Ditula Ditula komentáře u knih

☰ menu

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Když jsem si jí kupovala, měla jsem za to, že to bude oddychové a se zajímavým příběhem jako předchozí autorčiny knížky. Jaké bylo mé překvapení... kniha byla velmi čtivá, nešlo se odtrhnout a člověk musel pořád číst, protože jsem byla zvědavá, co bude dál... Klobouk dolů před autorkou, že dokázala takhle sepsat do knížky a podle svých zkušeností téma domácího násilí. Musím říct, že velmi oceňuji, že se takové téma dostává k mladým lidem a že v doslovu jsou napsané i odkazy, kam se lidé mohou obrátit pro pomoc. Skvělý! Myslím, že knihu pár dní nedostanu z hlavy.. :-)

28.05.2019 5 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Kniha se mi líbila. :-) Je to moje druhá přečtená od autora, první jsem četla Dívku v ledu. Líbí se mi, že kniha má krátké kapitoly a tak nějak to pěkně plyne, ke konci to má nečekaný spád a hezky se to čte. Tak jsem zvědavá na další.

24.02.2019 4 z 5


Kam jsi odešla Kam jsi odešla Gayle Forman

Když jsem četla knihu Zůstaň tu se mnou, tak jsem ji četla jedním dechem. Pak jsem viděla i film, který mne také dostal. Pak se mi do ruky dostal druhý díl, který jsem ze zvědavosti chtěla přečíst. Byla jsem docela zklamaná, čekala jsem asi větší příběh a Adam mě rozčiloval tím, jak si pořád stěžoval...
Kdyby druhý díl vůbec nebyl, nevadilo by to :-)
Ale na rozšíření příběhu to špatné nebylo.

14.05.2018 2 z 5


Jeden plus jedna Jeden plus jedna Jojo Moyes

Po Než jsem Tě poznala, Život po Tobě a Poslední dopis od Tvé lásky jsem byla zvědavá na další knihu od Jojo Moyes. Knížka se celkem dobře četla, měla spád a byla jsem zvědavá, jak to dopadne. Konec mě mile překvapil. Ale byla zatím nejslabší od těch předchozích knih, které jsem četla. :-)

14.05.2018 3 z 5


Život jedna báseň Život jedna báseň Colleen Hoover

Další kniha od této autorky, kterou mám ráda. Dávám 4 hvězdičky, protože pocity z první mnou přečtené knihy "Bez naděje" asi jiná nepřekoná.
Kniha se opět dobře četla, měla jsem přečteno za dva dny, plná emocí, zvratů, smutku, ale i veselých okamžiků.

14.05.2018 4 z 5


Den, kdy jsem se naučil žít Den, kdy jsem se naučil žít Laurent Gounelle

Moje první přečtená od tohoto autora. Popravdě jsem čekala víc - víc akčnější knihu. Nakonec jsem byla celkem zklamaná. Ze začátku jsem některé stránky i prolétla rychleji, protože mě filozofické myšlenky až nudily. Nejvíce se mi líbil závěr, který měl celkem spád a překvapení. Jednou přečíst stačilo, víckrát asi nebudu. :-)

14.05.2018 3 z 5


A proto skáču A proto skáču Naoki Higašida

Ve škole měla spolužačka prezentaci na téma Dětský autismus a zmínila právě tuto knihu. Líbilo se mi provedení knihy, že je formou otázek a odpovědí. Nabízí nevšední pohled do myšlenek autistů, jak oni vše vnímají, jak to berou a vysvětlují, proč se právě v určitých situacích zachovají tak, jak se zachovají. Přijde mi, že kniha může být přínosem pro pečující o osobu s autismem. Za mě palec nahoru!

14.05.2018 5 z 5


Aristokratka ve varu Aristokratka ve varu Evžen Boček

Pokračování Poslední Aristokratky. První díl se mi líbil více, druhý už byl slabší, ale i přesto byly momenty, kdy jsem se zasmála :)
Jen nevím, zda se pouštět do třetího dílu...

02.01.2018 4 z 5


První konec První konec Lauren James

Kniha se mi celkem líbila :-)
Námět knihy byl zajímavý, proto jsem si říkala, že by se to mohlo dát číst. Škoda, že některá období mi pak přišla trošku nedotažená. Jinak super - bylo to oddechové, ke konci to mělo i spád, kdy jsem byla hodně zvědavá, jak to skončí, proč o sebe stále přicházejí... Čehož jsem se dočkala jen částečně :-D Těším se na druhý díl, který mi snad vysvětlí více.
Ale na to, že je autorka ročník 92, stejně jako já, klobouk dolů! :-)

10.09.2017 4 z 5


Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Má druhá přečtená od Jo Nesbo. Oproti jiným mým přečteným detektivkách, je tam spousta informací o zemi, ve které se příběh odehrává, což mi přišlo chvílemi až zdlouhavé a čekala jsem, kdy se to rozjede. Až pak to chytlo nečekaně rychlý spád. Harry je velice chytrý chlap, ale ten alkohol... Dala jsem si na dočtení knihy 14 denní pauzu. Uvidíme, zda se dám i do jiné knihy :)

