Dija Dija komentáře u knih

☰ menu

Píseň moře Píseň moře Samuel Sattin

Píseň moře zbožňuji jako film. Jen co jsem se dozvěděla o komiksové adaptaci, hned jsem pro ni běžela do knihkupectví. Je to nádherný příběh, knížka je úžasně barevná, každý obrázek má spoustu překrásných detailů. Doporučuji číst společně s poslechem soundtracku filmu. Je to krásný, dojemný zážitek.

28.02.2024 5 z 5


Kouzelný kalendář Kouzelný kalendář Jostein Gaarder

Příběh jsem poslouchala jako audioknihu a bylo to moc fajn. Výborně zvolení interpreti, skvělá hudba. Příběh sám o sobě je možná překombinovaný, ale obsahuje spoustu mouder a myšlenek. Do adventního času je to jako dělané.

20.12.2023 4 z 5


Dopisy Otce Vánoc Dopisy Otce Vánoc J. R. R. Tolkien

To byla taková nádhera! Přeju si být malým dítětem a dostávat takhle krásné dopisy. Dojalo mě to a byla jsem absolutně unešená.

16.12.2023 5 z 5


Pod šeptajícími dveřmi Pod šeptajícími dveřmi TJ Klune (p)

Přemýšlím, kdy jsem naposledy četla něco tak krásného. Od čtení jsem se nemohla odtrhnout, jak moc citlivé, bolavé, ale zároveň laskavé a originální to bylo. Neuvěřitelně se těším na další autorovy počiny.

05.03.2023 5 z 5


Poslední věta Poslední věta Lisa Genova

Výborně napsaná knížka. Byť je tedy samozřejmě hrozně smutná, ale je moc důležité psát o těchto nemocech. Dělá to neskutečnou osvětu. Jak to bylo celé ještě propojené s hudbou, tak jediné oko nemohlo zůstat suché. ;)

24.09.2022 5 z 5


Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Spánek je skvělá věc, tak proč se ale v životě tak často podceňuje? Kniha je výborně napsaná, obsáhlá, zodpoví vám lecjaké otázky. Nejvíce mě ovšem dostal výzkum vlivu kofeinu a drog na pavoucích :D.

24.09.2022 4 z 5


Děti nade vše Děti nade vše Delphine de Vigan

Kniha mi svým námětem hodně připomínala seriál Black mirror. Jenže byla tak moc reálná. Vždyť toto se normálně děje. Člověk rychle vymění svoje soukromí pro pomyslnou slávu. Nebo místo žití vlastního života sleduje na YouTube životy ostatních. To je trend dnešní doby, takový bizár řekla bych, který absolutně nechápu. Nicméně kniha je napsána naprosto skvostně, absolutně to zrcadlí současnost. Člověku to ale pořádně rozdmýchá myšlenky.

24.09.2022 5 z 5


Pár much a já Pár much a já Macuo Bašó

Překrásný malý úvod do haiku, který nám především ukáže, jak důležité je žít přítomným okamžikem.

"Jedné noci
poctil mě návštěvou zloděj
a vzal s sebou rok"

12.09.2022 5 z 5


Panda a dráček Panda a dráček James Norbury

Překrásná kniha k zastavení se, k zamyšlení. A ty ilustrace?! Absolutní nádhera! Mám pocit, že v knize chci listovat každý den.

15.05.2022 5 z 5


Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Moc přítomného okamžiku - Kniha o duchovním osvícení Eckhart Tolle

Čtení této knihy jsem si musela dávkovat po malých kouskách, protože se mi z toho množství slova PŘÍTOMNOST dělaly mžitky před očima. ;) Úplně by mi vlastně stačila ta úvodní část. Nicméně ano, člověka to v ledasčem posune a věřím, že tuto knihu budu v případě potřeby otevírat a vracet se k ní.

30.04.2022 3 z 5


Půlnoční knihovna Půlnoční knihovna Matt Haig

Příběh mě až tolik nezaujal, nicméně mě kniha přinutila hodně přemýšlet. Retrospektivně se vracet do svého života a v mysli si vykreslovat příběhy, co by bylo jinak, kdyby...

30.04.2022 3 z 5


Deník farářky Deník farářky Martina Viktorie Kopecká

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu a moc mě bavila. Pro mě osobně to bylo další dílo, které veřejnosti tak trochu "polidštilo" církev a předložilo člověku spoustu podnětů k utřídění vlastních myšlenek.

19.02.2022 4 z 5


Poslední bitva Poslední bitva C. S. Lewis (p)

Čekala jsem další pohádkový příběh z Narnie. To co ale přišlo mě absolutně dostalo...

19.02.2022 5 z 5


Karanténa s moderním fotrem Karanténa s moderním fotrem Dominik Landsman

Tato kniha by se dala považovat jako reportáž doby covidové. Jednoho dne se zařadí mezi sci-fi. Každopádně to bylo super. Neskutečně vtipným, satirickým, až zveličeným způsobem popsaná covid doba od úplných začátků. Člověk mohl i zavzpomínat. Nasmála jsem se neskutečně! :)

19.01.2022 5 z 5


Neviditelný život Addie LaRue Neviditelný život Addie LaRue Victoria Schwab

Tak tato kniha je absolutní skvost! Nádherný jazyk, skvělý příběh, spousta myšlenek k zamyšlení. Čte se to samo, moc doporučuji!

07.01.2022 5 z 5


Kouzelné přání Kouzelné přání Chris Colfer

Nádhera! Kniha obsahuje úplně šílený mix všech možných pohádek. Ale dává to smysl. Bylo to krásné, skvěle jsem si u toho odpočinula. Jak je psáno na začátku, i dospělý člověk by pohádky číst měl! Těším se na další pokračování :-) .

26.08.2021 5 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

První díl jsem absolutně milovala. Druhý mě opravdu bavil a byla jsem nadšená z překvapivých momentů. Ale třetí díl mě hrozně zklamal. A moc mě to mrzí, že to tak je. Ale přišlo mi, že se tam najednou objevuje tolik nových postav. A tolik nových věcí se tam děje. Bohužel mě to nebavilo a přišlo mi, že to sklouzlo k úplně jinému příběhu, jinému světu, než k tomu, který byl představen a nastaven ve Smrtce. Špatně se mi to četlo, kdyby to alespoň
bylo trochu kratší. Třeba na to budu mít jiný názor, až si to někdy přečtu znovu, ale zatím u mě převládají tyto pocity. :-( Každopádně klobouk dolů za to, co autor stvořil za svět. První setkání s tím světem ale bylo bezkonkurenčně nejlepší.

19.08.2021 3 z 5


Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Tohle byl opravdu moc krásný příběh. Hezky plynul, nepotřeboval žádnou akčnost. Nádherné byly popisy přírody a zvířat. A úplný závěr? Bomba.

10.07.2021 5 z 5


Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Ústřičkova smutná smrt a jiné příběhy Tim Burton

To bylo tak krásně morbidní. Prostě Tim Burton.

13.04.2021 5 z 5


Tajný život stromů Tajný život stromů Peter Wohlleben

Při čtení této knihy jsem se utvrdila v tom, že není důmyslnějšího a propracovanějšího systému než přírody. Měli bychom si jí vážit více. Těším se na další autorovy knihy.

29.03.2021 5 z 5