DreamerX9 DreamerX9 komentáře u knih

☰ menu

Zjizveni Zjizveni Emily McIntire

První díl se mi vůbec nelíbil říkala jsem si, co to je za hrozný pasquill napodobující pohádkovou klasiku. U téhle knihy to ale bylo trošku jiné A nějakým Zvláštním způsobem mi kniha nyní sedla. Jistě postavy jsou jednoduché zvrácené a děj je poměrně předvídatelný. Zároveň se mi líbí že na začátku knihy je uvedeno, že nejde o fantasy ani vlastně o retteling ale čistě inspiraci klasickým lvím králem. Myslím že tuhle knihu člověk musí brát opravdu s nadsázkou.

"Jednota je naše síla, svár náš pád"

11.04.2024 4 z 5


Čtvrteční klub amatérských detektivů Čtvrteční klub amatérských detektivů Richard Osman

Tahle kniha už je v podstatě klasikou kolem které jsem dlouho chodila A přemýšlela jestli si jí přečíst nebo ne malý počet nedávám kvůli tomu že mi nesedl žánr ale nesedl mi děj knihy a celkově mám pocit že knize chyběla nějaká vyšší zajímavost. Bavilo mě mnoho humorných scén a samozřejmě čtvrteční Partička byla skvělá Nicméně za mě Je to spíše takový oddechový průměr

11.04.2024 3 z 5


Nikdy hrdinka Nikdy hrdinka Vanessa Len

Za mě to byl vlastně další vycpávkový díl. Nečetlo se to špatně ale první díl měl zkratka šťávu. Líbilo se mi že autorka v knize rozvinula myšlenky prvního dílu a ke konci opět otevřela další pro pokračování nicméně v sérii už nejspíš pokračovat nebudu.

11.04.2024 2 z 5


Padlý vládce nebes Padlý vládce nebes Denisa Janštová

Zajímavý námět ale zdálo se mi mnoho nápadů nedotaženo takže možná v dalších dílech? A kniha se mi zdála jako slabší průměr.

08.04.2024 2 z 5


I v nemoci si buď přítelem I v nemoci si buď přítelem Radkin Honzák

Čteno s novým vydáním. Knihy od pana doktora jsem již četla ale tahle byla velmi překvapivá. Skoro jako sedět s panem Honzákem na kávě. Líbilo se mi jak je kniha komplexní a velmi zajímavé názory ohledně psychosomatiky. Také i myšlenka toho "buďme rádi za tělesné příznaky právě oni nám znatelně ukazují že v těle nebo s tělem či myslí něco není ok"

08.04.2024 5 z 5


Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Tak a je to tady dlouho očekávaná reklamou přemrštěná i sítěmi zahlcená česká verze čtvrtého křídla. Myslím, že právě to obrovské haló, které bylo kolem této knihy skoro stejně tak jako bylo kolem Harryho Pottera vyvolalo obrovská očekávání. A dopadlo to přesně tak, jak jsem si myslela - šlo o ačkoliv velmi čtivou tak průměrnou fantasy.
Kniha mě velmi bavila, byla čtivá, napínavá takže ani jedna stránka nepřišla nazmar, originální co se týče draků a do toho samozřejmě i zajímavost propojení (Avatar to takhle nepromáknul) i svět byl promyšlený a propracovaný, několik humorných scének i hlášek a Violet nebo-li Violence mi sedla jako hlavní postava coby houževnatá holka, která se nebála zvednout prostředníček. Zároveň i dobré vedlejší postavy a samozřejmě Xaden jako žhavá pilulka proti bolesti hlavy. Líbilo se mi jak fungovala vzájemná chemie mezi postavami a že si vzájemně dodávali odvahu i provokaci. Kniha také přinesla mnoho dějepisu a historie světa což byl zajímavý bonus. Samozřejmě konečný cliffhanger (předvídatelný leč překvapivý) ale musím dodat že i přes to všechno Čtrvté křídlo nebylo nic z čeho bych si sedla na zadek. Každopádně v sérii budu určitě pokračovat nicméně:
"Naděje je vrtkavá, nebezpečná věc. Okrádá tě o soustředěnost a směřuje ji k tomu, co je možné, namísto aby ji udržela tam, kam patří. Na to, co je pravděpodobné"