31.08.2017 3 z 5


Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Říkala jsem si, že po delší době zase zkusím nějakou knihu od této autorky. Předtím jsem četla "Bez naděje" a "Ztracená naděje" a líbily se mi.
Tato kniha se mi také líbila :) Taková prima letní oddychovka, za dva dny jsem jí měla přečtenou. Autorka má pěkný styl psaní, hezky se čte. Líbily se mi tam i zmíněné písničky ke knize. Jen ke konci mi soused trošku lezl na nervy tím, že úplně nevěděl, co chce... :-)

09.07.2017 4 z 5


Krev na sněhu Krev na sněhu Jo Nesbø

Moje první přečtená od Jo Nesbo. Mám ji půjčenou od přítele, který říkal, že se mu líbila, ale že další jeho knihy jsou drsnější.
Ze začátku se kniha vyvíjela zajímavě, že jsem se začetla tak, až mi ujel vlak a musela jsem čekat na další :-D Postupně mi to přišlo slabší... konec zase dobrý. Hlavní hrdina mi byl docela sympatický, takový "ťunťa". Znám ale lepší detektivky, takže jsem zvědavá na další knihy od tohoto autora, jistě si nějakou od něj ještě přečtu :)

17.02.2017 3 z 5


Vlk samotář Vlk samotář Jodi Picoult

Moje druhá přečtená od této autorky. Knížka byla zajímavá, ale knihu "Čas odejí"t to nepřekoná. Vlci mi nic neříkají, a tak bylo zajímavé si o nich něco přečíst a dozvědět se :) Příběh samotný mi chvílemi přišel zdlouhavý, avšak pěkně psychologický, a pořád jsem musela přemýšlet o tom, jak to nakonec dopadne. I jsem se zamýšlela nad tím, jak bych asi v takové podobné situaci reagovala.

11.09.2016 3 z 5


Čas odejít Čas odejít Jodi Picoult

Knihu mi doporučila a půjčila kolegyně z práce, jelikož si ji velmi pochvalovala. Autorku jsem předtím neznala, tak jsem nevěděla, co čekat a velmi mne kniha překvapila! Moc zajímavé čtení, autorka má pěkný styl psaní. Kniha, která má v sobě spoustu tajemství, záhad a zaměřená trochu do detektivky a duchařiny, což by člověk možná na první pohled nečekal. Líbí se mi zde popis života slonů, po přečtení máte pocit, že to jsou nejúžasnější a nejzajímavější zvířata :-)

11.09.2016 5 z 5


Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Zajímavá kniha. Četla jsem jí poměrně rychle, protože jsem byla zvědavá, jak to nakonec dopadne :-) Věřím, že to pro Alici muselo být velmi těžké. Je fajn, jak je kniha brána z několika pohledů. Nejvtipnější byly pasáže jejích dětí, které využívaly situace své maminky :-D

11.09.2016 4 z 5


Manželská smlouva Manželská smlouva Jennifer Probst

Kniha se mi dobře četla. Byla to taková oddychovka, což jsem chtěla. Příběh mi přišel zajímavý a vyhovoval mi i styl psaní - že zde byl i pohled z té druhé strany. Takže kniha účel splnila :-)

17.04.2014 4 z 5


Dvakrát dospělá Dvakrát dospělá Lenka Lanczová

Těšila jsem se na novinku, už jen kvůli shodě jmen (ale opravdu jen jména, povahově spolu nic společného nemáme :D ) a nakonec si ji za odměnu přečetla po zkouškovém :-) Začátek mě až tak nenadchnul a už jsem si říkala, že to není ono. Ale pak se to rozjelo a zase jsem to hltala :-) Celkem pěkná knížka a doufám, že Ditin táta bude férový... :-))

31.01.2014 4 z 5


Zlověstný úplněk Zlověstný úplněk Nora Roberts

Pěkná, čtivá knížka :) hltala jsem si tak, že za 24 hodin byla přečtená :) Napínavá knížka s překvapivým koncem, ale rozhodně si to Tory zasloužila (objasnění starých věcí).

10.03.2013 5 z 5


Létem políbená Létem políbená Lenka Lanczová

Pěkná, letní knížka a možná trochu psychologická (ze strany Jarky) o vztahu dvou sester. Nejlépe se čte o prázdninách, člověk se do toho lépe vžije :-) Hodně veselých scének, ale bezkonkurenční je malý Kája! Konec byl pro mě překvapivý, čekala jsem ho jiný.

08.02.2013 4 z 5


Vůně deště Vůně deště Lenka Lanczová

Tato knížka patří dle mého žebříčku k těm nejlepším lanczovkám :-) Je to humorný, romantický román, se spousty krásných a zábavných scének a také poukázaní na různé vztahy - kamarádi, nepřátelé, sourozenci :-)

08.02.2013 5 z 5