Ebony Ebony komentáře u knih

☰ menu

Čarodějnice Čarodějnice Finbar Hawkins

Jak tohle mohl někdo napsat, nepochopím. A co už vůbec nepochopím je to, že to někdo vůbec u nás přeložil. A přitom je tolik krásných knih na výběr. Jedna velká katastrofa, bohužel.

18.12.2023 odpad!


Pod štítem magie Pod štítem magie KayLynn Flanders

Průměrný příběh, průměrné postavy, průměrná akce a tak bych mohla pokračovat ještě do večera. Bohužel zbytečná kniha... spoustu jiných knih by si u nás zasloužilo překlad. Nechápu proč nakladatelství vybralo zrovna tuhle k překladu, když je to naprosto průměrná kniha.

24.07.2023 2 z 5


Pasažérka Pasažérka Alexandra Bracken

Prvních 50 stránek bylo tak nudných a zmatených že jsem chvílemi pochybovala o svém duševních stavu. Ale jakmile jsem se přehoupla přes dvě nudné kapitoly tak příběh nabral takové obrátky že jsem knihu nechtěla a ani nemohla odložit. Takže neztrácejte nervy pak to totiž stojí za to :) Hlavní zápletka byla celkem předvídatelná ale naštěstí to zachránili hlavní hrdinové a vedlejší postavy které jsem si oblíbila takže ten konec mi přivodil jeden infarkt za druhým. Když už mi zbývalo nějakých 50 stran ke konci bylo mi jasné že knize dám zasloužené 4 hvězdy ale jakoby si autorka uvědomila že by nám ten začátek měla vynahradit tak připravila takové završení příběhu že budu každý den vyhlížet druhý díl :) Takový obrat v příběhu a překvapení jsem opravdu totiž nečekala takže knize dávám 4,5 ale jelikož to nejde a pětka směřuje nahoru tak dávám 5 cestovatelských hvězdiček :D
PS: ten astroláb vyrážím okamžitě hledat :)

07.01.2017 5 z 5


Pomsta & rozbřesk Pomsta & rozbřesk Renée Ahdieh

Ze začátku jsem si myslela že to bude jenom obyčejná romantika ale nakonec to byl příběh který je nesmírně čtivý, zajímavý, romantický, magický, svižný, tajemný, překvapivý a vtipný. Tahle knížka má všechno co Vám zaručuje 100% kvalitu. Šeherezáda je hrdinka která je chytrá a odvážná a jenom blázen by si jí neoblíbil. Chálid byl někdo kdo byl až dokonce příběhu zahalen tajemství a až postupným odhalováním se Šeherezádou (které bylo nesmírně napínavé) jsme se dozvěděli tak kouzelný příběh že jsem si musela na chvíli oddechnout s kapesníčkem. Takže doporučuji a na závěrečný díl se nesmírně těším protože ten konec mi způsobil přímou ránu do srdce tak jako Chálidovi :)

02.01.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

To není ani snad možný aby tohle někdo dokázal. Každý díl je lepší než ten předchozí a zápletka? O ní už ani nebudu mluvit protože si začínám myslet že Sarah je sama nějaká víla :D Nové postavy byly úžasné prostě mi přirostly k srdci. Jeřáb ach ten Jeřáb taky bych jednoho brala :) Ale docela mě mrzelo že jejich milostný vztah se jenom malinko pohnul dopředu. Ne že bych byla nějak ulítlá ale se Chaolem na to vlítla docela hned tak snad nám to vynahradí v pátém dílu. Manon jsem nemusela ale po tom souboji jsem si jí oblíbila. Elide tak od té očekávám že bude mít v dalším díle více prostoru a Lyssandra to je prostě postava u které se jenom usmíváte tak jako u Aediona :) Celkem to skončilo uzavřeně jelikož se skoro všechno vyřešilo ale ještě nám zbývá Meva a Erawan a já si myslím že tenhle potenciál dokáže Maasová skvěle využít takže CooBoo šup sem s dalším dílem :D

02.01.2017 5 z 5


Křišťálový meč Křišťálový meč Victoria Aveyard

To byl zase konec !!!! Asi jsem ujetá ale mě ten Maven pořád nějak neodradil. Pořád si myslím že zatím bude něco jiného. Přece jenom čteme příběh kde je zrada na denním pořádku :) Mare se nám mění před očima ale její proměna je podle zcela oprávněná protože v některých situací se bohužel nemůžeme řídit srdcem ale chladným rozumem. Takže CooBoo chceme další díl !!!!