05.04.2024 4 z 5


Emoce jako náš životní kompas Emoce jako náš životní kompas Jitka Ševčíková

Kniha není jen o emocích je to spíše mix do života a rozhodně se nejedná o další pokus o laciný seberozvoj ale komplexně od každého něco. Emoce, výchova, prožitky, pár citací pana Duška a několik osobních příkladů ze života autorky. Myslím že si v knize každý najde své. Já osobně jsem ocenila otevřenost a příklady jak se z toho nezblaznit:)

05.04.2024 4 z 5


Respektovat a být respektován Respektovat a být respektován Jana Nováčková

V poslední době se objevuje spoustu knih o výchově v podstatě mi to připadá jako nová náboženství. Myslím si že tato kniha má hodně co do sebe člověk v ní může najít inspiraci zajímavé myšlenky i několikrát přikývnout v popisovaných situacích Nicméně souhlasím s tím že je kniha do běžného života v podstatě nepraktická kromě několika situací v knize nad kterými se můžeme pozastavit a říct si že by to třeba šlo řešit i takto a možná poté i vidět to jaké osobnosti vychováváme. Kniha je rozhodně na delší po čtení a delší zpracování a rozhodně neuškodí si z ní něco vzít do běžného života

03.04.2024 4 z 5


Výchova bez ponižování Výchova bez ponižování Daniela Gaigg

Souhlasím s tím že si nemyslím že by kniha přinesla něco nového ono je to v podstatě prosté na to člověk nepotřebuje žádná pravidla ani kroky a myslím že milující rodič si tyto věci uvědomuje Nicméně převést je do praxe není až tak vždy snadné a ne vždy přemýšlíme jak jedno okříknutí může mít důsledek na budoucí osobnost dítěte. Líbí se mi velmi empatický vhled autorek i jejich vlastní příklady z výchovy

03.04.2024 3 z 5


Kdo je tu vlastně blázen? Kdo je tu vlastně blázen? Manfred Lütz

V knize padlo spoustu zajímavých názorů a neustále pokládající si otázky tak kdo je vlastně blázen Co je vlastně definice bláznovství myslím že to je hodně těžko říct. Bláznovství také nemůžeme definovat na základě společnosti určené normy Spíš bych řekla že to je otázka individuální normy. Kniha popisuje několik případů i příkladů z praxe ale celkově knihu hodnotím jako takový průměr Je to spíše takové uvažování nad bláznovstvím v kontextu s osobnostmi a událostmi

03.04.2024 3 z 5


Magie zalitá jedem Magie zalitá jedem Judy I. Lin

Jedno se knize musí nechat a to je originalita. Velmi krásná obálka a také působivé prostředí i děj. Sedla mi fantasy i magie čajů a jedu, kniha je velmi promyšlená, propracovaná a napínavá od začátku do konce. Co se mi líbilo tak hlavní postava, která je ze začátku velmi tajemná ale s dějem průbojná a svéhlavá. Děj se netáhnul, hezky ubíhal a předal magii do jedinečnosti čajů. Těším se rozhodně na pokračování.

02.04.2024 5 z 5


Chlapec, kterého chovali jako psa Chlapec, kterého chovali jako psa Bruce D. Perry

Ani nevím kde u téhle knihy začít neřekla bych, že patří mezi top knihy a znova už bych ji přečetla asi pouze informacím do praxe či odborným poznatkům. Bylo velmi složité se některými případy pročíst ale s celkovou anamnézou pana doktora dávalo vše smysl. Pan doktor má obrovský nadhled na rozdíl od mnohých v té dřívější i bohužel dnešní době. Přistupuje ke klientům komplexně a propojuje teorii s praxí především je zajímavá zmíňka o předmětech v lékařském oboru, kde chybí humanitní složky.
Za mě velmi přínosné

02.04.2024 5 z 5


Okouzlení Okouzlení F. T. Lukens

Jsem spíše tým šťastně až navěky. Tohle bylo milé vtipné oddechové ale za mě velmi průměrná fantasy spíše dětská dobrodružná. Ale sedly mi postavy a originální prostředí i nápady. Koho by neokouzlilo Slunce nebo Havran?

