dzafik dzafik komentáře u knih

☰ menu

Vodní andělé Vodní andělé Mons Kallentoft

S odpustenim, ale ty uvahy nebo myslenkovy pochody, vety bez prisudku..to me taaaak sralo! Tak moc, ze mi vlastne bylo jedno, jak to dopadne. Celej pribeh, cela Malin, vsechno tak depresivni!

11.05.2023 2 z 5


Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu Nasraná máma - Nekorektní průvodce těhotenstvím od početí k porodu Tereza Maroušková

Ano, ano, ano! To přesně jsem hledala a ve většině situacích se našla! Jsem ze všeho vyklepaná, ale tenhle přístup přesně potřebuji! Hlavně se z toho neposr** :-D

04.01.2023 5 z 5


Firewall Firewall Henning Mankell

(SPOILER) SPOILER: Takže abychom si to shrnuli: Proč byla dívka zabitá - nevíme. Proč zrovna tímhle způsobem - nevíme. Kdo jí zabil - nevíme jistě. Co měl společného její přítel s celou akcí - nevíme. Znala se s Asiatem - nevíme. Co měla společnýho s Falkem - nevíme. Paráda, takže vlastně tak 300 stránek je úplně zbytečných, i přestože se tyhle věci vyšetřujou a čtenář čeká, že se dozví, jak to zapadne. Ale ono to nezapadne.. Škoda.

20.09.2022 3 z 5


Matčino vyznání Matčino vyznání Kelly Rimmer

Už dlouho se mi nestalo, abych zažila při čtení takový ten "wau" efekt, kdy něco nečekáte. Paráda!

01.11.2021 5 z 5


Helix - I ty budeš nahrazen Helix - I ty budeš nahrazen Marc Elsberg (p)

Za me teda nic moc. Nemohla jsem se vubec zacist, milarda jmen, nudne pasaze o biogenetice, a ve vysledku se vlastne zaver odflakne, aby nejakej asi byl..

13.08.2021 3 z 5


Záměna Záměna Sandra Brown

(SPOILER) Diky Radka1727 a dalším níže za spojler ... Sakra, lidi, přemejšlejte, než něco napíšete!

18.05.2021 4 z 5


Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Musím přiznat, že jsem trochu zmatená, protože do půlky knížky se četlo samo. Bavilo mě to. Ale od půlky, jako bych se nemohla pořádně začíst. Asi stárnu, ale některé popisy byly na mě krapet moc.

11.03.2021 3 z 5


Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Calendar Girl 2: Duben, květen, červen Audrey Carlan

Tak takhle dlouho jsem snad žádnou knížku nečetla. Musela jsem přeskakovat, nudila jsem se, ale protože nemám ráda nedočtené knížky, dočetla jsem. Ale btw. vážně máme věřit tomu, že "společnice", která vopíchá všechno živý, věří tomu, že není žádná prostitutka? Nebo že každej novej klient je božskej kus a hned kámoš na celej život? Jako chápu, že to je pohádka pro dospělý, ale vocaď pocaď, jo?

25.02.2020 2 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Skoro nikdy se mi nestalo, abych odhadla vraha temer v pulce knizky, natoz u pribehu od Nesba! Ale i presto, davam pet hvezdicek, protoze to se jinak neda :)

15.01.2020 5 z 5


Oblíbená sestra Oblíbená sestra Jessica Knoll

Pribeh a zapletka jsou celkem dobre, ale co neni dobre, je ta halda kecu, zvaneni, myslenkovych pochodu a intrik kolem. Diky tomu jsem mela nekolikrat nutkani knizku nedocist, ale to delam nerada a hecla jsem se.

05.01.2020 3 z 5


Loutkář Loutkář Jostein Gaarder

Knížku jsem dostala od manžela omylem (měl za úkol koupit Loutkáře od Daniela Colea:-D ). Bohužel musím říct, že tohle není zrovna můj styl. Etymologie mě fakt nebavila a působilo to na mě tak, že autor měl tuto zálibu a prostě se rozhodl to do knížky nacpat bez ohledu na to, jestli to tam pásne nebo ne..přeskakovala jsem. Po dočtení člověk musí přemýšlet, o čemže to vlastně bylo?

