Disease
Kdysi mě to bavilo víc, s odstupem času už vlastně jen normální romanťárna. Ale ty poměry jsou vykreslené naprosto parádně.
Opět parádní procesní román, jen to finále bylo trochu hrcprc.
Lepší než Kaštánek, finále je megaparádní. Jen to schéma příběhu podobné jako u Zločinu tu holt trochu vyčnívá.
Moc hezká kresba a tentokrát ne tak vyfetlý scénář. Jen mi přišlo, že se tu nechává prostor pro pokračování, ten konec byl dost náhlý.
Ubylo hlášek a i příběh je taková přímočará jednohubka. Nicméně pořád kvalitní čtivo. Změnu nakladatele a tedy i úrovně zpracování také reflektuji negativně. A teď koukám, že se mi potvrdilo, že Daniel Gris je alter ego martina Goffy, což jsem si myslel asi od druhého dílu.
Pěkně napsáno, ale autorka poněkud generalizuje své osobní zážitky. Zajímavé kapitoly jsou o prostituci a pornu. Co se týče "mužského světa", doporučuji přečít tento trochu jiný úhel pohledu:
Slabší finkovka, tohle téma je takové "škvorecké". Asi mi tam chběla větší účast trampů.
Na svou dobu výborný a i dnes hodně solidní dystopie, kterou trochu shazuje budovatelský konec.
Zatím nejnapínavější finkovka. A jako bonus dobové reálie rekreace ROH jak vystřižené z Anděla na horách.
Takový ten konzumní eurokomix, místy trochu ábíčkovské.
Stínadelský omnibus s pěknými ilustracemi Marko Čermáka. I když na Bimbu to nemá...
Mysteriozní a napínavé, jen to tajemství je prozrazeno moc brzy. Přesto důstojné zakončení trilogie.
Slohovka žáka druhého stupně s nějakým tím rádoby poučením. Celkovou literární úrovní horší než Ayn Rand.
Nejakčnější foglarovka ever. Jako bonus vontský Silmarillion a parádní ilustrace od Bimby.
Jako kluk jsem to hltal a i po letech stále kvalitní čtivo. Foglar dovede zaujmout.