Doomiiniikaa Doomiiniikaa komentáře u knih

☰ menu

Miluji tě, Jasone Thorne Miluji tě, Jasone Thorne Ella Maise

Předvídatelná, nereálná, ale příjemná oddechovka.

07.04.2024 3 z 5


Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Bohužel autorka nasadila vysokou laťku předešlými knihami a i když je to příjemná oddechovka, tak jsem zklamaná. Ale vliv může mít, že u této knihy zrovna nejsem cílovka.
Každopádně hezky propracované téma.

28.03.2024 3 z 5


Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Opět jsem nadšená z naprosto skvělé oddechovky. Tak příjemně se to čte, že úplně ztrácíte pojem o čase a najednou máte dočteno a chcete víc. !!

14.01.2024 5 z 5


Mlčící fontány Mlčící fontány Ruta Sepetys

Autorčino psaní je čitelné a děj odbíhá velmi rychle, za což mohou i krátké kapitoly prokládané dobovými listy. Autorka umí nastínit problémy tehdejší doby a proplést příběhy, tak že je to krásně čtivé a i se dozvíte historické zajímavosti. Určitě doporučuji a chystám se na další knihy.

14.09.2023 4 z 5


Rty s příchutí vína Rty s příchutí vína Aleš Novotný

Oddechovka pro věkovou skupinu 15-20 let.

14.09.2023 2 z 5


Hypotéza lásky Hypotéza lásky Ali Hazelwood

Je to příjemná oddechovka. Jediné,co bylo až moc byl Adam, až moc dokonalý a až moc zamilovaný, až moc neuvěřitelný ... jinak krásné čtení na dovolenou

16.06.2023 5 z 5


Dvůr stříbrných plamenů Dvůr stříbrných plamenů Sarah J. Maas

Poslední díl této série mě malinko zklamal. Rozhodně se mi líbilo téma tohoto dílu, to že se většina příběhu zaobírá výcvikem Nesty a kněžek mi nevadilo, naopak jsem měla aspoň možnost zjistit více o bojové strategii. Nápad s Valkýrama mě taky nadchnul ikdyž je lehce naivní si myslet, že je tak jednoduché se jí stát. Akce se zde také objevovala, jen mohla být asi více rozložena, protože mi přijde, jako kdyby si to autorka uvědomila až na konci knihy a napsala ji tam, co nejvíce. Když už píši o konci knihy, tak konec Briallyn byl dost chabý a tak hrozně jednoduchý .. ale obřad, kterého se účastnily se mi naopak líbil. Stejně tak se mi líbilo zakončení Nesty, Feyre a Kotlíku.

Dvě věci mi na této knize vadily, ale jen za jednu mohla autorka a tou začnu. Až moc sexuálních scén a až moc přehnaných. Zlata Feyre a Rhys, kteří tom měli tak nějak vyvážené.
Druhý problém jsou překlepy .. a že jich bylo.

Celý příběh je o vývoji Nesty, o jejím vztahu k sobě a k lidem okolo ní. A až vedlejší rolí je nějaká ta akce,příběh o klenotech apod. To je to, co mě trochu mrzí, příběh jako takový mi přijde zanedbaný. To nic, ale nemění na tom, že i jen příběh Nesty a jejího okolí se mi líbil.

15.04.2023 4 z 5


Kosti v srdci Kosti v srdci Colleen Hoover

Kniha je pro mě trochu zklamáním. Začátek je slibný a téma, které si autorka vybrala je zajímavé. Jen mi je líto, jak naivně to autorka uchopil.
Rozhodně slabší kousek od CoHo.

03.04.2023 3 z 5


Nelituju ničeho Nelituju ničeho Colleen Hoover

Po první kapitole jsem si připadala, že příběh nebude úplně pro mě, ale dala jsem mu šanci. Od samého začátku příběhu až do konce je jeden zvrat za druhým. Děj jako takový je od začátku předvídatelný, ale některé zvraty jsou nečekané.
Celkově si myslím, že autorka má lepší knihy.

