Donnie Online Donnie komentáře u knih

☰ menu

Kahlo Kahlo Andrea Kettenmann

Hezká knížka pro základní přehled o umělkyni. Dobré grafické zpracování a bohatý obrazový doprovod. Dojem z knihy bohužel kazí několik faktických chyb (např. informace o tom, že s autoportréty začala v roce 1936, ačkoliv s nimi začala o 10 let dříve), nekonzistence u názvů obrazů (u popisků obrazů a v textu se některé názvy mírně liší) a místy kostrbatá vyjádření v textu.

30.05.2023 3 z 5


Chata ve Švýcarsku Chata ve Švýcarsku Julie Caplin

Knížka je stejně fajn jako ostatní díly, vsazená do krásného prostředí, plná dobrého jídla a přátelských lidí. Na začátku mi trochu nesedla osobnost hrdninky, která se ale v následujících kapitolách dost zklidnila. Co ale hrdince nemůžu odpustit je její vůči Gigerovi. Navíc celkovému působení knihy ubírá 22. kapitola, která působí jakoby si autorka jen načrtla, o čem má být, a pak ji zapomněla dopsat.

12.01.2023 3 z 5


Chata v Jezerní kotlině Chata v Jezerní kotlině Jaroslav Foglar

Ke knížce jsem se po letech vrátila v rámci knižní výzvy. Kdysi jsem si ji půjčila v knihovně a nepřečetla ji, tak jsem téma vzala jako příležitost tento rest z dětství dohnat. Při čtení jsem byla trochu zaskočena silným moralistním vyzněním knihy, které jsem při čtení Foglara v dětství nevnímala. Konec mi sice přijde lehce přehnaný a přátelství dvou chlapců je zvláštní, ale vcelku se jedná o příjemné čtení.

08.01.2023 4 z 5


Nabroušený šéfkuchař - Líbivé bludy a krutá pravda o zdravém stravování Nabroušený šéfkuchař - Líbivé bludy a krutá pravda o zdravém stravování Anthony Warner

Celkem fajn knížka, ale nebýt zbytečných keců okolo, mohla by mít i poloviční rozsah. Čte se poměrně dobře, jedná se o takovou povšechnou kritiku různých přístupů ke stravě z pohledu vědy. Pokud se člověk o stravu a kritické myšlení trochu zajímá nedozví se nic moc nového.

25.01.2022 3 z 5