edith79 edith79 komentáře u knih

☰ menu

Nikdy nepovím Nikdy nepovím Casey Kelleher

Knížka s velmi povedenou obálkou, která mi však na to, jak je celkem malá a tenká dala dost zabrat. Ze začátku mě totiž vůbec nebavila, pocity hlavní postavy se neustále opakovaly a i když se děly různé události, děj jako by se nikam neposouval. Snad jen návraty do minulosti dýchaly temnou atmosférou. Chvíli jsem uvažovala, že knihu úplně odložím. Ale nerada nechávám knížky nedočtené, tak jsem pokračovala a dočkala se docela zajímavého, překvapivého konce, který za čas strávený s touto knížkou stál. A musím uznat, že říkanky v knize byly celkem děsivé.

16.04.2024 3 z 5


Sagittarius Sagittarius Václav Křivanec

Více takových českých krimi knih. Asi takhle nějak opravdu probíhá detektivní práce a asi takhle nějak spolu kriminalisté komunikují. Příběh je opravdu zajímavý, na naše poměry asi ne moc uvěřitelný, ale bavilo mě to neskutečně. Postavy vyšetřovatelů byly sympatické, i když nás autor v podstatě nepustil dál než k popisu jejich vzhledu a vlastností. Každopádně další náš autor, který píše hodně dobré krimi a to je super.

31.03.2024 4 z 5


Genesis Genesis Chris Carter

Já mám tedy krimi žánr ráda a knížky s Robertem Hunterem jsem vždycky celkem ustála. Ovšem tentokrát to bylo i na mě už celkem moc. Tahle knížka byla vážně hodně brutální a nervydrásající. Hodně moc lidské bolesti a to nejen fyzické. Carter stupňuje brutalitu takovým způsobem, že si vůbec neumím představit, kam to povede příště. Možná by bylo na čase trochu zvolnit.

20.03.2024 4 z 5


Závod s časem Závod s časem Lisa Regan

To bylo tak napínavé, že se nedalo odtrhnout. Děj doslova letěl, nikde žádná hluchá místa. Opět není téměř co vytknout, snad jen, že závěrečné rozuzlení pro mě nebylo vzhledem k ději moc překvapivé, ale i tak další hodně dobrý díl série o mé oblíbené Josie.

27.02.2024 5 z 5


Historie českého zločinu - Skutečné kriminální případy Historie českého zločinu - Skutečné kriminální případy Bronislava Janečková

Tohle je naprosto skvělá záležitost. Poslouchala jsem to vždy jako podcast. Skvěle udělané a je jen škoda, že už v tom Český rozhlas nepokračuje. Ale co škoda není, že konečně vyšla i kniha, která tomu dává zase další rozměr. Pět hvězd bez diskuze. Další knihy budou doufám následovat.

24.01.2024 5 z 5


Smrt na Nilu Smrt na Nilu Agatha Christie

Tak konečně... Poprvé se mi podařilo v knize Agathy Christie odhalit pachatele a jako bonus i motiv. Ale to nic nemění na tom, že kniha byla napínavá, plná překvapivých momentů a samozřejmě skvělého důvtipu Hercula Poirota. Strašně moc mě to bavilo, tohle je opravdu nadčasové čtení.

17.01.2024 5 z 5


Smrtící volání Smrtící volání Angela Marsons

Co napsat a neopakovat se? Opět naprostá spokojenost. Eričin tým šlape jako hodinky a řeší další zapeklitý případ velmi zvláštních vražd. Opět se tu odvíjí dvě, tentokrát dokonce tři linie případu a závěr je naprosto skvěle vymyšlený. Navíc mi tento díl připadal nějak víc nabitý špičkováním mezi kolegy a vtipnými dialogy. A to je i v tomto žánru potřeba.
''Á, vás tu zrovna potřebujeme''
''Páni, po takovém přivítání si připadám úplně jako rocková hvězda''
''Můžete přednostně vysypat a uložit věci z téhle kabelky, pane Bon Jovi ?''

03.01.2024 5 z 5


Temné radosti predátorů Temné radosti predátorů Viktorín Šulc

Závěrečný díl téhle naprosto bezkonkurenční pentalogie v rámci naší domoviny si v nejmenším nezadá s díly předchozími. Opět skvělá práce autora, který se o případy opravdu zajímá, jde do hloubky a nebojí se projevit svůj názor. Neumím si vůbec představit kolik času pan Šulc musel obětovat, abych se mohla bát, rozčilovat a někdy se cítit úplně v hajzlu. Své epilogy tady ještě napsal Pan vyšetřovatel Markovič, který už bohužel není mezi námi, ale jeho práce za něj bude mluvit napořád. V dnešní době plné krimi podcastů a knížek, kde si kdekdo hraje na znalce zločinu a přitom většinou plave jen na povrchu, pan Šulc je jistota, že se půjde do hloubky. Děkuju mu za to.
PS: Stránka 10 mě příjemně šokovala. Asi nikdo si nepřeje objevit se na stránkách knih pana Šulce, ale jak se to vezme...

