DorianPavus DorianPavus komentáře u knih

☰ menu

Mezi láskou a smrtí Mezi láskou a smrtí Meg Cabot

Začátek zmatený, kniha obsahově jako celek je sakra unikát. Téma je samozřejmě zase ta láska, ale líbí se mi, že je podána takovým odtažitým způsobem (dává to smysl?). Knihu jsem přečetla za jedno odpoledne, četla se skoro sama! Pořád se něco dělo a mé minulé léto bylo díky této knize tak krásné. Pierce je sympatická hrdinka, jen pořádně neví, co chce. Brzy se chystám na další díl, kniha za přečtení rozhodně stojí!

21.06.2016 5 z 5


Nevítaní Nevítaní Sophie Jordan

Líbí se mi prostředí knihy, zápletka také dobrá, jen postavy mi přišly běžné. Každopádně si ráda přečtu i další díl.

21.06.2016 3 z 5


Pád Pád Lauren Kate

Obal krásný, ale obsahově jedno velké klišé. Nikomu to neberu, ale prostě mi hrdinka i zápletka nějak nesedly.

21.06.2016 1 z 5


Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Čteno v originále, stránky promáčené slzami. Deep čtení. Hezký počíst si taky o trochu jiný lovestory. John Green to umí vždycky tak pěkně podat.

20.06.2016 4 z 5


Polibte si! Polibte si! Will Davis

Jsem ráda, že aspoň přezdívky jako FuckFace zachovali překladatelé v angličtině. Kniha je rozhodně plná mašťáckýho humoru nás středoškoláků, což činí její čtení mnohem příjemnější, avšak celý příběh mi moc nedal. Někdy trochu depka a někdy brečim smíchy. Každopádně nejde o žádný dlouhý čtení, tudíž tím rozhodně nic nezkazíte, když si knihu přečtete. Nejvíc nahláškovaná kniha století. No a Jaz byl trochu zmatkař.

20.06.2016 4 z 5


Obraz Doriana Graye Obraz Doriana Graye Oscar Wilde

Vývoj jedince v 200+ stranách je naprosto neuvěřitelný. Ten skok v Dorianově osobnosti. Kniha sice není příliš akcí nabytá, ale zato jde do hloubky lidského myšlení. Oscar Wilde propůjčuje lordu Henrymu své názory ohledně umění a lord Henry je předává dál mladému Dorianovi, kterému Henryho řeči jen stoupnou do hlavy. Krása nebo nic.
Nápad překrásný.

20.06.2016 5 z 5


Štěstí ve stínech Štěstí ve stínech Lynn Flewelling

Když vezmu v potaz, že se většinu knihy nic nedělo, zatraceně jsem si čtení užila. Vlastně jsem se celou dobu cítila tak trochu jako Alek. Kniha mi do hlavy cpala hromadu lokací a informací o nepodstatných lidech pro vývoj příběhu, ale nakonec jsem si z celé knihy odnesla jeden úžasný literární zážitek. Prostředí je popsané naprosto mistrovsky a nechybí ani klasický "suchý" britský humor.
Obrovským plusem za mě bylo to, že se první díl nezabývá žádnými milostnými vztahy a že jednoduše nic jako láska nenarušuje tu dobrodružnou atmosféru. Avšak jak to mezi Alekem a Seregilem jiskří, mě spolehlivě udržuje napjatou. Žádné fňukání nad láskou, jen letmé pohledy a u srdce hřející slova. Asi nový otp.

20.06.2016 5 z 5


Dům u vycházejícího slunce Dům u vycházejícího slunce Aleksandra Janusz

Jedna z nejlepších knih, co se mi dostala do rukou. Na knižním veletrhu jsem ji sehnala za dvacku a pro knihu obsahově je to sakra urážlivá cena. Velká show za málo peněz.
Eunice je nejlepší hlavní hrdinka všech dob. Není to žádná ztracená chudinka a vůbec, každá postava má něco do sebe a na žádné stránce to nezavání otřepaným vtipem či klišé.
Knize bych vytkla jen to mrňavé písmo, jinak to za tu dvacku stálo. Za druhej díl bych dala i ty dvě stovky.

20.06.2016 5 z 5