Dummy147 Dummy147 komentáře u knih

☰ menu

Travel bible Travel bible Matouš Vinš

I když je kniha stará jen tři roky, některé odkazy v ní jsou už neplatné. Líbí se mi způsob napsání, ale chybí mi tam i jiné dopravní prostředky než jen letadlo. 'za pusu' lze cestovat i jinak, i když ne rychleji, ale zase s jiným zážitkem.

02.02.2018 4 z 5


Banka těl - Mladší Banka těl - Mladší Lissa Price

Koupila jsem ji v Levných knihách za 39 Kč a fakt jsem čekala nějakou kravinu a fakt jsem byla překvapená. Zajímavý originální námět, propletenost a konečně něco, kde nehraje hlavní roli nějaká věčná láska, za kterou se musí bojovat (pokud teda nepočítám jejího bratra) :) Čekám jak to bude dál...

03.03.2014 4 z 5


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Je to neskutečný brak. Chápu, že se nejspíš dobře pro někoho čte, protože má spoustu slov, které doslova ženy hltají o sexuálních příbězích nemluvě. Ale podívejme se na to z jiné stránky....je tam tolik sexu, že ani nevíte, který je který .....pan Sadista neustále vrní a přede ...to mi příjde jako nějaké fantasy :D, jelikož se nejedná o realitu. Neskutečně se tam opakují slova pořád dokola a ani nenaznačují pravý význam, např. "na místě sublimuje" - sublimace = změna pevného skupenství na plynné ....Dámy, uvažujete, když to čtete? Co jste si myslely, že ta slečna Submisivní asi udělala?
Kniha prostě vydělává na tom, že ji čtou: a) mladé žáby, které si myslí, že je nějaký psychicky labilní kluk bude milovat a užijí si, b) ženy nad 30, které si můžou nechat o tom jenom zdát ;)

09.04.2013 odpad!


To je přece nesmysl To je přece nesmysl Jiří Kulhánek

nejlepší je povídka "Tak tedy - HEIL HITLER! - ty svině!" ...tu jsem si opravdu vychutnala ;)

11.03.2012 5 z 5


Láska je jen slovo Láska je jen slovo Johannes Mario Simmel

K této knize jsem se dostala tuším někdy na začátku střední školy...přečetla jsem si název, s tím že to bude nějaká červená knihovna (co by taky holka v tom věku chtěla, že?) a nebyla jsem schopná jí dočíst..přečetla jsem včetně prologu takřka 50 stránek. A o pár let jsem to zkoušela znova, na doporučení mých přátel. Po předchozím pokusu jsem tomu moc nevěřila, a tak jsem si barbarsky přečetla prolog a epilog a z ničeho nic mě zaujala...tak, že jsem ji zhltla během jednoho dne (včetně noci) a pak ještě několikrát. Kdysi jsem snad na ní nebyla připravená, ale teď? ...Nadchla mě ...propracovanost postav, jejich charakter (ten malej zmetek Hansi) i to jakou formou je tato kniha napsaná. Pokoušela jsem se pak číst i další knihy od Simmela, ale už to nebylo ono. Asi se nemá začínat tím nejlepším :)

12.02.2012


Zuřiví Aztékové Zuřiví Aztékové Terry Deary

možná jsem svým názorem dost ovlivněná tím, že jsem zrovna tuhle knížku ze série Děsivých dějin milovala v dětství nejvíce...ale myslím si že hodnocení za to stojí ;)

08.01.2012 5 z 5


Výchova dívek v Čechách Výchova dívek v Čechách Michal Viewegh

Po exceletních Báječných létech pod psa sice tato knížka zaostává, ale je snad ještě poslední dobrou a čtivou knížkou tohoto autora. Líbí se mi rozporuplná postava Beáty, ale i úvahové myšlenky učitele Oskara...pouze závěr této knihy je velmi....slabý.

