dlabikk dlabikk komentáře u knih

☰ menu

Hitler Hitler Šigeru Mizuki

S komiksem jsem spokojená. Bylo to takové opáčko historie a připomenutí si, co byl Hitler za zrůdu. Z počátku bylo trochu obtížné číst zprava doleva, ale dá se na to zvyknout. Určitě mohu doporučit.

17.04.2024 4 z 5


Ticho ve sněžném městě Ticho ve sněžném městě Eva García Sáenz de Urturi

Skvělé, výborné, tajemné a překvapivé. Jsem ráda, že jsem se díky výzvě k sérii dostala. Miluju Španělsko, španěle a španělštinu :o) Doporučuji i film.

17.04.2024 5 z 5


Než zjistíš pravdu Než zjistíš pravdu Elena Minářová

Každý máme nějaké to "guilty pleasure" a tím mým jsou hanlivě (a vůbec nevím proč) nazývané "béčkové" kanadské a USA thrillery z bohatých čtvrtí, s načančanou paničkou, krásným manžílkem, nezbednými dětmi a nějakou tou mrchou buď z jeho nebo její minulosti. No a to si nesmírně užívám, přesně jako tento příběh. Tady mi z toho mého "GP" nic nechybělo :o) Pravdou je, že některé popisy byly moc dlouhé a opakující se. Také bych volila jména, aby se moc nepletla - Madie a Mandy. I když bylo celkem brzy jasné, co se asi stalo, na další příběh se těším a s radostí přečtu :o) A ta obálka je také moc povedená :o)

12.04.2024 4 z 5


Deník z Wu-chanu Deník z Wu-chanu Fang Fang

Kniha to nebyla špatná, ale nedozvěděla jsem se nic nového. Jen jsem si připomněla jak na ho**o ta doba byla a dobře, že je to za námi.

10.04.2024 3 z 5


Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Celkem povedený začátek série. Není to nic o čem bych psala domů, ale nenudila jsem se. Vzhledem k tomu, že jsem milovnice seriálu Odložené případy, tak tato série nejspíš přibude do mých oblíbených. Opět skvěle namluveno a druhý díl (v rámci klubu audiotéky zdarma) čeká :o)

10.04.2024 3 z 5


Zrádné loviště Zrádné loviště Dana Stabenow

Další velmi příjemný a napínavý díl. Nechybělo nic, ani Obluda, Kate, Jack, vrtulník Jimm, tetičky a drsná severská krajina :o)

09.04.2024 4 z 5


Víš, že nemusíš? Víš, že nemusíš? Dagmar Digma Čechová

Tak i druhý díl jsem si užila. Trochu méně humorná, smutnější, ale zase ze života. Každého z nás toto jednou potká. Doufám, že budou namluveny i další autorčiny knihy :o)

09.04.2024 4 z 5


Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

S Kingem kamarádi nejsme, ale potřebovala jsem ho do čtěnářské výzvy :o) I tady musím podotknout, že mě Nadaný žák nenadchl. Začátek byl super a doufala jsem, že by to mohlo vydržet, ale pak mi příběh přišel zbytečně zvrácený. S mistrem Kingem končím a doufám, že už ho žádná další výzva nebude vyžadovat :o)

08.04.2024 3 z 5


Někdo z nás Někdo z nás Kristýna Trpková

(SPOILER) SPOILER!!! - Skvěle napsaný psychothriller. Rodinné tajemství, které postupně vyplouvá na povrch, zničí jednu na první pohled normální rodinu. Čtení jsem si užila, bylo to čtivé, napínavé a zajímavé. Každá z postav může být vrahem, ..., ALE TEN KONEC ... já prostě nemám ráda příběhy, kde se na konci objeví někdo, kdo v knize úplně nevystupoval (i když tam dost indícií k tomu bylo). Za toto dávám jen jednu hvězdu dolu, i když to pro mne bylo ACH JO .... Už jsem měla svého favorita :o)

04.04.2024 4 z 5


Nemusíš! Nemusíš! Dagmar Digma Čechová

Já se nesmírně bavila. Byl to můj první román pro ženy po hodně letech a nelituji :o) Vtipné (až jsem se fakt kolikrát smála nahlas), svižné a ze života. Výborně načtené paní Juříčkovou. Zkusím i díl druhý a snad mne nezklame :o)

28.03.2024 4 z 5


Amissa: Zmizelé Amissa: Zmizelé Frank Kodiak (p)

Opět jsem sáhla vedle. Začátek byl super, v půce knihy se mi už nedařilo udržet pozornost.

16.03.2024 2 z 5


Dávno ztracená Dávno ztracená Sara Blædel

Tento díl mě do děje moc nevtáhnul. Téma ale bylo zajímavé. Často se nad tím doma bavíme a máme každý jiný názor na asistovanou sebevraždu.

16.03.2024 2 z 5


Stezka mrtvých Stezka mrtvých Sara Blædel

Na této sérii se mi líbí, že neobsahuje žádnou vatu. Od začátku do konce se něco děje a stránky ubíhají rychle, proto mi stačí necelý den na díl. Opět zajímavá a napínavá zápletka. Dokonce nám byla odkryta smrt Louise přítele.

07.03.2024 4 z 5


Zapomenuté dívky Zapomenuté dívky Sara Blædel

Napínavý thriller s neotřelým koncem. Kniha se mi moc líbila. Jen mě mrzí, že nemohu sérii poslouchat od prvního dílu. Po celkem nízkém hodnocení jsem mile překvapena a rovnou jdu na další díl :o)

07.03.2024 5 z 5


Jedlová samota Jedlová samota Andrea Maria Schenkel

Tak jsem si dle komentářů také pustila audioknihu a dobře jsem udělala. Bylo to děsivé a výborné :o) Také mne překvapilo jak krátká kniha je. Také určitě doporučuji audioknihu.

06.03.2024 4 z 5


Ztracené střípky Ztracené střípky Tim Weaver

Super svižná a napínavá Weaverovka. Tento příběh mě snad bavil ještě víc než Rakerovky. Doufám, že napíše víc takových příběhů :o)

06.03.2024 5 z 5


Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Lovci lebek : český thriller z prostředí speciální pátrací jednotky Hana Hindráková

(SPOILER) Celkem povedená detektivka. Díky krátkým kapitolám četba odsýpá. Konec za mne překvapivý, čekala jsem happy end :o)

05.03.2024 3 z 5


Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Zklamání, jedno velké zklamání. Seriál se mi líbil, tak jsem si s odstupem času chtěla příběh i přečíst. Tady bohužel nemohu říct, že kniha byla lepší než seriálové zpracování. Děj se mi táhl, že jsem chvílema i ztrácela pozornost. Plus jsem měla v tom, že se mi scény živě vybavovaly včetně jeho pahýlu a umělé nohy. Mrzí mě to, ale ani já nezavdám k tomu, aby se Volání kukačky začervenalo :o)

27.02.2024 2 z 5


Sedmikrásky Sedmikrásky Kristina Ohlsson

Opět jsem spokojená jako u prvního dílu. Trochu překombinované, ale nějak moc mi to nevadilo. Asi proto, že už je člověk zvyklý na to, jak se nás autoři snaží dějem vyšokovat. Přidávám si do oblíbených sérií :o)

26.02.2024 4 z 5


Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Tento díl byl pecka. Jsem ráda, že jsem po prvním a druhém dala Josie ještě šanci. Poslechla jsem ho téměř na jeden zátah. Napínavé, svižné, překvapující a vůbec mi nevadilo, že se děj točí hlavně kolem Josie.

25.02.2024 5 z 5