02.04.2024 3 z 5


V říši hladových duchů V říši hladových duchů Gabor Maté

Od autora jsem četla asi všechny knihy Nicméně tahle mě zaujala nejvíc a zároveň mi připadá nejvíc přínosná. Autor Častokrát hovoří z praxe ale zde máme praxi protnutou teorii, životní příběhy závislostí A jak si s nima poradit A nebo neporadit. Líbí se mi jak autor v knize autentický, upřímný a zároveň profesionální. Myslím že tahle kniha může být jak přínosná pro adiktologii tak pro lidi kteří si prošli nějakou závislostí nebo znají někoho blízkého se závislostí kniha pak přináší porozumění ale také mnoho souvislostí se závislostí spojené

23.03.2024 5 z 5


Mozek jako noční netvor Mozek jako noční netvor Guy Leschziner

Mozek je tajemnou součástí našeho těla a mnoho věcí se deje podvědomě. A spánek sám o sobě je mnohem více než fyzická potřeba.
Kniha obsahuje mnohé zajímavé případy. Některé jsou zajímavé více jiné méně. Kniha se mi nečetla dobře z důvodu písma a knihtisku zvolila bych výraznější písmo ale nevadí. Kniha se skládá z praxe tak z teorie. Myslím že si v ní každý dokáže najít své.

23.03.2024 4 z 5


Děti jsou taky lidi Děti jsou taky lidi Zdeňka Šíp Staňková

Ohledně knihy mám velmi smíšené pocity. Na jednu stranu je kniha milá a otevřená a vlastne i soucitně napsaná coby dílo matky které není jedno jak vychovává děti a jaký máme přístup k dětem. Na druhé straně máme ale čistě náhodné neodborné názory které až s příliš velkou lehkostí káží že takhle lze vychovávat. Ano takhle lze vychovávat ale není to vždy snadné a opravdu mnoho věcí zmíněné autorkou se lépe řeknou než dělají. Kniha je také protkaná mnoha příběhy kde mi chybí zpětná vazba a celkový kontext.
Kniha je vizuálně velmi přehledná ale názor na obsah velmi smíšený nicméně každý milujici rodič si v knize může najít své.

21.03.2024 3 z 5


Kostischrány Kostischrány Emily Lloyd-Jones

Kniha byla velmi originální, čtivě naosaná, plná humoru i morbidnosti. Co mě až tak nezaujalo tak pointa děje, ktery mě tak úplně nevtáhl ale hlavní postava Ryn byla skvělá, houževnatá i když hrobařka

20.03.2024 4 z 5


Cíťa Cíťa Lenka Blažejová

Kniha je velmi empatická citlivá a má krásné ilustrace i pár zajímavosti na jedno přečtení není špatná ale to je tak vše čekala bych víc a především komokexnější obsah

15.03.2024 4 z 5


Útočiště Útočiště Karen Lynch

Druhý díl byl za mě lepší než první nicméně se mi zdálo že děj měl opravdu dlouhý rozjezd. Hlavní postava Sara skvělá líbí se mi ten její přidrzlý smysl pro humor ale chyběla mi tam návaznost na rozjezý děj v prvním díle. Tak uvidíme co bude dal tahle série bude dlouhá jízda

15.03.2024 3 z 5


Milovat nestačí Milovat nestačí Šárka Miková

Když jsem knihu převzala opravdu jsem nečekala tak velkou a těžkou bichly. Nicméně kniha je pro mě z části zklamáním z části překvapením. Je to v podstatě bible pedagogiky a výchovy ale na druhé straně pohlíží na přístup k dětem pouze z hlediska osobnostního testu (16osobnosti) a jednotlivě rozepisuje přístup. Myslím že to není od věci a to především z hlediska pochopení vnímavosti něčeho tak křehkého jako osobnost dítěte ale na jednoznačný výsledek testu nemusí nutně existovat jednotný přístup. Líbili se mi i ilustrace a přehlednost i práce kterou autorka do knihy vložila nicméně jsem čekala něco jiného.

15.03.2024 3 z 5