Dobby888 Dobby888 komentáře u knih

☰ menu

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Opět napínavé a čtivé. Za mě možná až někdy hodně násilí a detailního popisu, ale jinak se čtou keplerovky jedním dechem. Bylo fajn se odpoutat od předchozích dílů s Jurkem, o to víc mne překvapil závěr. Tak snad to je jen zdání. Myslím, že by už stačilo.

24.02.2021 5 z 5


Ztracený řád Ztracený řád Steve Berry

Lehce čtivé, děj se dá tak nějak odvodit už na začátku. Konečně je vysvětlena přezdívka "Cotton" a že to trvalo. Každopádně zajímavé oddechové čtení.

01.02.2021 3 z 5


Lincolnův mýtus Lincolnův mýtus Steve Berry

Opět napínavá zápletka Cottona Malonea. Dobře napsané, čtivé, co mě ale zarazilo bylo jednání C. Vittové, často nelogické, a nesedící k její postavě.

15.01.2021 4 z 5


Alexandrijská knihovna Alexandrijská knihovna Steve Berry

Druhá kniha autora byla pro mě tak trochu rozporuplná. Za prvé, mám velmi ráda tento knižní žánr a po prvním dílu jsem byla unešená, že jsem po dlouhé době našla něco ve stylu Dana Browna. Za druhé, tento děj mi přišel tak trochu až moc přetažený za vlasy. Sice opět čtivé a napínavé, jen se vytratilo to tajemno.

10.09.2020 3 z 5


Templářské dědictví Templářské dědictví Steve Berry

Mám ráda tento typ knih už proto, že se zajímám o historii a dějiny umění. Pro mě velmi čtivé, žánrem podobne Danu Brownovi. U tohoto autora pozitivně hodnotím to, že v závěru knih upřesní co je a není fikce.

24.08.2020 4 z 5


Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Autorka, jež píše velmi čtivě, opět dokázala předvést svůj um a představila nám opět velmi napínavý děj. Trochu zklamání jak se vyvíjel osobní vztah mezi vyšetřovateli a tak nějak výběr Avy, jež mi přišel velmi nešťastný. Zápletka byla originální, radost číst už díky spisovatelčina stylu psaní. Co víc dodat, prostě za mě super série :-)

15.07.2020 5 z 5


Dokonalé stopy Dokonalé stopy Helen Fields

Palec hore. Tato série mi přijde vynikající, srovnatelná s jinými knížními tituly typu Nesbo, Kepler, Carter apod. Dějová linka byla napínavá, ačkoliv odhalení pachatele bylo tak trochu slabší, čekala jsem teda lepší rozuzlení. Nicméně zápletku pozitivně podtrhli sympatičtí vyšetřovatelé. :-)

15.07.2020 5 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Viník byl pro mě do posledního okamžiku záhadou. Kniha je velmi čtivá a dobře napsaná. Postavy byly taktéž sympatické :)

30.06.2020 5 z 5


Dokonalá Dokonalá Gilly Macmillan

Kniha mne neurazila ale ani nijak nenadchla. Zoe jako jedna z hlavních postav mi svým způsobem nesedla, a celý děj mi přišel takový nijaký. Nicméně se i tak knížka četla velmi dobře. Bohužel bych se k ní už nejspíš nevrátila.

19.06.2020 2 z 5


Dokonalá manželka Dokonalá manželka Blake Pierce

Tato detektovka nijak nenadchne, ale ani nezklame. Styl psaní je velmi čtivý, postavy sympatické a tak nějak se od začátku dalo očekávat, jak se bude děj vyvíjet.

28.04.2020 3 z 5


Skryté karty Skryté karty Angela Marsons

Tento děj byl pro mě asi tím nejlepším co jsem od autorky četla. Musím říct, že dokonce i z emoční stránky, protože jsem do poslední chvíle doufala, že se z toho dostane. Bude rozhodně chybět

25.03.2020 5 z 5


Tichá modlitba Tichá modlitba Angela Marsons

Jako vždy napínavý příběh a sympatické postavy

25.03.2020 4 z 5


Otevřený hrob Otevřený hrob Angela Marsons

Pro mě byl tento díl jeden z těch lepších. Tato série mne úplně pohltila sou čtivostí a napínavostí, kdy ne vždy je jasné, kdo za vším stojí. O něco slabší ačkoliv i občas překvapivý je život hlavní postavy Kim, která ne vždy jedná rozumně. Ale co jinak říct, že se i tak těším na další díly

04.03.2020 5 z 5


Ďábelské hry Ďábelské hry Angela Marsons

Po prvním dílu, který mne úplně polapil, jsem se těšila na další pokračování ze života vyšetřovatelky Kim, kam až se posune a co nového se odehraje. Nicméně druhý díl, ačkoliv opět velmi čtivý se dvěmi dějovými linkami mne až tak nenadchnul jako ten první. Ale i tak musím říct, že mě autorčino psaní velmi baví.
Děj nám přibližuje, jak se chová sociopat a jak se snaží ovlivnit své okolí. Za mě palec hore a těším se na další díl, který doufám bude o trochu lepší

31.01.2020 4 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Ke knize jsem se dostala díky tomu, že jsem jednou cestou do školy viděla reklamu na druhý díl série. Hlavní postavy mne zaujaly, i když si nejsem jistá, zdali by hlavní vyšetřovatelka v normálním světě svým chováním uspěla. Každopádně mi přijde sympatická tím, že se s ničím z prominutím nesere :-). Styl autorky mi sedl, kniha je velmi čtivá a co se týče samotného děje, který byl napínavý, i chytlavá. Je čas se pustit do druhého dílu :-).

20.01.2020 4 z 5


Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Selfies je pro mě zatím nejslabší díl této série. Ani by mi tak nevadilo, že se zde vyskytuje vícero dějových linií, ale tak nějak jsem se celkově nemohla začíst a ze začátku jsem v tom měla tzv. guláš. Sice je kniha jako vždy čtivá, ale samotný děj byl taky takový nemastný neslaný.

09.12.2019 3 z 5


Větrné duše Větrné duše Mons Kallentoft

K této sérii jsem se dostala asi až po roce a s odstupem času musím říct, že jsem zklamaná. Stále pořád stejné téma co se týče alkoholu a až věčné nespokojenosti s něčím. Zápletka byla okay, tentokrát z jiného prostředí sociální péče, což se jen tak nevidí.

23.11.2019 2 z 5


Smrtící bílá Smrtící bílá Robert Galbraith (p)

Tato série detektivek byla pro mě něčím novým a zajímavým i co se týkalo vztahu mezi hlavními postavami. Nicméně u tohoto dílu mi to trvalo o něco déle než jsem se začetla, každopádně i přesto jsem přečetla knihu jedním dechem.
K samotnému případu - opět se jednalo o zajímavou zápletku, u které mi nebylo zcela jasné, jak skončí. Co se týká samotných postav, tak za mě trochu zklamání. Sice se vše dobře četlo, ale jednání postav mi přijde kolikrát zvláštní, respektive neomalené.

23.10.2019 4 z 5


Konec kruhu Konec kruhu Tom Egeland

Hlavní postava až na pár drobností byla sympatická, nicméně děj zklamal. Za mě až moc zdlouhavé vyprávění bez větší akce. Plusem je žánr knihy, který mám ráda a díky kterému si přečtu pravděpodobně i ostatní díly.

07.10.2019 3 z 5


Kniha duší Kniha duší Glenn Cooper

Druhý díl se četl lépe než ten první. Děj byl opět napínavý a hlavně se uzavřela velká kapitola tajemství ohledně 9. února.

04.09.2019 3 z 5