02.01.2017 5 z 5


Šampion Šampion Marie Lu

Ten konec mi naprosto zlomil srdce. Před nedávném jsem si řekla že už mi ty šťastné konce začínají jít krkem ale u téhle série jsem se modlila aby vše dopadlo dobře protože si to Day a June zasloužili a jako naschvál to skončilo špatně. Naštěstí mě před kolapsem zachránil epilog kde se to sice moc nevyřešilo ale malý klid na duši mi to dalo. Celá série ukazuje zkaženost lidí a svět kde se špatné vlastnosti derou nad ty dobré. Ukazuje nám hlavně naší budoucnost do které se náš svět nehoráznou rychlostí řítí. Proto doufám že až ta doba (nedej bože) nastane že se objeví nějaký Day a June kteří budou chtít bojovat za lepší budoucnost.

02.01.2017 5 z 5


Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Naprostá pecka !!!! Nečekala jsem že mě to tak chytne ale to bylo... Konečně nějaká hlavní hrdinka která všechno neumí a všechno nezná takže realistická postava se kterou všechny nálady rádi prožíváte. Elis je opět hlavní hrdina na který ho nejde zapomenout ale jeho minulost je dost smutná a strašně jsem ho litovala takže doufám že si pro něj paní autorka přichystá hezký konec. Helena mi absolutně nesedla. Sice jsem chápala že v tom byla vychovávaná ale lidskost a empatie jí naprosto chyběli ale bohužel se s ní v dalším díle určitě potkáme takže doufám že se tam jenom mihne. Velitelku bych nejraději sama zbičovala ale bylo to ta správná záporná postava u které na jejím nehezkém konci neprolijete ani jedinou slzu. Jinak celý svět je fantasticky a originálně napsaný že nejde prostě přestat číst. Bože doufám že nám nakladatelství nadělí na Vánoce další díl :)

13.09.2016 5 z 5


Tažení do Tearlingu Tažení do Tearlingu Erika Johansen

Johansenová to opět pořádně rozbalila :) Prvních 50 stránek bylo chaotických ale to spíš bylo tím že první díl jsem četla před rokem. Myslela jsem že mě kapitoly z pohledu Lily budou vadit ale stal se pravý opak. Nesmírně byly čtivé ale to byly vesměs všechny kapitoly :) Když jsem četla kapitoly Kelsey pochopila jsem že se z dívky proměnila na královnu která se nebojí zakročit drasticky když to daná situace vyžaduje. Kostěj mě docela zklamal ale asi to bylo tím že tam byl sotva dvě stránky. Ale mám takový dojem že to nebude Kostěj kdo bude tvořit romantickou linku s Kelsey ale díkybohu Johansenová za něj našla skvělou náhradu a já mu nesmírně fandím. Takže konec mě opět napnul tak že se každou chvíli zblázním jestli co nejdříve nezjistím kdy bude Yoli vydávat třetí díl. Prosím co nejdříve :)

