ditul ditul komentáře u knih

☰ menu

Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Mušlenčiny léčivé pohádky pro dětskou duši Romana Suchá

Kniha s pěknými pohádkovými příběhy, jen je spíše pro starší děti nebo dospěláky, moje děti předškolního věku zatím nijak nezaujala, ale budou mít možnost ji ocenit za pár let samy. ;)

03.03.2024 5 z 5


Anasta Anasta Vladimir Megre (p)

Těším se na 9. díl, o kterém se autor zmiňuje, že ho píší lidé sami..
*"Ruším předpovězené peklo na zemi." Tuto větu pronesla poustevnice z tajgy Anastasia. Myslím si, že by bylo vhodné, aby většina lidí žijících na Zemi pronesla něco podobného a uskutečnila patřičné činy. Dnes je to životně nutné.

03.03.2024 5 z 5


Nová civilizace: Obřady lásky Nová civilizace: Obřady lásky Vladimir Megre (p)

Pro mě jedna z nejlepších knížek z této série. Hodně se mi líbil příběh Velký stvořitelův dar.

03.03.2024 5 z 5


Nová civilizace Nová civilizace Vladimir Megre (p)

Nejvíce se mi líbil obraz z budoucího života o Miliardáři.

03.03.2024


Energie života Energie života Vladimir Megre (p)

Další skvělý díl.
* V přírodě existují rostliny schopné nedopustit vznik nemocí lidského těla.

03.03.2024


Rodová kniha Rodová kniha Vladimir Megre (p)

Nádherné čtení o setkání Vladimíra se synkem. Hodně se mi líbil příběh o léčitelce babičce a pověst Nejlepší místo v rádi.

03.02.2024 5 z 5


Nejkrásnější vánoční příběhy Nejkrásnější vánoční příběhy Jana Pacnerová

My Santu pojali za pohádkovou bytost, takže mám nijak nevadil. Nejvíce se nám líbil příběh s koťátkem, stromkem a čarodějnicí.

30.01.2024 4 z 5


Kdo vlastně jsme? Kdo vlastně jsme? Vladimir Megre (p)

Bylo by krásné, kdybychom žili každý na svém kousku území v lůně přírody.. Líbil se mi příběh dětí Dáši a Kosti.
*Když Anastasia vyprávěla o detailech projektu, říkala, že na pozemku je nutné zasadit strom a že pohřbívat zemřelého člověka je třeba nikoliv na hřbitově, ale na rodovém pozemku, jejž sám uspořádal. Na hrobě není třeba stavět žádné pomníky. Památkou na člověka by nemělo být mrtvé, ale živé. Památkou pro blízké budou živé výtvory člověka. Tehdy se jeho duše bude moci opět vtělit do materiálního světa, v rajské pozemské zahradě.
Lidé pohřbení na hřbitově se nemohou dostat do ráje. Jejich duše se nedokáží vtělit do hmoty, dokud existují myšlenky příbuzných a přátel, kteří vzpomínají na jejich smrt. Náhrobek je pomníkem smrti. Rituál pohřbívání vymyslely temné síly a jeho cílem je alespoň na čas uvěznit lidskou duši.

28.01.2024 5 z 5


Stvoření Stvoření Vladimir Megre (p)

Další skvělá kniha, která se přečetla jedním dechem. Líbil se mi příběh Stařík u dolmenu a pověst Dva bratři.
*"Boží mysl a Jeho systém nejsou v tajze porušené do takové míry jako tam, kde žije člověk dnes. V tajze ze stromů padá listí, větřík láme malé větvičky. A tak půdu v tajze hnojí listí, větve a žížaly. Rostoucí tráva reguluje strukturu půdy. Křoví jí pomáhá s přebytkem kyselosti nebo zásaditosti. Nic z těch hnojiv, které znáš, nevynahradí list spadlý ze stromu. Vždyť on má v sobě množství kosmických energií. Viděl hvězdy, slunce a měsíc. A nejen viděl - byl s nimi v součinnosti. I když uplyne mnoho tisíc let, tak země v tajze bude stále úrodná."
"Ale pozemek, na kterém stavíme dům, není tajga."
"Tak ji naplánuj! Sám zasaď les z nejrůznějších stromů."

28.01.2024 5 z 5


Prostor lásky Prostor lásky Vladimir Megre (p)

