DrCocktail DrCocktail komentáře u knih

Obálka knihy Najděte si svého marťana Najděte si svého marťana Marek Herman

Opravdu velice kvalitní kniha plná pravdivých a užitečných myšlenek. Doporučuji přečíst každému, obzvlášť pak rodičům a lidem, kteří pracují s dětmi.

23.10.2025

Obálka knihy Svědectví o životě v KLDR 2 Svědectví o životě v KLDR 2 Nina Špitálníková

Autorka opět nezklamala. Povedené pokračování toho, na co jsme zvyklí z předchozích děl.

05.10.2025

Obálka knihy Pán much Pán much William Golding

Krásná alegorie na to, jak těžké je ve společnosti udržet demokracii, znázorněná na dobrodružném příběhu skupiny chlapců.

26.09.2025

Obálka knihy Severka Severka Nina Špitálníková

Silný příběh se zajímavou kompozicí. Ač se jedná o první autorčin román, dílo je velmi povedené.

30.08.2025

Obálka knihy Fake Fake Robert T. Kiyosaki

Vzhledem k tomu, že mi kniha ani po přečtení její půlky, nic nepřinesla, byl jsem nucen ji odložit nedočtenou. Takže za mě, když Kiyosaki, tak buď Bohatý táta nebo Byznys pro 21. století

30.08.2025

Obálka knihy Letnice Letnice Miroslav Hlaučo

Úžasná kniha plná překvapení.

20.08.2025

Obálka knihy Příručka milionáře - Jak skutečně zbohatnout Příručka milionáře - Jak skutečně zbohatnout Grant Cardone

Krátce, stručně a výstižně popsané kroky k tomu, aby člověk dosáhl finanční nezávislosti, nezávisle na tom, z jakých pochází poměrů.

26.07.2025

Obálka knihy Zeptej se táty Zeptej se táty Jan Balabán

Dílo, které je složené s myšlenek, vnitřních monologů a reflexí postav, které se točí kolem smrti milovaného člověka. Jakoby snad Balabán tušil, že sám nebude na tomto světě již moc dlouho. Krásné myšlenky k zamyšlení.

28.06.2025

Obálka knihy Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Mezi dvěma Kimy: Na studiích v KLDR Nina Špitálníková

Ani po přečtení druhé knih od Niny nemohu uvěřit tomu, že i v dnešní dobře může existovat stát jako je KLDR. Stát plný lži, násilí a utlačování.

23.06.2025

Obálka knihy Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Svědectví hrůz, které zde na této planetě probíhají stále i dodnes, v éře civilizovaného světa. Určitě stojí za přečtení, už jen z toho důvodu, že si člověk uvědomí, jak se u nás ve střední Evropě máme pohádkově. Kniha mě inspirovala i ke přečtení Mezi dvěma Kimy.

15.06.2025

Obálka knihy Konec utrpení v rodinách a vztazích Konec utrpení v rodinách a vztazích Veronika Neumannová

Velice zajímavé čtení. Myslím že mnozí lidé se v příbězích najdou a pochopí, že to co v životě prožívají, je zakořeněno v jejich předcích.

10.06.2025

Obálka knihy Jistou cestou k bohatství Jistou cestou k bohatství Wallace Wattles

Mnohým může kniha připadat až spirituální. Pro mě, jakožto pro člověka, který se zabývá osobnostním rozvojem, však myšlenky popsané Wattlesem mají význam.

20.04.2025

Obálka knihy Naslouchejte! Naslouchejte! Dale Carnegie

Když Carnegie, tak raději Jak získávat přátele a působit na lidi. Kniha mě nijak zvlášť nezaujala. Všechny klíčové myšlenky by se vešly na pár stránek a neustálé škatulkování věcí do seznamů mě taky nijak neohromilo. Možná je to zkrátka tím, že kniha nepochází přímo z rukou pana Carnegieho.

08.04.2025

Obálka knihy Vaše domácnost je váš zlatý důl Vaše domácnost je váš zlatý důl Steve W. Price

Velice zajímává kniha, která Vám ukáže, že ve Vaší domácnosti se skrývá bohatství. Ideální k ilustraci fungování síťového marketingu.

31.03.2025

Obálka knihy Milí spolužáci Milí spolužáci Ludvík Vaculík

Asi nejhorší z Vaculíkových knih. Když už číst deníkové záznamy od tohoto autora, doporučuji Český snář, který úžasně popisuje prostředí českého disentu.

30.03.2025

Obálka knihy Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Svůj vůz i pluh veď přes kosti mrtvých Olga Tokarczuk

Četl jsem až po zhlédnutí filmu a divadelní hry v hradeckém Klicperově divadle. Oproti těmto jsou v knize velice dopodrobna vylíčeny myšlenky a postoje hlavní postavy, které jsou opravdu velice zajímavé a ve scénářích tolik nevyniknou.

21.03.2025

Obálka knihy Atomové návyky Atomové návyky James Clear

Další kvalitní přírůstek ke knihám týkajících se osobnostního rozvoje. Věřím, že po praktikování rad z knihy se projeví přínosné výsledky.

20.03.2025

Obálka knihy Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru Jak rozvíjet vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru Dale Carnegie

Shrnutí a rozšíření myšlenek z knihy Jak získávat přátele a působit na lidi. Pro zopakování pravidel dobré, ale kdybych se chtěl ke Carnegiemu vrátit, prolistoval bych raději původní knihu.

09.03.2025

Obálka knihy Cashflow Kvadrant Cashflow Kvadrant Robert T. Kiyosaki

Kiyosaki zde rozšiřuje a do detailu popisuje principy uvedené v jeho stěžejní knize Bohatý táta, chudý táta. Kniha už tolik nezaujme, ale za přečtení stojí.

25.02.2025

Obálka knihy Dům na nábřeží , Jiný život Dům na nábřeží , Jiný život Jurij Valentinovič Trifonov

Hodnotím pouze Dům na nábřeží: Novela mě nijak zvlášť nezaujala. Autor chtěl zjevně vyjádřit určitou nostalgii a přiblížit dobu 1. pol. 20. st. v Moskvě, avšak v mé paměti toto dílo neuvázne.

25.02.2025