05.09.2016 5 z 5


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

To byla opět jízda! Neuvěřitelný co Maasová dokáže vymyslet a že toho už vymyslela. Cealenin (nebo Aelinin) charakter udělal velký krok vpřed. Na konci už my bylo jasné že už nečteme příběh o bojovnici nebo o princezně ale o královně. Ale o proti Aelin udělal Chaol obrovský krok vzad. Nemohla jsem kapitoly s ním vystát. Podle mě se z něj stal zbabělec který se nedokázal postavit na stranu přítele a milované (i když tomu už nevěřím) ženy. Aedion- kapitoly sním jsem milovala. Je to prostě správný chlap který je ochotný obětovat vše jenom proto aby mohlo znovu povstat jeho království a proto tedy doufám že ho Aelin zachrání ze spárů krále. Jeřáb bylo moc příjemné překvapený. Ty přestřelky mezi ním a Aelin byly tak vtipné že jsem se vždy musela smát :) U Manon jsem byla celkem překvapená že se mi její kapitoly líbily a jsem tedy zvědavá jak se její postavení v následující knížce vyvine ale doufám že se připojí k Aelin. Dorianama mi bylo nesmírně líto. Ten kluk/chlap nemá moc štěstí. Doufám tedy že mu Cealena bude oporou a dostane ho z té jámy ze které se ona díky Jeřábovi dostala. Takže se opět před Maasovou klaním jak dokázala napsat tak skvělou sérii která je od prvního dílu čím dál lepší. A jsem tedy nesmírně zvědavá jak Maasová ještě s příběhem zamotá protože pevně věřím že tohle byl jen začátek :)

30.08.2016 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Maasová opět dokázala že dokáže vymýšlet příběhy takové že je nejde prostě odložit dokud je nedočtete a pak marně doufáte že Vás nakladatelství překvapí a vydá téměř okamžitě další díl a když pak zjistíte že je v nedohlednu tak máte na celý týden zkaženou náladu. Tedy tak to u mě vypadalo. Ale teď k samotné knize. Hlavní hrdinka mi naprosto sedla (žádná novinka u Maasové) a byla jsem ráda že je tady konečně nějaká hlavní hrdinka která si vše musí vybojovat a ne že si mávne rukou a ono se jí zázračně vše splní. Tamlin si mě získal ale pořád jsem měla pocit že nemá takovou tu jiskru která Vás nutí si tu postavu okamžitě zamilovat ale za to Rhysand. Ten tu jiskru na 100% měl. Zezačátku jsem si ho nějak výrazně nevšímala ale když pak přišly na řadu ty úkoly a Rhysand se tam ukázal v pravém světle tak ten moment jsem se rozhodla komu začnu fandit :) Samotný příběh a svět který Maasová vymyslela je opět boží a je tak čtivý že Vás přinutí tu knihu prostě nepustit dokud jí nedočtete. Ostatní postavy tam skvěle zapadaly a u Lucienových scénkách jsem se mohla potrhat smíchy. Byla jsem docela překvapená koncem (jelikož Maasová takové konce nepíše) a to že byl téměř uzavřený ale věřím že nás autorka chtěla ušetřit dalších záchvatů které prožíváme u série Skleněný trůn. Ale i přesto že byl téměř konec uzavřený se nemohu dočkat dalšího dílu který je zatím bohužel v nedohlednu a pevně věřím že druhý díl bude ještě čtivější a napínavější jelikož je autorka této série Maasová která si skvěle dokáže pohrát s osudem svých postav. Máme se tedy rozhodně na co těšit :)

30.08.2016 5 z 5


Prokletí Prokletí Claudia Palumbo

Kniha se mi moc líbila ale dostává ode mě jenom 3 hvězdičky.
První hvězdičku strhávám za hlavní postavy. Měla jsem dojem žese autorce líbily nějací hrdinové z různých knížek a ona se rozhodla tyhle postavy smíchat a udělat z nich jenom jednu hlavní postavu pro svou knihu.
A druhou hvězdičku strhávám že některé scény nebo jednání hlavních hrdinů bylo téměř stejné jako u postav série Stmívání. Takže bylo nad sluncem jasný kde se autorka nechala inspirovat.
Ale celkově pěkný příběh.

19.08.2016 3 z 5


Střípky duší Střípky duší Mary Lindsey

Kniha byla náramně čtivá se skvěle vymyšleným světem ale bohužel to autorka plně nevyužila. Pro mladší čtenářky to bude zbožná kniha ale pro ty kteří četli ještě lepší knížky to bude bohužel průměrná fantasy knížka.

