Dominika P. Dominika P. komentáře u knih

☰ menu

Zvuk slunečních hodin Zvuk slunečních hodin Hana Andronikova

Výborná kniha.

15.12.2014 5 z 5


Chuť jablečných jadýrek Chuť jablečných jadýrek Katharina Hagena

První, co mě v souvislosti s touto knihou napadá je, že jsem čekala víc. Nečetlo se to špatně, byla tam i místa, která se mi vyloženě líbila. Ale jako celek spíš průměr.

19.05.2014 3 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Už dlouho se mi nestalo, aby mě nějaká kniha doslova pohltila. Rybí krev jsem si vypujčila v knihovně proto, že kniha byla oceněna Literou, nějak blíže jsem Hájíčka jako autora neznala a tohle bylo moje první setkání s ním. Snad proto, že mám stejně jako hrdinka románu velmi silný citový vztah k místům, kde jsem vyrůstala, trávila dětství a mládí, mě příběh Hanky, jejich příbuzných a přátel tolik citově zasáhl. Melancholické vyprávění ( i když místy zbytečně moc rozvláčné) o marném boji o svou ves, o láskách, zklamáních a starých křvidách. Příběh, který se mi doslova dostal pod kůži.

18.05.2014 5 z 5


Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Pan Svěrák jak má být. Co dodat, snad jen bylo to skvělé, ale krátké. Určitě se k ní ještě vrátím.

11.04.2014 5 z 5


Zvláštní smutek citronového koláče Zvláštní smutek citronového koláče Aimee Bender

Bylo to fajn, ale... Začátek si mi hodně líbil, i když byl trošku zvláštní. Pěkná myšlenka s mizením bratra, ale v celkovém kontextu to vyznělo tak nějak do prázdna. Četlo se to dobře, ale znám i lepší knihy, očekávala jsem víc.

26.03.2014 3 z 5


Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Po Rybí krvi jsem si dala další knížku od Hájíčka a musím říct, že nezklamala. Způsob, jakým vás autor dokáže vtáhnout do děje je neuvěřitelný. Naprosto realistické vykreslení vesnického života se všemi jeho klady a zápory. Melancholické protínání vzpomínek a současnosti, nemůžu jinak než dát pět hvězdiček:)

18.02.2014 5 z 5


Dům vzpomínek Dům vzpomínek Barbara Wood

Další knížka od Woodové, docela dlouho jsem od ní nic nečetla Musím říct, že mě moc nebavila. Začátek dobrý, ale už v půlce jsem tak nějak věděla, jak to dopadne. Ono číst půl knihy o tom, jak někdo sedí v pokoji a jí s babičkou toast a pak se občas podívá do minulosti, nic moc. Řadím ke slabším kouskům, co B. Wood napsala.

02.02.2014 2 z 5


Rozbité okno Rozbité okno Jeffery Deaver

Místy rozvláčná až jsem měla chvilkama pocit, že mě to vlastně už nebaví číst. Dlouho jsem od něj nic nečetla, jeho starší knihy mi přišli lepší. Tahle mi přišla taková průměrná.

23.01.2014 3 z 5