03.04.2023 3 z 5


Královna ničeho Královna ničeho Holly Black

(SPOILER) Začnu od konce, který je rozhodně nečekaný,ale možná je pro mě i tak trochu zklamáním .. válka ani neproběhla a najednou je všechno vpohodě (nikde není ani vysvětlené, že když Jude Cardana zabila, jak je možné, že přežil .. jen věštba za to asi nemůže žejo)
Cardana jsem si v druhém a třetím díle celkem oblíbila,ale nakonec jsem od něj čekala ještě trochu větší charakterový vývoj.
Jude je smrtelnice a přemůže prakticky každého skvělého vílího bojovníka?? Jako jo je zraněná,ale ... jinak mi vcelku nevadila, ale musím říct, že jsem měla jiné oblíbence. A vlastně všechny vedlejší postavy mě zaujaly. Co mě mrzí je rychlá smrt Lockeho, který byl důležitou součástí a lusknutím prstů je pryč, ale když se nad tím tak zamýšlím, autorka obecně píše svižný příběh, který má rychlý spád.
Přesto, že celou knihu jsem musela přečíst během jednoho dne, protože mě extrémně vtáhla do děje, musím říct, že konec ve mně vyvolal smíšené pocity.

19.03.2023 4 z 5


Podlý král Podlý král Holly Black

Z celého tohoto dílu mám pocit, že tomu něco chybí a doufám, že mi to třetí díl dá.
Jude je až moc zaujatá mocí až někdy působí dost hloupě a Cardan začíná být sympatičtější a ikdyž se autorka snaží postupně prozrazovat proč je takový a takový, kdybych si teď přečetla první díl, stejně bych nechápala, proč se chová tak jak se chová. Romantická linka je zde opravdu lehká (asi jen ve dvou kapitolách) a spíše se řeší politika,intriky,zrady a převraty, což mě vždy překvapí. Líbí se mi, že autorka dává váhu i vedlejším příběhům.
Stále mi svět víl nesedí do světa lidí.

19.03.2023 4 z 5


Pravda, nebo lež Pravda, nebo lež Colleen Hoover

CoHo mám ráda,ale tato kniha mi k ní až tak nesedla. Děj má lehce detektivní prvky a autorka opět přišla s originálním způsobem psaní (což na každém jejím díle oceňuji - novou a novou originalitu), kde se odehrává přítomnost a příběh Lowen s autobiografii Verity. Ale příběh má spoustu nejasností a nedokonalostí, které bych byla schopná přehlédnout,kdyby mi autorka na konci dala odpovědi, což se nestalo a po dočtení příběhu vlastně nevím, kde je pravda.. a ikdyž vím, že byl zřejmě záměr, tak mi to vadí.
Jinak zajímavostí pro mě je, že nakonec žádná postava není kladná a každá si na sobě nese zápornou část.

26.02.2023 3 z 5


Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Začátek (prvních asi 50 stran) nuda,ale to zřejmě i pro Feyre a postupně se začne nabalovat jeden akční příběh za druhým, až si říkáte jestli jich není až moc,ale na konci vám dojde, že to všechno dává smysl. A když mluvím o konci tak jednou velké WAU a jedno smutné wau .. musím hned na další díl... dokonce jsem si už oblíbila i Freyu. Všechny charaktery jsou krásně popsané a zrovna tak prostředí a pocity, vysloveně vás ten příběh vtáhne do děje.
Jen malý poznatek, kterého jsem si všimla už v sérii Skleněný trůn.. po přečtení každého dalšího dílu vám ten předešlý přijde jako pohádka, protože autorka umí posouvat hranice a vždy udělat zápletky ještě propracovanější a zrovna tak vše okolo.

15.02.2023 5 z 5


Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Skleněný trůn už mám za sebou, takže jsem věděla, do čeho jdu a autorka mě nezklamala. Svět víl a lidí jsem si ihned zamilovala, děj je čtivý a neustále se něco děje.. všechny charaktery naprosto výstižně popsané.. Tamlina jsem na jednu stranu měla hned ráda,ale na druhou stranu mi vadilo jeho věčné nic nedělání a nic neříkání, zato Lucien a Rhys mi sedli hned oba. No a Feyre ... já nevím, přijde mi, že někdy ze sebe dělá až moc velkou chudinku aniž by měla důvod a pak je zas nebojácná hrdinka, jako by se nemohla rozhodnout, ale nakonec jsem si na ní zvykla.

