deniska89 deniska89 komentáře u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

Další ze strhujících příběhů od Petry Stehlíkové. Opravdu její knihy zbožňuju a obdivuji její styl, názvosloví (ve kterém se občas ztrácím) a ten konec? Už se nemůžu dočkat až budu číst pokračování!

21.12.2017 5 z 5


Kniha zvláštních nových věcí Kniha zvláštních nových věcí Michel Faber

Pro mě první kniha od tohoto autora a příště budu jistě vybírat lépe. Jsem ateista, i když to jistě nebude důvod proč mě kniha nudila. Více sympatií jsem chovala k manželce hlavního hrdiny, než k němu samému. Čekala jsem nějakou hlubší zápletku, vygradování... jediné co mě na knize bavilo, byl pomalý rozklad naší planety ( i když byl sledován dost z povzdálí, to je podle mě velice reálná hrozba.

25.10.2017 3 z 5


Labyrint Labyrint Sigge Eklund

Knihu jsem hltala, protože mě strašně zajímalo, jak to vše dopadne a kam se Magda poděla, až na konci mi došlo, že to vlastně nebyl příběh o ztracené dívce, ale o psychologii a rozebírání vztahů. Přitom, ani jeden ze vztahů nebyl zdravý. Já nevím, buď žiji nudný a nebo spokojený život. Ty náhodné nevěry v knihách jako je tato, mi překáží a budí ve mně dojem překombinovanosti... jako by nestačila ke stížení života psychická, vážná nemoc nebo ztráta dítěte.

06.01.2017 3 z 5


Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Svým způsobem byla kniha napsaná dobře, jinak by se jí těžko povedlo přimět mě několikrát změnit názor na vraha. Bohužel s hlavní hrdinkou jsem se tentokrát nedokázala vůbec ztotožnit, ani nevím jestli to bylo tím jejím alkoholismem nebo spíš jejím postojem k životu, vše vzdávala, jen se litovala... Na konci mi ještě chybělo nějaké ohlédnutí za Scotem či Kamalem, do děje zasáhli celkem významně. Takový průměr, nenadchne ani neurazí. Docela se těším na film.

20.08.2016 3 z 5


Němý křik Němý křik Angela Marsons

Nelze jinak, na tuto knihu člověk musí pět jen samou chválu.
Poutavý příběh, který plyne sám. Člověk nechce knihu ani na chvíli odložit a tak hltá stránku za stránkou, než si všimne, že se blíží její konec, v té chvíli zvolní tempo, aby si mohl ještě chvíli úžívat ten neskutečný pocit. Nemám co bych vytkla, snad jen, že mě zklamal můj šestý smysl a poprvé jsem neuhodla vraha. =) Těším se na další knihu z této detektivní série.

13.07.2016 5 z 5


Smolná sezóna Smolná sezóna Moïra Fowley-Doyle

Kdybych byla o deset let mladší, určitě bych si knížku více užila, ale to samozřejmě není chyba knihy. Příběh jako takový byl celkem fajn, v knížce je nakousnuto i pár závažných témat, to beru jako + v četbě pro mládež. Jinak mi ale přišla dost průhledná, dokola omílala jedno a totéž. Nevím jestli je to třeba chyba překladu, ale je tam i pár rozporů a omylů, které prostě časově do děje nezapadají.

12.04.2016 3 z 5


Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

!!Obsahuje spoiler!!
Knihu jsem dočetla a vlastně moc nevím co si o ní myslet. Je psaná čtivě, to ano. Místy je použitá opravdu krásná čeština, o slovní zásobě autorky není pochyb. Ale ten příběh. Na mě moc protikladů a rozporů. Jak sebevědomá, cílevědomá, inteligentní žena, která dokáže vybudovat milionový podnik, může propadnout nátlaku okolí a vzít si prvního ňoumu, který se jí namane? Konec mi přišel také absurdní. Těžko hodnotit z pozice zdravého člověka, za mě tomu chybělo víc propracovanosti.

14.02.2016 3 z 5