(SPOILER) Kniha se ke mě dostala v rámci štafety od @terr_books, kterou pomáhá pořádat přímo autorům a moc děkuji za možnost si knihu přečíst :)
Kniha je velmi čtivá a ano připomíná HP, ale za mě to vůbec není rušivý prvek. Možná je to tím, že jsem HP začala číst teprve minulý rok, momentálně jsem u druhého dílu, ale nějak mě to neodvádělo od čtení. Musím říct, že některé situace byly hodně podobné, ale jiné byly zase velmi originální.
Strašně moc se mi líbil svět ve kterém se kniha odehrává, magický systém a i to, že "mudlové" (dobře neobdarovaní :D) žijí společně s kouzelníky (obdarovanými). Také co mě velmi mile překvapilo, byl výskyt kouzelných tvorů, ale i těch naši lidových, hlavně Polednice, sympatické dámy :D (kdo četl tak ví).
A co ještě musím vážně vypíchnout je Još. Že prostě není čistě dobrý. Má své temné chvíle a konečně jsme dostali pohled na to co by se stalo, kdyby Harry skončil ve Zmijozelu (byť tady není "Zmijovel" tolik jedovatý :D).
Jediné co bych vytkla je možná délka knihy, nechápejte mě špatně, bichličky miluji, ale s ohledem na to, že by kniha měla nebo mohla být i pro mladší čtenáře, je za mě dlouhá. Může to odradit, hlavně když je to první díl.
Ke konci knihy, jsem měla furt pocit, že to přece nemůže být to finále, že to přece není to za čím jsme se hnali tolik stránek a chvíli jsem z toho byla mrzutá, ale pak mi tak nějak došlo, že přece ani první díl HP není nijak extra, je takový pohádkový a právě rozjezdový. Že ani tam není Voldemort hned od začátku. Takže jsem vlastně nakonec usoudila, že jsem s koncem velmi spokojena a jsem zvědavá co nám autoři přinesou dále a těším se na další setkání s naší trojicí.
Veliké plus za zpracování knihy. Ilustrace na obálce a mapy od Adélky jsou prostě boží a knize dodaly veliký šmrnc.
Partu z Legacy jsem si zamilovala. Klidně bych si přečetla víc knih s jejich osudy, třeba Rykera. Klidně zase v takové novelce jako je tato. Příběh měl za mě všechno. Krásnou romantiku, chemii mezi hlavními postavami, přiměřeně erotiky, vážná témata a krásné prostředí. Tato série je pro mě první od Rebecy a zatím se mi moc libí její styl psaní. Uvidíme dále, v knihovně mám většinu jejich romantik a samozřejmě Čtvrté křídlo, že by konečně na to nastal čas? :D
Ke knize jsem se dostala v rámci štafety, ale na seznamu jsem ji měla už od vydání.
Knize záměrně nedávám hvězdičky, jelikož mi přijde, že se to nějak nehodí. Tím, že to je podle skutečných událostí a taky tím, že nikdo nebyl v její kůži aby to mohl zhodnotit.
Co se týče chování Rebeky, snažila jsem se nesoudit, více než 3/4 knihy jsem se vážně snažila, ale když už po dvacáté (nadneseně) zopakovala tu stejnou blbost, tak už i mě nervy přetekly. Jak říkám, nikdy nevíme jak bychom se my chovali v takovéto situaci, od stolu se to dobře radí, ale přes některé věci jsem se pak už ani já nepřenesla. Doufám, že teď už je na tom lépe a naučila se pracovat s těmi situacemi.
A ohledně knihy a toho jak je napsaná. Nemůžu knihu označit ani za špatnou, ale zároveň ani ne za dobrou. Kniha byť má 208 stran se mi hůře četla. Začátek byl zajímavý, šokující a ještě se to četlo dobře, ale postupem mě štvalo, že tam furt opakovala určité situace co a jak se staly. Stačilo by za mě tam mít popis toho ve chvíli kdy se to děje a následně jednou jak to někomu popisuje.