12.02.2023 5 z 5


Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Asi jsem měla větší očekávání a to mě trochu zklamalo. Rozhodně se dobře četla, děj krásně plynul. Ale … musím říct, že se mi fae do našeho světa nehodí .. nebo to autorka minimálně málo popsala, celý děj se přeci jen odehrává ve vězení, což je dle mého názoru škoda, mohla trochu více propracovat okolní svět .. je možné, že to bude v dalších dílech
Veliké, ale opravdu veliké zklamání je Brexley .. neustále musíme číst, jak je krásná a jakou úžasnou postavu má.. to, že je úžasná bojovnice čteme tedy jen na začátku, díkybohu, ale stejně se jí v průběhu pobytu ve vězení vrátí ego .. také je nesnesitelná ta její hloupost, chlapi nad ní očividně slintají všichni, ale jako náhodou si nevšimne, že i Caden a následně Warwick .. a to, že myslí neustále jen rozkrokem (i v těch nejbizardnějších situacích) je jen velká tečka mé kritiky.
Je škoda, že více prostoru nedala autorka ostatním postavám, které působily vpohodě.
I přes mé negativní názory musím říct, že na tom něco je. A možná se i odhodlám k dalšímu dílu.

07.02.2023 3 z 5


Zjizvený král Zjizvený král Leigh Bardugo

Po přečtení série Griša, jsem věděla, že Zjizvený král jde na řadu hned jako další. Byl to právě Nikolaj,kdo mě v knize uchvátil a o to větší bylo zklamání, když jsem zjistila, že v této knize mu autorka změnila povahu, resp. jeho a Zojin příběh mi přišel přitažený za vlasy, chvílemi nudný a celkově se mi do příběhu moc nehodil.
Naopak po přečtení Šesti vran, jsem moc nemusela Ninu a Matiase, a v této knize to byl právě příběh Niny, který mě nejvíce uchvátil a hltala jsem každou kapitolu.
Rozhodně jako zajímavé okořenění příběhu považuji zahrnutí nové postavy, Isaaka, kterého jsem si hned oblíbila.. jen škoda toho zvratu s princeznou.
- Zajímavé je i zahrnutí svatých, ale pojala bych to trochu jinou formou

03.02.2023 5 z 5


Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

•Vysloveně zbožňuji autorčiny knihy. Ten svět, legendy, příběhy, charaktery postav. Jsem ráda, že tuto sérii navázala na tu předešlou a mohla jsem si ten svět užívat znovu.
•První díl byl určitě lepší, ale to nijak neubírá kvalitu tomuto dílu. Na mě v tomto dílu, až moc romantických chvilek.
•Stejně jako u první série až moc pohádkový konec. Nadruhou stranu celý příběh není nijak naivní, hrdinové si nic nenalhávají a jak jen to je možné je chování postav uvěřitelné, stejně tak zvraty v příběhu.
•Oceňuji to, že autorka sice měla našlápnuto k magii, pomocí ampulky s hvězdným prachem, ale nechala to být.. právě ta malá špetka magie, která se v předešlé a této serii objevuje, se mi líbí.

25.01.2023 5 z 5


Naše zakázané vášně Naše zakázané vášně Chloe Gong

Chápu, že někomu se to líbit může, ale mně to nevyhovuje už od samého začátku. Styl psaní, myšlení hlavních postav, charaktery postav, prostředí.. celkově mi to nesedlo a skončila jsem u 6. kapitoly .. takže knihu nechci odsuzovat, protože třeba se to nakonec rozjede,ale já si raději půjdu číst něco,co mě opravdu baví než se tu nutit do tohoto.

22.01.2023 2 z 5


Démon z lesů Démon z lesů Leigh Bardugo

Krásný doplňkový příběh, který vám zas o kousek přiblíží Tamnyje. Vůbec by mi nevadilo kdyby jich ještě pár udělali (klidně i o Nikolajovi minulosti) .

14.01.2023 5 z 5


Zlodějský tanec Zlodějský tanec Mary E. Pearson

Opět jako u předchozí série mě naprosto uchvátila historie, příběhy a legendy.
Romantická linka byla příjemná a nijak přepálená.
Všechny charaktery v příběhu byly uvěřitelné.
Hezky propracovaný příběh, sice od určité chvíle už víte kdo a kde je záporák,ale konec vám stejně naskytne spoustu překvapení. A ač si myslíte, že konec bude sladký, stejně se objeví malá záhada, která vás vtáhne do pokračování.
Určitě dávám 5*, protože příběh nemá jediný zádrhel, který bych našla. Všechno je tak reálně zpracované - chování,intriky,konflikty, city apod.

13.01.2023 5 z 5