11.12.2023 5 z 5


Zloba Zloba Chris Carter

Hodně zvláštní díl Carterovi série. Robert místo dovolené odlétá do Quantica, kde začne spolupracovat s agentkou Taylorovou a kde se setká se svým přítelem z mládí, který je ovšem uvězněný v cele za tvrzeným sklem. Co mi to jen připomíná? Že by jeden kultovní thriller?
Tentokrát známe zloducha od začátku. Postupně odhaluje karty a přikládá pod kotlem, až k šokujícímu odhalení. I když musím přiznat, že z určité linky Robertova života jsem byla překvapená, přišlo mi to přidané trochu na sílu, ale budiž.
Cesta s vrahem v autě mi připomněla další snad ještě kultovnější thriller a potom už tu byl závěr, dost brutální, i když lehce přitažený za vlasy. A zápisníky? Zase trochu povědomá věc.
Každopádně velice poutavé, napínavé a k neodložení. Samozřejmě jdu hned na Nenávist.

28.11.2023 4 z 5


Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Bezvadná kniha, ale... jestli u mě některá z ženských vyšetřovatelek aspiruje na tu nejprotivnější je to Lottie Parkerová. Dávala jsem jí šanci několik dílů, ale je to s ní horší a horší. Jako matka a dcera se chová naprosto nemožně, že má rodinu si vzpomene vždycky, když jde do tuhého, aby na to v dalším díle opět úspěšně zapomněla. Cítí erotické napětí mezi ní a manželem kolegyně, ale potom se strašně diví, když to kolegyně řeší. A obdivuju Boyda, že jí ještě neukázal záda. Já už snahu oblíbit si ji vzdávám. Co však nevzdávám jsou příběhy Patricie Gibney, protože ty jsou naprosto skvělé. Téma této knihy je hodně bolestné a chmurné. Celý příběh jsem cítila neskutečnou lítost nad nevinnými dětskými dušemi, nad jejich fyzickým a psychickým utrpením a nad tím, jak jsou někdy dospělí naprosto slepí. Rozuzlení knihy bylo zajímavé, i když od určité chvíle mi něco napovídalo, kdo za tím vším stojí. Velice povedený díl série.

16.11.2023 4 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Tato série se pro mě houpe na vlnách. Některé díly se mi líbí moooc a některé jsou trochu slabší, přesto však vždy skvělý čtenářský zážitek.
Tentokrát pátrání zavádí Josie a její kolegy do zvláštního společenství, které se snaží tvářit, že není sektou. Avšak Josie brzy zjistí, že všechny stopy v případě vraždy mladého páru se sbíhají právě sem a že ne všichni obyvatelé tohoto společenství mluví pravdu. A tak si jde jak je jejím zvykem tvrdě za svým. Do toho ji opět pronásleduje minulost. Nevím proč, ale výsledky pátrání, motivy a závěrečné rozuzlení mě tentokrát nepřekvapili, tak nějak jsem to z předchozího děje čekala. Přesto skvělá série a další díl uvítám.

18.10.2023 4 z 5


Dokonalá lítost Dokonalá lítost Helen Fields

Od začátku do konce emocionální horská dráha. Strach, vztek a samozřejmě lítost, to všechno máte v jednom hrnečku. Mám ráda knihy, kde se přeskakuje v čase. Baví mě dumat, kdy a jak do sebe děj zapadne. A tady vše zapadlo naprosto dokonale, bohužel i naprosto děsivě. Na některé šokující momenty jsem nebyla vůbec připravená, zvlášť na jeden, který tuhle knihu udělal pro mne nezapomenutelnou. Jediné, co mě v této sérii dlouhodobě celkem vadí je chování Avy. Na jednu stranu by pro ostatní obětovala vše, ale na druhou mi někdy připadá velmi sebestředná. Třeba ji lekce z tohoto dílu pomůže. Každopádně jsem moc zvědavá jaké a jestli vůbec bude pokračování.

04.10.2023 5 z 5


Reminiscencie Reminiscencie Dominik Dán

Přišlo mi to jako taková jednohubka. Než jsem se nadála byl konec. Jinak však opět spokojenost. Začátek odehrávající se v nelehké době byl velmi napínavý. Když do děje vstoupil Kraus a spol. k napětí opět přibyly i vtipné momenty a hlášky. Úplný konec mě překvapil, o tom trochu nevím co si myslet. Přesto je to zase za plný počet, nelze jinak.