Tahle kniha je šokující, ale tak nějak zároveň mě to vůbec nepřekvapilo a jako nevěřící, nebo minimálně nevěřící v tomhle smyslu, mi to neotřáslo základy v to co věřím, což je mi jasné, že se může někomu po přečtení stát.
(SPOILER) Zatím asi nejslabší kniha, ale furt hodně čtivá a napínavá. Jako chvílemi jsem si říkala, že to nelogické chování některých osob nechápu, ale stačí se podívat do světa a člověk tak nějak zjistí, že lidé se vážně občas takhle chovají. Trochu mě zklamalo rozuzlení těch fialových desek, že v tom nebyl nějaká větší bomba. Ale vyřešení vraždy ze svatby mě docela dostalo. A občas mě teda Honza Richter a Klára Krupková neskutečně s*ali :D Jako u Kláry bylo chování ještě i pochopitelné, ale i tak :D
Moc se těším na další případ příbramské kriminálky
(SPOILER) Wow...
Kniha mě velmi mile překvapila a chápu to přirovnání k Zaklínači. Jasně tohle je Zaklínač z Wishe, ale velmi povedená kopie :D a to říkám jako obrovský fanoušek zaklínačského universa. Kniha je čtivá a za mě mi Netřesk a Routa velmi přirostli k srdci, o to více mě zasáhlo co se stalo... SPOILER!!!!!
Routu vám paní Ivo asi nikdy neodpustím :D To mě velmi zasáhlo a chvíli jsem myslela, že si z nás střílíte... A ono ne :(
A to samé zjištění, že vlastně celou dobu nevíme pravé jméno našeho hrdiny a taky jeho konec... Upřímně doufám, že se za Netřeskem/Hořcem ještě někdy vydáme a podíváme se na jeho další putování nebo jeho působení u Ťuhýků.
Wau...
Tohle byla velkolepá jízda. Skvělé povídky, kdy ne vždy tam vystupovali klauni v pravém slova smyslu, ale někdy pouze v přeneseném smyslu. Povídky jsou kratší, takže se to velmi dobře a rychle čte. Jasně, ne všechny povídky byly 10 z 10, ale většina se velmi povedla a za mě, nevím proč, se mi nejvíce vryla do paměti povídka Strach z kluků. Největší ironii vidím v tom, že u povídky Klaunské kolegium je na začátku napsáno něco ve smyslu, že jen pro silné žaludky, ale mě nepřišla o nic "horší" než ty co byly před ní. Asi jsem už zvrácená :D
Knihu jsem "četla" podruhé, lépe řečeno jsem ji četla asi 2 roky zpět a teď jsem si ji poslechla. A pořád říkám wau. Když jsem to četla měla jsem s tím krapet problém, že se mi to těžko četlo, ale poslech byl jedna báseň. Je to velmi dobře namluvené a pro mě lépe pochopitelné už z toho důvodu, že je tam hodně vymyšlených výrazů a jazyků, takže se v tom člověk lehce ztratí, s čím jsem při poslechu neměla až takový problém. Moc se těším na další díly, které taky budu poslouchat v nejbližší době.
Kniha má velké plus a to překrásné ilustrace.
Příběh má velkou šanci být úžasný, námět je originální, ale zdálo se mi, že hodně věcí tam bylo odbytých. Strašně moc věci za mě bylo nedořešených. Takže za mě asi trochu zklamání. Ano kniha je pro 8-9 leté čtenáře, ale i ti si zaslouží celistvý příběh. Za mě hvězda navíc za provedení knihy.
Páni....
Tahle kniha mě rozbila a zase poskládala. Sice nejsem už puberťák, ale momentálně bych řekla, že zažívám podobné pocity jak Marky. A musím říct, že některé ty úvahy, to jeho chování, byť se mi nelíbilo, jsem chápala. Val mi není nijak extra sympatická, ale zase to taky nemá úplně jednoduché. A jako musím říci, že poslední kapitola byla past. Myslela jsem, že už půjdu spát, ale kniha mě nepustila. A ten konec? Chvíli jsem otáčela stránku sem a tam a hledala pokračování. Za mě zatím jedna z nejlepších knih tohohle roku.