Dobročtenářka Dobročtenářka komentáře u knih

☰ menu

Děsu plný dům Děsu plný dům James Preller

Knížku jsem přečetla přesně za dvacetjedna minut.
Zpracování je výborné a jako čtení například do vlaku,autobusu či prostě když nemůžete usnou myslím,že úplně ideální.Rozhodně doporučuji přečíst.
Knížka je hodně ilustrovaná a je tam více ilustrací než textu.

01.12.2017 4 z 5


Sympatizant Sympatizant Viet Thanh Nguyen

úžasné.

01.09.2017 5 z 5


Děti solných polí Děti solných polí Cchaj Su-fen

Dokonale popsaný ekonomický stav Tchai-wanu v 2. polovině dvacátého století.

01.09.2017 5 z 5


Korejština konverzace Korejština konverzace kolektiv autorů

Slovník je dobrý,seznámí vás s frázemi potřebnými v denním režimu Korejské republiky.I když je spíš vhodný pro lidi,který v Korejské republice chtějí žít déle (najít se zaměstnání,byt,seznámit se blíže s lidmi,sport,nakupování atd.) ovšem je dobrý i pro lidi,kteří tam chtějí být jen na pár měsíců a jsou tam i zajímavá místa v Korejské republice,užitečná tel. čísla a i typický slovní.Slovník vysvětluje také jak komunikovat s policií,právními orgány v nouzových situacích.

09.08.2017 4 z 5


Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Bezbarvý Cukuru Tazaki a jeho léta putování Haruki Murakami

seznace

03.08.2017 4 z 5


Vesmír v kostce Vesmír v kostce Stephen William Hawking

Tato kniha určitě stojí za přečtení.Provází vás od položení základů teorie relativity přes jiné poznatky přichází až do moderní doby kde vysvětluje různé principy.Vysvětluje zde funkčnost prohnutí v časoprostoru v závislosti gravitační síly-čím těžší je těleso tím větší je prohnutí časoprostoru.Líbí se mi popsání knihy.

03.08.2017 5 z 5


Stručná historie času Stručná historie času Stephen W. Hawking (p)

Příběh nás provází od prvních základů teorie vesmíru až k moderním poznatkům.Popisuje různé fakty a nové teorie,které se buď drží minule položených teorií nebo je vyvracejí.Z knížky jsem nadšená a rozhodně doporučuji si ji koupit.

03.08.2017 5 z 5


Vybrané kapitoly z teoretické fyziky Vybrané kapitoly z teoretické fyziky Petr Kulhánek

O teoretickou fyziku se zajímám už docela dlouho a vyhrála jsem i několik fyzikálnch soutěží.Jsem ráda,že se mohu ještě více vzdělávat.

03.08.2017 5 z 5


Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Knihu jsem přečetla za 11 dní a byla jsem jejím zpracováním příjemně překvapena. Líbí se mi,že to nebylo napsáno podle stereotypu.Hodnotím velice kladně,ale po slohové stránce to bylo napsáno špatně,protože kapitoly dělí jednotlivé úseky příběhu, tady kapitoly příběhy nedělí vlastě klidně pokračuje v další kapitola věta z minulé kapitoly.

03.08.2017 3 z 5


My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

No prostě klasické autobiografické vyprávění o osobě zapadlé někde v prdeli tohoto světa o,kterou se nikdo nezajímá,ale je to kniha,která vás vtáhne do děje asi na patnácté stránce. Úžasně popsaný život v Západním Berlíně v 70.-80.letech minulého století.Líbí se mi autentičnost prostředí panelových domů. Jen bych nevěřila,že takto může fungovat protidrogové centrum (Narkonon),stále jsem měla pocit,že toto je ta vymyšlená část příběhu.
Celkově se mi kniha líbila,ale příliš dlouho autorka zmiňovala své dětství do jedenácti let a stále se vracela zpátky,proto to bylo zmatené.

03.08.2017 4 z 5


Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem Hvězdy mezi Sluncem a Měsícem Susan Elizabeth McClelland

Ano je to hrozné. Vždycky jsem věděla,že se tam dějí takové hrůzy,ale nikdy jsem nevěděla,že až takové teda spíš jsem nemohla uvěřit jejich oddanosti vůdci i když podle mne věděli kdo může za jejich státní zřízení a zmenšování přídělů.
Knížka se mi líbila až do samotného konce,kde se dostala do bezpečí Jižní Korei a následně Kanady kde žije pod pseudonymem Lucia Jangová i dnes.

03.08.2017 4 z 5


Sputnik, má láska Sputnik, má láska Haruki Murakami

Tato kniha mne překvapila asi jako když z vařící vody stoupá pára.Obsah se mi líbil i když konec byl podle mne neúplný,Fialčina nová přítelkyně slíbí vypravěči příběhu,že se ozve hned jak bude mít o Fialce jakékoli nové zprávy,ale neozve se a náhle zvoní brzy ráno telefon a ozve se v něm Fialčin hlas jak volá v pyžamu z telefonní budky???
Každou událost rozvede úplně do detailů což se mi na jeho tvorbě líbí a potom to takhle dopadne???Za mne tak 3 hvězdičky maximálně,protože z konce jsem měla dojem,že mu došli nápady a tak tak rychle dopsal tohle!Z knížky jsem byla nadčená až do toho "narychlo spíchnutého konce".

03.08.2017 3 z 5