Edlik Edlik komentáře u knih

☰ menu

V moci zla V moci zla Linda Castillo

Mám celou sérii moc rád. Tento díl je jiný než předchozí. Kate pracuje v utajení. Opravdu za mě nejlepší díl série. Jediné mínus, které bych mohl říct, je že jsem odhadl to největší překvapení už před polovinou. Ale každopádně super napínavé a doslova mrazivé čtení.

16.04.2020 5 z 5


Dvanáctá karta Dvanáctá karta Jeffery Deaver

Tady se bohužel moc neshodnu s většinou. Knihu jsem začal číst hned po předchozím díle, který byl skvělý. Tenhle díl, je ale rozhodně zatím neslabší z těch, které jsem četl. Část knihy jsem poslouchal jako audio knihu a to bylo asi ještě horší. Byla načtená paní Miladou Čechovou a podle mě to vůbec nebyla dobrá volba a velmi špatné režisérské vedení. Kniha obsahuje velice špatnou anglickou výslovnost, která doslova tahá za uši. Například Rhyme je vyslovován jako "Rim", Venus jako "venus", anvenue jako "aveni" atd. Co mi ale vadilo dostlova nejvíc, je postava Genevy. Je to řekněme hlavní svědek případu a je neskutečné otravná! Pozor SPOILER: Opravdu mi bylo jedno co se jí stane, hlavně ať se jí to stane rychle a už v ději neotravuje. Až tak mě vytáčela. Konec SPOILERU. Celá kniha je opravdu jedna velká nuda. Pokud někdo by náhodou dbal mé rady a chtěl díl přeskočit, tak pro další pokračování je důležitá prakticky jen poslední kapitola. Zbytek můžete s klidem vynechat.

03.04.2020 2 z 5


Iluze Iluze Jeffery Deaver

Kniha se mi líbila víc než díl předešlý. Těch twistu tady bylo možná až moc:-) Ale nachytat jsem se nechal. Doufám, že i další díl bude minimálně stejně dobrý.

22.03.2020 4 z 5


Je to i můj život Je to i můj život Jodi Picoult

Absolutně úžasná kniha. Tady jsem viděl první film. Je dobrý, ale kniha je úžasná. Ten konec?! Neuvěřitelný. Brečel jsem jak želva. Nikdy jsem u knihy takhle nebrečel. Možná slza ukápla, ale tady jsem to nemohl zastavit. Opravdu úžasné.

03.03.2020 5 z 5


Šíleně bohatí Asiati Šíleně bohatí Asiati Kevin Kwan

Co dodat...?
Tady si nejsem úplně jistý jestli je lepší kniha nebo film. U obého se občas zasmějete. U knihy mi trochu chybí více dořešeny závěr. Ale co mi vadí hodně je spousta chyb, překlepů atd... Tímto trpí většina knih z Omegy. Také se mi nelíbilo obrovské množství nepřeložených výrazu pro které je potřeba neustále listovat nakonec a občas i číslování těchto poznámek nebylo správně. Co je naopak dobré jsou rodinné "stromy" které velmi pomáhají v orientaci ve velkém množství postav.

26.02.2020 3 z 5


V troskách tornáda V troskách tornáda Linda Castillo

Kniha nezklame. Kdo má rád sérii bude spokojený. Za mě jen na začátku scéna s tornádem trochu chaoticky skončila a prolog možná zbytečně prozradil až moc, protože potom bylo až moc jasné o co jde.

21.02.2020 4 z 5


Křiváci Křiváci Maureen Johnson

Skvělá kniha. Obsahuje dvě dějové linky, které jsou obě zajímavé a to se ne moc často stává. Většinu knihy se vlastně jen seznamujeme s prostředím internátní školy a hodně zvláštním / nadaným osazenstvem. Doufám, že druhý díl bude přeložený brzy.

