Denny456 Denny456 komentáře u knih

☰ menu

Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem Stephen King: Kompletní průvodce životem a dílem Bev Vincent

Velmi dobře zpracované. Bavilo mě to.

15.04.2024 4 z 5


Znamení jednorožce Znamení jednorožce Roger Zelazny

Amber jem četl, když vyšel poprvé. Tehdy mě to přišlo jako úplná bomba a vzhledem k tomu co vycházelo před tím, tak to bomba taky byla. Bohužel ten text trochu vyčpěl a hlavně jsou jedotlivé knihy dost neuzavřené. V podstatě se v nich nic moc neděje a čeká se na další knihy.

15.04.2024 3 z 5


Kocovina šumavského léta Kocovina šumavského léta Martin Sichinger

Autor a jeho styl psaní mě neuvěřitelně sedí. V pozadí skvělého popisu doby před listopadem je úměrná detektivka s pátráním po tom co se před lety stalo. Velmi uvěřitelné postavy, skvěle napsané.

15.04.2024 5 z 5


Husité na Žižkově: Pomíjivá paměť pražské periferie Husité na Žižkově: Pomíjivá paměť pražské periferie Petr Čornej

Knihy Petra Čorneje mají vždycky něco do sebe a ne vždy najdete to co na první pohled slibují. A to neznamená, že by to bylo negativní hodnocení. Husité na Žižkově se v podstatné části textu zabývá názvy ulic a jejich proměnou a také starostou Hartvigem. Je to velmi zajímavý pohled na historii, i když ne každého to musí bavit.

04.04.2024 3 z 5


Pytel kostí Pytel kostí Stephen King

A letošní King je splněn. Pytel kostí je klasická Kingovka. Tedy delší text napěchovaný spoustou odboček od hlavního děje. To je to co King píše. A tady to naplnil vrchovatě. Za mě super čtení.

04.04.2024 4 z 5


Šťastné zítřky, úzkostné včerejšky: Eseje a jiné texty o kolizích na české cestě ke komunismu Šťastné zítřky, úzkostné včerejšky: Eseje a jiné texty o kolizích na české cestě ke komunismu Jiří Suk

Zajímavá knížečka sestavená z textů v médicích, rozhovorů a polemik. Autor je profesionální historik, ale i politolog. V knize jsou obě polohy jasně patrné. Někdy ustupuje nevyhraněný hisrotik vyhraněnému politologovi a je to znát. Přesto je to zajímavé čtení, byť s autorem asi není možné ve všem souhlasit.

04.04.2024 3 z 5


Tito a jeho soudruzi Tito a jeho soudruzi Jože Pirjevec

Parádní bichle napěchovaná všemi možnáými daty a texty o Titotvi. Ten byl pro Jugoslávce velkým pojmem a byl jsem překvapený jak moc se dokázal prosadit i ve světě. Pokud se někdo o Jugoslávii zajímá, tak toto je poviná četba.

04.04.2024 4 z 5


Asterix a zlatý srp Asterix a zlatý srp René Goscinny

Asterix se rozjíždí. Ještě pořád je krsba trochu jiná než jsme zvyklí dále, ale už se cizeluje. A scénář je klasicka. Paráda.

04.04.2024 4 z 5


Jak Obelix spadl do druidova kotle, když byl malý Jak Obelix spadl do druidova kotle, když byl malý René Goscinny

Taková blbůstka na přečtení a prohlédnutí. Pánové se chtěli asi jen pobavit mezi příběhy.

21.03.2024 3 z 5


Asterix z Galie Asterix z Galie René Goscinny

Klasika klasik, co více říct:

21.03.2024 5 z 5


Stezka Českem Stezka Českem Martin Úbl

Knížka o chození a novém fenoménu v ČR. Místy je psaní velmi vtipné, místy trochu méně, ale celkově se kniha čte pěkně a člověka nabudí, což je přesně účelem.

21.03.2024 4 z 5


Mort Mort Terry Pratchett

Poprvé Smrť u Pratchetta ve větším formátu. Mě baví každý knížka autora ze Zeměplochy, ale tato je o příčku víše než předchozí Čároprávnost, byť pořád o příčku hůře než první dva díly s Mrakoplašem. Pořád je to ale jen takový rozjezd. :)

21.03.2024 4 z 5


Stručné dějiny Sovětského svazu Stručné dějiny Sovětského svazu Sheila Fitzpatrick

Za mě jednoduše a stručně. Navíc autorka není úplně zatížena evropským vnímáním Sovětského svazu, což je jistě přínosem. Je to takový vstup do těchto dějin a zvládne to každý laik.