03.12.2019 3 z 5


Báječné dny Báječné dny Raphael Montes

Tak tahle knížka je opravdu velkej bizár! Působí to na mě tak, že autor ke konci nevěděl už kudy kam, tak si vzpomněl na všechna kliše, kterýma se dá zakončit příběh, a prostě je tam nacpal všechny.. nářez..

11.10.2019 3 z 5


Pod kůží Pod kůží Sabine Durrant

Musím říct, že tak do 100. stránky jsem se fakt přemáhala, abych pokračovala ve čtení. Příběh mě nebavil, příběh byl zdlouhavý a vůbec mě to nevtáhlo. Naštěstí se to tak od půlky otočilo a z původně zamýšlených 2 hvězdiček se vyšplhal na 4 (i když se cítím trochu podvedená, protože čtenář nemá vůbec šanci uhodnout konec, když je příběh psaný tak, jak je..)

25.06.2019 4 z 5


Ohrožená Ohrožená Rachel Abbott

Tenhle příběh na mě působil spíš jako červená knihovna líznutá poradnou v Bravíčku.. Protože ale nerada nechávám knížky nedočtený, dočetla jsem, ale už jsem se hodně nutila. Ale až přiště budu mít chuť na příběh, kde se slátají všechny osoby dohromady, tak určitě šáhnu po tomhle..

12.11.2018 3 z 5


Tajná večeře Tajná večeře Raphael Montes

Pribeh byl super, ale co dokaze nejvic shodit knizku, je korektura..na tu asi nezbyly penize.. jinak si nedokazu vysvetlit to mnoztvi hrubek, spatnych nebo chybejicich uvozovek a vyraz "davat za vynu"-jako WTF? Nehlede na to, ze slovo "ODTAM" NEEXISTUJE!! Shrnuto: korektura teda ani jedna hvezda..

25.10.2018 5 z 5


Žízeň Žízeň Jo Nesbø

U Nesba mě vždycky baví, že si člověk říká, že ho má tak načtenýho a přečtenýho, že stoprocentně vím, kdo je vrah. A ejhle... :-D

22.10.2018 5 z 5


Viděl jsi ji? Viděl jsi ji? Karen Rose

Takova romantarna, ze sem musela pomalu rozlepovat stranky, jak to bylo sladky..nevim, jestli to byla spis detektivka nebo cervena knihovna..

25.07.2018 3 z 5


Blackout – Zítra bude pozdě Blackout – Zítra bude pozdě Marc Elsberg (p)

Tema je to hodne zajimavy, clovek si uvedomi, jak moc je na proudu zavisly. Ale to zpracovani..dost jsem se ztracela v mistech, postavach. Mohlo to byt pojaty lip.. (Mimochodem ještě jednu korekturu by to sneslo - nechápu, jak může projít termín "od znova" - dokonce několikrát! Rve to oči!)

03.07.2018 3 z 5


Není cesty zpět Není cesty zpět Tim Weaver

Kdyz pominu to, ze jsem se tak do pulky knizky ztracela ve jmenech, knizka me plus minus bavila. Ale jak pomalu prichazelo rozuzleni, tim vic jsem si rikala "to jako vazne?!". Posledni vety pred patou casti to pohrbily a konec uplne zabil. Mam pocit, ze vic slatat to uz neslo..

07.01.2018 3 z 5


Honička za Harrym Winstonem Honička za Harrym Winstonem Lauren Weisberger

Taková oddychovka. Nic moc se tam nedělo. Akorát ten překlad (!!!). Kdo přeloží vypracované břicho jako "šestibalení piva"?? :-D Čínské jídlo se jí hůlkami a ne paličkami!

28.11.2017 3 z 5