co mě ale místy vytáčelo, bylo to, jak jsou všichni krásní, úžasní, dokonalí, přejícní, pomáhající, nezištní... Trochu kontrast k příběhu.

28.07.2020 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Jediné, co mi brání dát plný počet hvězd, je nedomyšlenost, která mě po celou dobu čtení vytáčela. Když najdu kaštan, na první pohled přece vidím, jestli je čerstvý nebo rok starý (úplně seschlý) - na to nemusím být odborník. Stačí mít děti a občas jim projet kapsy :-D

15.06.2020 4 z 5


Sexy hoteliér Sexy hoteliér Alice Clayton

Asi už jsem podobných knih přesycená. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč se mi kniha s tak vysokým hodnocením nelíbila. Přitom čtivá je a hrdinové jsou taky celkem fajn. Že by ten přehnaný konec?
Každopádně jsem ráda, že jsem druhý díl přeskočila - pokud je ještě slabší, nejspíš bych jej ani nedočetla.

05.04.2020 3 z 5


Pařížský architekt Pařížský architekt Charles Belfoure

Super kniha! I když jsem jí první třetinu moc nevěřila, krásně se rozjela a já trnula,co se ještě semele a pokazí. Děkuji za ten konec!

14.02.2020 5 z 5


Risk Risk Elle Kennedy

Božííí! Za mě po Návrhu nejlepší kniha autorky. A vůbec nevadí, že nejsem cílová skupina.

27.10.2019 5 z 5


Letní romance Letní romance Julie James

Přestože to byla ke konci až moc velká pohádka, kniha se mi líbila. Autorku mám ráda a hned tak mě asi nezklame ;-)

18.10.2019 5 z 5


Miluj mě jakkoli Miluj mě jakkoli Jennifer Probst

Moje první knížka od autorky a popravdě jsem čekala víc - vzhledem k tomu, jaké ódy jsou na ni pěny... Ale je to lepší průměr v rámci žánru.

20.08.2019 3 z 5


Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

Nevěřím, že když si pořádně uklidím, změní se mi život nebo zhubnu... Každopádně mi ale kniha pomohla razantně probrat šatník, přestat lpět na různých drobných předmětech a kupovat každou věc do zásoby.
Svislé skladování je sice fajn nápad, ale v klasické skříni těžko realizovatelný - k tomu bych potřebovala komody nebo jiné šuplíky.
A ještě drobná poznámka na závěr - pokud bydlíte s manželem a dvěma dětmi, pořádek jednou provždy mít nebudete, i kdybyste se na hlavu stavěli :-D

26.07.2019 4 z 5


Láska po mexicku Láska po mexicku Ivana Ondriová

Na začátku jsem nedočkavě čekala na Americké pasáže, na Slovensku se toho moc nedělo, od půlky se to otočilo a nemohla jsem se dočkat těch slovenských.

18.05.2019 4 z 5


Obsidián - Nie sú ako my... Obsidián - Nie sú ako my... Jennifer L. Armentrout

Nebudu hodnotit hvězdami, páč nemám ráda fantasy (mám ráda autorku), takže bych knize zbytečně srazila body. Moje jediné doposud čtené fantasy byla Twilight sága a tahle kniha mi ji dost připomíná - jiné "příšerky", ale obsah podobný... Nicméně hlavní hrdinové jsou sympatičtí.

16.05.2019


Lov Lov Elle Kennedy

Knížka super, Fitz boží, ovšem nejvíc nadšená jsem z toho, že navazuje na Off-Campus. Bohužel Summer mi vůbec nesedla... Přirovnání s Pravou blondýnou mi připadá dost trefné.

13.05.2019 4 z 5


Chci jen dítě Chci jen dítě Susan Elizabeth Phillips

Tady jsem s hodnocením vážně na vážkách. Asi po stopadesáti stranách jsem byla rozhodnutá knihu nedočíst. Dala jsem jí šanci jen díky červenému číslu na DK a jsem ráda.
Takže, pokud bych to měla zprůměrovat, musela bych dát max. 3*, ale protože jsem se do knihy postupně zamilovala a nemohla se odtrhnut, dávám hodnocení vyšší.

07.05.2019 4 z 5


Kontrakt Kontrakt Melanie Moreland

Ještě dřív než jsem knihu dočetla jsem měla jasno, že bude mít 5*. No a pak ten konec! Obkecávaný, natahovaný, úplně mi zkazil představy o Richardovi.
Nakonec jsem ale stejně hodnotila na max...

20.03.2019 5 z 5


Talisman pro štěstí Talisman pro štěstí Helena Hunting

Myslím, že 4* jsou příliš, chtěla bych dát 3,5.
S touto knihou jsem měla opačný problém, než s většinou jiných. Většinou mi totiž chvíli trvá než se začtu a pak super. Tady celkem dobrý začátek a pak furt to stejné...

04.03.2019 4 z 5


Spolubydlící Spolubydlící Christina Lauren

Nejprve velké zklamání, skoro jsem knihu odložila. Dala jsem jí ale šanci a nakonec jsem se začetla a nemohla se odtrhnout. Mezi mé favority rozhodně patřit nebude, ale co nového chcete v tomhle žánru pořád vymýšlet, že?

26.02.2019 4 z 5


Darker Darker E. L. James (p)

Už to není ono - když se dozvídám, že má Christian taky nějaké emoce :-D Asi dobrý, pokud nevidíte film. Ale jinak potřetí totéž. Samozřejmě si přečtu i poslední díl, jen se děsím, aby nevyšly Odstíny ještě třeba z pohledu Taylora...

22.02.2019 3 z 5


King King T. M. Frazier

Kniha se hodně dobře a rychle čte - proto to hodnocení. Ale když se nad tím zamyslím, prostředí se mi vůbec nelíbilo. Věčně zfetované smažky, které se živí prodejem drog, kradením a zabíjením, nejsou mí favorité.
Možná jsem malinko ovlivněná druhým dílem (musela jsem ho přečíst, i když jen v amatérském překladu), kde je všechno ještě víc vyhroceno. Plno mrtvol a žádné vyšetřování a pak totálně pohádkový konec. Druhý díl hodnotím na 2* a díky němu nemám chuť znovu číst ani první... Každopádně klobouk dolů za to, jakou má autorka fantazii.

10.02.2019 4 z 5