21.03.2024 4 z 5


Uspořádání světa Uspořádání světa Henry Kissinger

Ve knize najdete desítky myšlenek na to jak se vytvářel současný svět z pohledu amerického profesionálního diplomata a "polopolitika". Je to samozřejmě trochu zaujaté jistým zboštěním Ameriky, ale proč ne. Nemusíte se vším souhlasit a asi ani nebudete, ale to možná autor ani nechtěl. On vypráví jak to vidí on a zároveň vám dá možnost přemítat nad opravdu velkým množstvím otázek.

07.03.2024 5 z 5


Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Sudetský dům: Jaro - léto 1945 Štěpán Javůrek

Tak první knize autora "Chaloupkám" jsem dal jasný odpad. A ani po roce a půl si nemyslím, že by to nebylo zasloužené. V této knize je cítit, že autor se alespoň trochu vypsal. Pořád je to napsané velmi jednoduchou češtinou s velmi slabými dialogy. Navíc během čtení jsem si často vzpomněl na obsahově podobně zpracovaná témata v jiných knihách. Nejčastěji Zdivočelá země od Stránského, ale dobře. Stále je děj dopředu předvídatelný. Celkově se to čte trochu lépe. A co jsem ocenil už není žádná cikánka, která vám předvídá budoucnost :)

07.03.2024 2 z 5


Zvon Zvon Neal Shusterman

Ze všech třech dílů rozhodně nejslabší. Myslím, že si autor měl po napsaní sednout a sebekriticky vyškrtat tak 200 stran. Pak by kniha byla sevřená, měla jasně daný děj a hlavně nenudila. škoda. Takto musíte sem tam překlenout nudnou pasáž, která má tu 10, tu 20 strana k ději nijak nepřispívá. Jako zakončení série to bylo slabé.

25.02.2024 3 z 5


Olympia Olympia Volker Kutscher

Sedmičku a osmičku, tedy Marlowa a Olympii jsem četl v jednom zátahu na dovče. A evidentě je jde i společně hodnotit. Rath je pořád super. Skvělý popis života v Německu. Trošku krkolomnější zápletky kriminalistické. To mi ale moc neva, protože na detektivky moc nejsem a ani si nejsem jistý, že toto pravé detektivky jsou. Proplétání historických postav a dějů je čím dál lepší. U Olympie mě začal vadit nepřekládání angličtiny. A slyšel jsem, že v dalším díle je to ještě horší.

18.02.2024 4 z 5


Marlow Marlow Volker Kutscher

Sedmičku a osmičku, tedy Marlowa a Olympii jsem četl v jednom zátahu na dovče. A evidentě je jde i společně hodnotit. Rath je pořád super. Skvělý popis života v Německu. Trošku krkolomnější zápletky kriminalistické. To mi ale moc neva, protože na detektivky moc nejsem a ani si nejsem jistý, že toto pravé detektivky jsou. Proplétání historických postav a dějů je čím dál lepší. U Olympie mě začal vadit nepřekládání angličtiny. A slyšel jsem, že v dalším díle je to ještě horší.

18.02.2024 4 z 5


Legendy & latéčka Legendy & latéčka Travis Baldree

Slyšel jsem na to pět chválu. No není to špatný, ale hit sézóny taky ne. Čte se to klidně a vše je tak ja má být. Tak jak se pomalu rodí kšeft s kávou, tak pomalu jde i "děj" knihy. Na konci je pak krátká povídka o tom co bylo předtím. Za mě skoro lepší.

18.02.2024 3 z 5


Krev pro divoženku Krev pro divoženku Kristýna Sněgoňová

Druhá kniha, kdy první byla pecka se hodnotí vždy hůře. Sympatické mi bylo, že zůstal svět a hrdinové byli jiní. Bylo to trochu méně zábavné něž jednička, ale jen o fous. Samozřejmě super je i obálka, protože ta původní na jedničce byla opravdu strašná.

18.02.2024 4 z 5