23.12.2011 3 z 5


Sophiina volba Sophiina volba William Styron

Málokdo z mého okolí přečetl Sophiinu volbu celou, většina to vzdala (a snad právem) po zdlouhavějším nudném začátku. Ti, kteří vydrželi číst dále se zase ztratili, protože se zde střetává více dějových linií. Sophie se často vrací do své minulosti, a to nejen do koncentračního tábora, ale také do svého života, který žila ještě předtím. Popisuje svou rodinu ale neustále svým způsobem lže. Možná nelže, ale spíše neříká celou pravdu. Což možná někoho odradí, ale pro mě bylo toto největším lákadlem, proč tuhle knihu dočíst. Prostě jsem chtěla znát pravdu, a srovnat si celý příběh těchto neobyčejných postav, protože nestačí jen znát to, která volba byla ta nejdůležitější. Sophie zažila ve svém životě řadu voleb, které byly příčinou její budoucnosti.

23.12.2011 5 z 5


Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Jak už to u žen bývá....vždycky chtějí opak toho co mají... I když v tomto směru Lady vážně nechápu. Lechtivé dílko to tedy není spíše bych to stále nazývala jakousi pornografii... Myslivec ač se mu dostalo vzdělání hodlá být sám sebou a stále mluvit "tou svou mluvou". V knize se nachází dost hlubokomyslnějších názorů jednotlivých postav (většinou těch vedlejších), ale mluva pana Myslivce je pro mě dosti zarážející.

23.12.2011 3 z 5


Dospělým vstup zakázán Dospělým vstup zakázán Miroslav Plzák

Sice je tato knížka asi vhodná spíš pro takové 15-leté holky a kluky...ale i když jsem ji četla teď ...tedy krapet později a nemá mě snad už na co připravit, nemohla jsem udržet kamennou tvář. Pan Plzák dává rády s někdy až ohromujícím humorem, kdy například popisuje chování samolibých věčně nespokojených dívek s tím, že za takové chování by "uděloval fyzické tresty..." :D

23.12.2011 4 z 5


Romeo, Julie a tma Romeo, Julie a tma Jan Otčenášek

České dílo....a přece mnohem lepší než taková knížka od R.R. - Petr a Lucie...

23.12.2011 4 z 5


Romeo & Julie (komiks) Romeo & Julie (komiks) Sonia Leong

Sice mám ráda když je klasika klasická, ale v tomto případě mi nevadí, že v této knize nenajdu těch "pár (klasických) nesrozumitelných veršíků" ....Nadchl mě už jen ten nápad zasadit tento příběh do moderní doby...do Japonska...a z Kapuletů a Montéků udělat dva znepřátelené rody Jakuzy...

23.12.2011 4 z 5


Druhé pohlaví Druhé pohlaví Simone de Beauvoir

Možná jsem na tuhle knihu moc mladá, možná moc hloupá, ale pro mě je absolutně nečtivá. Zvládla jsem asi jen 89 stránek a dost! Zaklapla jsem ji a už nikdy mě nikdo a nic nedonutí tuhle knihu dočíst, natož vzít do ruky. Je to jen snůžka bezbarvých vět, ale pokud v ní hledáte nějaký hlubší názor týkající se feminismu, tak doporučuji pevné nervy ....

23.12.2011 odpad!


Intimní dobrodružství jedné londýnské prostitutky Intimní dobrodružství jedné londýnské prostitutky Belle De Jour (p)

Pokud si přečíst knížku o sexu...tak jedině Lady Fuckingham od Oscara Wilde je v ní mnohem normálnější příběh...Tohle je jen snůžka keců...

23.12.2011


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Řeknu to takto...1. a 2. díl této ságy jsem přelouskala, protože se o tom všude mluvilo... Přelouskala znamená vážně jen přečetla bez jakéhokoliv zaujetí...3. díl jsem už přeskakovala, protože děj se zbytečně táhl "jako smrad" a tento díl (4.-poslední) to jsem přečetla pár prvních stránek, vzdala to a přečetla si konec...Nic horšího jsem v životě nečetla ;)

23.12.2011 odpad!


Pád Pád Lauren Kate

Kniha mě zaujala svým obalem,avšak .... čekala jsem něco lepšího. Objevují se zde zajímavé postavy, možná i ten příběh by byl ucházející, ale z té nahromaděné lásky se mi dělá špatně. Je to jako kdybych do Angelologie (Trussoniová, D.) vmáčkla The Twilight sága (Meyerová, S.)

23.12.2011 2 z 5