Tento díl se mi líbil nejvíce. Chápu Vladimíra, že to pro něho je těžší chápat hned myšlenky Anastásie, když byl hned hozen do "školy probuzení" a neměl tolik času na zpracování mnoha věcí jako my ostatní, co si k duchovnu volíme svou vlastní cestu a čas..
*Hej, Nostradame! Nepředpověděls, Nostradame, ale stvořil vlastní myšlenkou data strašných kataklyzmat světa. Mnohé jsi donutil, aby ti uvěřili, a tím jsi zapojil jejich myšlenky do děje toho strašného. Vznáší se tvá myšlenka, strašící lidi svým proroctvím a bezvýchodností. Ale teď se nevyplní. Ať se tvá myšlenka utká s mou. Samozřejmě, že všechno dopředu víš, a proto tak rychle mizíš.
Hej, vy, kteří jste se nazvali učiteli lidských duší! Učitelé, vštěpující člověku, že je slabý duchem a nic neví a že pouze prostřednictvím uctívání vašich osobností lze uslyšet Boží hlas a poznat pravdu stvoření vesmíru. Zkroťte svůj zápal, ať teď všichni vědí: Stvořitel dává každému všechno od věků  a stačí pouze nezakrývat jeho velké výtvory tmou výmyslů a postulátů, které jste vymysleli v zájmu vlastní pýchy. Nestůjte mezi Bohem a lidmi. Otec chce mluvit s každým sám. Zprostředkovatele nepotřebuje.
Od věků každý ve své duši uchovává pravdu. Teď, dnes, nikoliv zítra ať je každý člověk šťastný. Stvořitel zaplnil štěstím každý okamžik a každý věk. A v jeho úmyslech není místo pro trápení milovaného dítěte.

14.01.2024 5 z 5


Zvonící cedry Zvonící cedry Vladimir Megre (p)

Líbí se mi příběh Vladimíra, jeho myšlenkové pochody a jak se probouzí jeho vědomí. V prvním díle mě zaujaly informace o cedru, v tomto díle o dolmenech. Kdo ví, kolik neprozkoumaných pokladů ukrývá naše matička Země.

12.01.2024 5 z 5


Anastasia Anastasia Vladimir Megre (p)

Příběh Vladimíra, který potká Anastázii, ženu nezkaženou dnešním světem, mě učaroval. Jdu se pustit do dalšího dílu. ;)

08.01.2024 5 z 5


Čert Barborka: Pohádky babičky Kuličky Čert Barborka: Pohádky babičky Kuličky Alena Peisertová

Čtyři večery jsme prožívali s dětmi a jejich babičkou, která jim vyprávěla pohádky. Klukům se velice líbil příběh, kdy k nim přišel Mikuláš a čertovi pes utrhl ocas, když bránil nejmenší z dětí.

08.01.2024 5 z 5


Čertí babička Čertí babička Iva Gecková

Nezbedné příběhy přísné čertí babičky, z které má strach i sám Lucifer, nás provázely pár večerů před spaním a klukům se velice líbily.

08.01.2024 5 z 5


Vědma z Dálie Vědma z Dálie Tomáš Lukavec

Pěkný příběh vznikajícího přátelství vědmy Aidy a asasína Fahmiho, která ho učí poslouchat více sebe samotného a najít své já.

06.01.2024 5 z 5


Co o nás prozrazují zuby Co o nás prozrazují zuby Michèle Caffin

Knížka mohla být rozsáhlejší ale i tak velké díky za ní.
*Někdy bývá mezi řezáky mezera zvaná diastema. Lidově se takové poloze říkává "zuby štěstí". Obecně však lidé s touto mezerou mívají potíže se sladěním mužské a ženské části své osobnosti. U mužů to znamená, že je ženy zároveň přitahují i odpuzují. Pokud má diastema žena, uvádí neustále v pochybnost muže, se kterým žije.

02.01.2024 5 z 5


Otoky, lymfa a nejčastější ženské nemoci Otoky, lymfa a nejčastější ženské nemoci Jitka Bičíková

Skvělá knížka, která mi rozšířila vědomosti nejen o lymfě. Je tam mnoho problémů řešeno i z duchovního hlediska - psychosomatiky, což mě velice vyhovuje.

31.12.2023 5 z 5


Neplechy čerta Zbrklíka Neplechy čerta Zbrklíka Sandra Dražilová Zlámalová

Kluci dostali knížku jako dáreček od čertíků jako jedno překvapení z okýnka adventního kalendáře, kde mívali spíše nějaké úkoly. Knížku si hned oblíbili a čertík se stal velkým přítelem. Těšíme se na další díly.

31.12.2023 5 z 5


Madlen Madlen Helena Elvína Dostálová

Pěkný příběh Madlen v propojení se svými rody.
*Jen pár lidí dokázalo ovládat svůj život, probudit v sobě proud lásky. Myslím si a mohu se mýlit, že každý člověk má ve svém těle přesně načasovaný svůj budík, který zazvoní, když je čas na probuzení z manipulace. V ten moment stačí, aby se událo málo, třeba jen záchvěv větru. Nádherně rozkvetlý strom. Padající sníh. Paprsky slunce. Hřejivá náruč země. A je tu probuzení. Vše ostatní, jako války a útlak a tak dále, se už vyzkoušelo a moc to platné nebylo. Jediná platná volba změny je žít podle svého.

17.12.2023


Tajemné absolutno Tajemné absolutno Eduard Tomáš

Knížečka plná hlubokých myšlenek a pocitů Eduarda Tomáše. *Vždyť co jsem já? Když nejsem svým vlastním obalem, co pak ještě zbývá?
Pouze tahle neznámá jemná síla, která se nehýbe a jen pozoruje. Zdá se být bez vlastností a rozhodně je výš než předmětné vědomí. Oživuje všechno - zřejmě ezoterním světlem.

13.11.2023 5 z 5