dragoooon dragoooon komentáře u knih

☰ menu

Soma secundarium Soma secundarium René Vaněk

Tahle knížka není vůbec tím, čím se zdá být. Můžete si vychutnat buď její povrch a užít si šílenství Kocourkova světa, nebo se podíváte i mezi řádky a budete překvapeni, jak moc se píše o vás samotných. Vynikající psychologie postav, práce se čtenářovou imaginací a neustálé sondování do jeho podvědomí! Pro mě je tohle naprostá bomba a doufám, že si v brzké době budu moct udělat čas i na Vaňkovu Nezahradu.

24.07.2012 5 z 5


Smrt si říká Engelchen Smrt si říká Engelchen Ladislav Mňačko

I když válečnou literaturu příliš nemusím, tohle si mě našlo. Román je živý až dravý, jeho příběh nelítostný a plný bolesti. Vynikající psychologie postav - to opravdu oceňuji! Ještě bych od Mňačka rád vstřebal Jak chutná moc.

24.07.2012 5 z 5


Jedenáct minut Jedenáct minut Paulo Coelho

Má srdcovka. ...A že je můj text příliš krátký? Co byste ještě chtěli slyšet (číst)?

24.07.2012 5 z 5


Brambora byla pomeranč mého dětství Brambora byla pomeranč mého dětství Bohuslav Vaněk-Úvalský

Brambora byla pomeranč mého dětství byla kniha mého pozdního jinošství!

24.07.2012 5 z 5


Pražský hřbitov Pražský hřbitov Umberto Eco

Jméno růže sice nepřekonáno, ale i tak velmi působivé a ohromující dílo, ale je třeba obrnit se trpělivostí a pomalu, pomaličku vstřebávat - vydržet! Ono si vás to pak najde samo! Povinnost pro všechny Ecofily!

24.07.2012 5 z 5


Šaty z igelitu Šaty z igelitu Vratislav Maňák

Výjimečná kniha mladého autora. Povídky mají různou náladu, jsou ponuré, romantické, pitoreskní...jsou zkrátka pravdivé a o životě. těším se na další produkt z pera pana Maňáka!

24.07.2012 4 z 5


Fantasmagorie televize Fantasmagorie televize Petr Měrka

Druhá kniha Petra Měrky. Vynikající. Autor sám sebou, ví, co chce říct a volí svůj naprosto specifický způsob. Je jen na čtenářích, jak se ke knize postaví a co si z ní vezmou!

24.07.2012 5 z 5


Telekristus a mentál Telekristus a mentál Petr Měrka

Prvotina Petra Měrky. Autor ještě není zcela vypsaný, ale i tak je jasné, co se snaží říct, co se snaží naznačit. Záplava vulgarismů a brutality je jasný záměr. je třeba číst mezi řádky!

24.07.2012 4 z 5