19.08.2016 3 z 5


Pakistanská princezná Pakistanská princezná Monika Wurm

Větší hovadinu jsem snad v životě nečetla. Autorka popisuje Pakistánskou kulturu jako zvrhlou a já ji dávám jednu malou radu. Když se chystáte psát nějakou knížku paní Wurmová (a žánrově to nebude fantasy nebo sci-fi) zjistěte si laskavě nějaké bližší informace. Sama jsem se ale nestačila divit jak hlavního hrdinu popsala jako násilnického diktátora do kterého se zamiluje hlavní (tupá) hrdinka které tyto vlastnosti vzrušují. Tato knížka je naprostý odpad v literatuře.

19.08.2016 odpad!


Obnažená Obnažená Kathryn Taylor

Hlavní hrdinka mi absolutně nesedla už kvůli své tupé naivitě a hlavní hrdina opět boháč s neomezeným kontem. Tato série je bohužel jedna z špatných napodobenin Padesáti odstínu šedi.

19.08.2016 2 z 5


Nespoutaná Nespoutaná Kathryn Taylor

První hvězdička- za to že to byla "velmi" oddechová knížka a mě se momentálně takové čtení hodilo.
Druhá hvězdička- za to že kniha byla alespoň čtivá a tím myslím jenom styl psaní paní autorky.

19.08.2016 2 z 5


Zář Zář Alexandra Adornetto

Kniha byla nesmírně čtivá a hlavně moc hezky promyšlená. Postavy měly jedinečný charakter a nesmírně jsem si oblíbila Molly s Gabrielem (tvořili totiž vtipnou dějovou linku) a Ivy s Xavierem (byli to ti správní klaďasové kteří bojují za dobro svých blízkých) hlavní hrdinka ale pro mě nebyla nějaká originalita co se týče hlavních hrdinek. A docela mě zklamalo že jakmile přistáli na zemi tak se Bethany okamžitě vžila do role smrtelníků a ihned se zamilovala. Chápu že není Archanděl nebo Léčitel a že v nebi bylo jejím hlavním posláním pracovat s lidmi ale přišlo mi to moc unáhlené. Ale ke konci je to vysvětleno proč má tak blízko k lidem takže tenhle maličký nedostatek ráda přehlédnu. Takže knihu doporučuji : )

02.04.2016 5 z 5


Zmizelé dívky Zmizelé dívky Lauren Oliver

Hodně silný příběh s ještě silnějším koncem. Sama mám sestru a taky zažívám pocity jako Nick že bych ji nejradši někdy zastřelila ale vždy bych se za ní obětovala. A NIKDY bych se jí nevzdala. Takže úplně chápu Nick proč to udělala. Protože bych to samé udělala já.......... Tohle je příběh pro všechny sestry na celém světě. A tento příběh může pochopit jenom sestra která má sestru. Já to pochopila...

25.03.2016 5 z 5


Zrcadlení Zrcadlení A.G. Howard (p)

No páni, to byla hodně divoká jízda. Strašně se mi to líbilo a musím říct, že se tato série dostalo do mé the best desítky. Je mi líto že je konec ale na druhou stranu, to nemohlo líp dopadnout. Na štěstí nás čeká ještě novela, která má naprosto famozní obálku. Jinak Morfeus, ten byl naprosto boží. Ty scénky s ním, byly dokonalé. A jsem ráda, že se i pro něj rozhodla. Prostě celá série včetně fantasye autorky a hlavně děje byli dokonale šílení. A dlouho na tuto sérii nezapomenu. A hlavně na Morfea : )

13.03.2016 5 z 5


Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Tahle kniha je prostě dokonalá. A víte v čem? Že je to krutá realita, která není obalená v ochrané vrstvě. Tahle kniha, je krutá realita a o to víc je jedinečná.

06.03.2016 5 z 5