26.09.2023 5 z 5


Jeden za druhým Jeden za druhým Chris Carter

Tak takhle má vypadat to pravé krimi. Naprosto skvělý díl této série. Styl pachatelových zločinů opět velmi brutální, tentokrát připomínající filmy ze série Saw. A proti tomuto vynalézavému vrahovi Robert Hunter s Garciou a ostatními z týmu. A opět dokonalá jízda. Co mě tentokrát dostalo byl perfektně vymyšlený motiv, to bylo na knize to nejlepší. Od začátku mě trochu mátl název, ale i ten nakonec dokonale zapadl. Už mi těch krimi od Chrise Cartera zbývá jen pár a já se těším na další.

13.09.2023 5 z 5


Galerie mrtvých Galerie mrtvých Chris Carter

Vítejte v Galerii mrtvých. A připravte se na pořádnou dávku hrůzy...Nemá cenu psát, že i tento díl série byl velké maso a to doslova. Hunter znovu zapojuje svoje brilantní schopnosti a tentokrát nejen s Garciou po boku. Musím přiznat, že v jednu chvíli mě kniha doslova vyšokovala a říkala jsem si co se to proboha děje. Opravdu perfektně vymyšleno od autora. Mám teď tak trochu Carterovské období, takže nejspíš půjdu na další díl.

25.08.2023 5 z 5


Napsáno krví Napsáno krví Chris Carter

Začátek knihy tedy naprosto skvělý. Mladá kapsářka si tentokrát přivlastní něco, co by nikdo vlastnit nechtěl. Nenechá si to pro sebe a rozjíždí se případ pro Huntera a Garciu. Opět mají proti sobě hodně zvráceného, brutálního a velmi chladnokrevného protivníka, který se neštítí a hlavně nebojí ničeho. Ale Hunter a jeho parťák mají naštěstí taky pro strach uděláno. A tak tu máme opět neodložitelné čtení, tedy v tomto případě pro mě poslouchání. Pan Jakub Saic má palec nahoru.

18.08.2023 5 z 5


Myší díra Myší díra Simona Votyová

Naprosto úžasná knížka. Jsem nadšená. Během četby se ve mně mísily všemožné pocity. Krásně, dojemně, ale i s humorem popsané povahy a pocity hlavních postav, to bylo k neodložení. Navíc byla kniha plná překvapení a drobných zvratů, které však znamenaly strašně moc. Opravdu nezapomenutelné.

31.07.2023 5 z 5


Já jsem smrt Já jsem smrt Chris Carter

Po dlouhé době Robert Hunter a zase jsem nestačila zírat. Chris Carter je mistr brutality a laťka roste. Tentokrát je vrah opět o něco zvrácenější a vraždí své oběti způsoby, které by člověka ani nenapadly. Ovšem Robert už je mu v patách.
Knížku jsem si užila a autor nezklamal. Dějová linka s Červem byla skvělá, i když velmi drsná.
/SPOILER/ Jenom trochu nechápu co je to za nešvar, že se každý vyšetřovatel sólo žene za pachatelem , nejlépe do velmi nebezpečného místa a hned jak se tam objeví, dostane něčím přes kotrbu a vzápětí se probírá naprosto v moci zloducha. To už je tak ohrané a při inteligenci vyšetřovatele, potažmo autora prostě nepochopitelné.

13.07.2023 4 z 5


Klekánice Klekánice Tereza Bartošová

Pro mě velmi zvláštní kniha, která mi bude v hlavě ležet ještě velmi dlouho. V žánru už mám celkem dost načteno a u spousty knih se mi podařilo odhadnout nastávající děj, někdy dokonce pachatele, ale tady ne. Tápala jsem celou dobu a na konci zůstala s otevřenou pusou. Hodně povedené, autorka se s tím rozhodně nemazlí. Těším se na Vodníka.

09.07.2023 5 z 5


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Erika se vrátila, ale tak nějak neslaně, nemastně. Příběh začíná drsně, vypadá to na hodně zajímavé vyšetřování a navnadilo mě to hodně.
Jenže to prostě nebylo ono. Jako by tuto knížku autor napsal, aby uspokojil touhu fanoušků Eriky po jejím návratu. Nejvíc mě mrzel konec, který byl zbytečně rychlý a Erika se zachovala dle mého názoru hodně hloupě. I přes tyto moje výtky je to za čtyři hvězdy, protože jako všechny knihy autora se to četlo samo.

29.06.2023 4 z 5