16.02.2020 5 z 5


Kamenná opice Kamenná opice Jeffery Deaver

Pro mě slabší díl. Chybělo mi tu i pár opravdu překvapivých momentů. Protože jsem na ně přišel dříve a nebo vůbec nebyly zajímavé. Navíc mi přišlo, že název až moc napovídá co a jak....

12.02.2020 3 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

Mám sérii oddělení Q rád. Ale už předchozí Selfie a teď i Oběť nedosahuje kvalitou na předchozí díly série. Děj mi přišel trochu rozvláčný a motiv osobní pomsty až nevěrohodný. Za mě slabší 4*

01.02.2020 4 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Tento díl mi přišel trochu slabší. Hlavní téma tajných elitních klubů na střední škole, které mají tak dlouhé prsty, že dokáží ovlivňovat život i po škole a to dost výrazně mi přišel moc nereálný až přitažený za vlasy. Část zápletky je bohužel celkem jasná už začátku. Konec přesto překvapí.

22.01.2020 4 z 5


Kaštánek Kaštánek Søren Sveistrup

Poslechnuto jako audiokniha. Moc se mi líbí načtení Zuzany Kajnarové. A teď k samotné knize. Příběh je správně seversky mrazivý, termný a zamotaný. Vrah je nelítostný a do poslední chvíle to může být kdokoliv. Jediná výtka je k časovým skokům, kdy se po dočtení jedné kapitoly ocitneme o pořádný kus dál a pak je nám zpětně dovyprávěno co se dělo. Myslím, že by příběhu pomohlo to celé vyprávět chronologicky. Rozhodně doporučuji.

14.01.2020 5 z 5


Povolení prudit Povolení prudit C. D. Payne

Velmi slabý vývar z ponožek Nicka Twispa... Bohužel zklamání a rozhodně devátý díl nedosahuje kvality prvních dílů a pan Payne měl v nejlepším sérii ukončit. Rozhodně se do dalších dílů už nepustím.

10.01.2020 2 z 5


Osvětimská knihovnice Osvětimská knihovnice Antonio G. Iturbe

Hodně silné téma. Občas se může zdát, že obsahuje zbytečné pasáže, ale nakonec všechno dává opravdu smysl. Rozhodně doporučuji přečíst i když se samozřejmě nejedná o lehké a pozitivní čtení.

05.01.2020 5 z 5


Zlámané kosti Zlámané kosti Angela Marsons

Téma (i)legálního přistěhovalectví. Může být aktuálnější téma? Případů je zde více než v předchozích knihách a chvílemi to může působit zmateně. Postupem času, ale vše začne dávat smysl.

02.01.2020 5 z 5


Clona Clona Samuel Bjørk (p)

Čte se rychle. Zápletka zprvu zajímavá, ale vadí mi časté a zbytečné odbočky kdy je popisováno něco co potom nemá žádný význam. Rozuzlení je bohužel nijaké a konec celý dojem kazí. Některé věci nejsou dořešeny (žena v kšiltovce).

19.12.2019 3 z 5


Pohřbená pravda Pohřbená pravda Angela Marsons

Konečně už neřešíme minulost Kim, která ji ani řešit nechce a můžeme se soustředit více na ostatní členy týmu. Rasově motivované násilí je hodně aktuální téma. Mě se hlavní zápletka líbila. Jen jsem ji odhadl už před půlkou knihy.

13.12.2019 5 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Oproti prvnímu dílu posun. Kniha je napínavá, příběh je zajímavý.

10.12.2019 4 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Pro mě ze začátku problém oblíbit si hlavní vyšetřovaletku, ale nakonec hezké počtení.

10.12.2019 4 z 5


Zaklínání světla Zaklínání světla Victoria Schwab

Oproti minulému dílu zde není pomalý začátek což je jen dobře. Ale chvilkami jsem se do čtení musel nutit.

10.12.2019 4 z 5


Nenávist Nenávist Chris Carter

Je to pořád Carter, ale kniha je slabší, hlavně závěr. Za mě slabší 5*, ale stále hodné dobré čtení.

10.12.2019 5 z 5