dencazrnu dencazrnu komentáře u knih

☰ menu

Jezevec Jezevec Fredrik P. Winter

Velmi slibný začátek knihy, který mě absolutně pohltil a já jsem s nadšením otáčela stránku za stránkou. Na začátku každé kapitoly k nám „promlouvá Jezevec“ a kniha tak dostává mnohem více tajemna a snaží se čtenáře vtáhnout do děje. Bohužel tohle napětí knize vydrželo přibližně do poloviny a pak to začalo jít z kopce. Pachatele si myslím, že odhalíte velmi brzy, a tak nějak doufáte, že ještě přijde nějaký zvrat – no a on nepřijde. Celkově je kniha pak nedotažená, spoustu věcí zůstane nevysvětlených, a hlavně ten konec to zase úplně pohřbí. Co oceňuji, jsou krátké kapitoly a střídání pohledů různých osob, ale to je asi tak jediné. Příběh bych shrnula neurazí – nenadchne. Věřím, že v knihovně najdete plno lepších knih, tohle za sebe moc nedoporučuji, což mě mrzí, protože mě začátek opravdu hodně nalákal.

07.04.2024 3 z 5


9. listopad 9. listopad Colleen Hoover

Tohle byla úžasná kniha, která pro mě byla plná emocí, bolesti, lásky, ale i zklamání. Autorka mě opět dokázala citově dostat až na samé dno. U knihy jsem otáčela jednu stranu za druhou a od příběhu Falon a Bena jsem se nemohla odtrhnout. Vždy, když jsem si už myslela, že jsem odhadla, jak se příběh bude vyvíjet, tak autorka přišla a do mé „teorie“ mi opakovaně hodila vidle. Ovšem samotný závěr knihy byl úplně dokonalý a opět jsem se přesvědčila, že Colleen právem patří mezi mé oblíbené autorky.

03.04.2024 5 z 5


Purpurové řeky Purpurové řeky Jean Christophe Grangé

V první řadě se musím přiznat, že jsem malou chvilku byla zmatená, protože se nám v knize souběžně rozjíždějí dva případy, které spolu na první pohled nikterak nesouvisí. Na jedné straně máme svéráze Niemanse a na druhé Karima, který cítí příležitost se blýsknout! Oba policisté mají spousty odlišných vlastností, ale na druhou stranu mají jedno společné – oba chtějí dopadnout pachatele co nejdříve. V knize jsem měla chvíle, kdy mě vyšetřování Karima bavilo o chlup více než jeho kolega Niemans. Každopádně na samém závěru si vše sedlo a já jsem opravdu zírala. Je tedy třeba být opravdu pozorný čtenář, protože míst, kde se člověk mohl u čtení ztratit tam bylo dost, ale na druhou stranu vás příběh natolik pohltí, že věřím, že budete také nadšeni, stejně jako já! Určitě se pustím i do dalšího pokračování s Niemansem a nemůžu se dočkat, jak to všechno bude pokračovat.

03.04.2024 5 z 5


Nelíbánky Nelíbánky Christina Lauren

Tohle byla taková paráda! Poslední dobou nemám úplně šťastnou ruku na knihy od těchto autorek, ale tahle kniha se mi tak skvěle trefila do nálady, že ještě několik dní po přečtení na ní pořád vzpomínám. Kniha byla napsaná s takovou lehkostí, byla vtipná, romantická a všechno si to tak skvěle sedlo! Vůbec mi nevadí, že autorky tentokrát vynechaly pikantní scény (které oni umí napsat) a zaměřily se jen na příběh. Opravdu knihu doporučuji všem, kdo hledají oddechové čtení, bylo vážně super čtení!

03.04.2024 5 z 5


Prázdné křeslo Prázdné křeslo Jeffery Deaver

Já se tady opět budu opakovat, ale to co dokáže Deaver napsat, je naprosto neskutečné. To že je příběh promyšlený do každého detailu, to že je vyšetřování rozepsané krok po kroku mě ani nepřekvapuje, ale to, že autor v závěru vždy udělá deset otoček a pořád to dává smysl, to prostě nechápu. Hlavně když vše zapadne na své místo, tak se akorát plácnete do čela a řeknete si, „sakra, vždyť je to úplně jasný!“. Je to prostě skvělé a moc se těším na další díly!

03.04.2024 5 z 5


Grey Grey E. L. James (p)

Knihu 50 odstínů šedi není třeba nikterak představovat. Myslím, že všichni, víme, o co se jedná. Kniha Grey nám přináší pohled Christiana a máme tak možnost prožít celý příběh znovu avšak tentokrát maličko jinak.

Když jsem si přečetla hodnocení na databázi knih, nepřestávala jsem se místy divit. Čtenáři si stěžují, že autorka více méně přepsala původní příběh a něco málo doplnila. Já si tak říkám a co jako čekali? Je jasné, že tady není příliš velký prostor pro to, aby vznikl úplně nový příběh. Přeci nečekali, že to bude úplně nový příběh....?

Já jsem s knihou byla maximálně spokojená. Dostala jsem přesně to, co jsem čekala. Celý příběh jsem přečetla jedním dechem a moc se mi líbily pasáže, kdy jsme se dostali do dětství Christiana a některé věci tak dostávají větší smysl. Čtenář má šanci pochopit, proč je Christian tak tajemný, ale na druhou stranu bylo vtipné sledovat, že i on má nějaké city, se kterými si zatím neví úplně rady. Na další dva díly se opravdu těším a jsem zvědavá, co dalšího se ještě dozvíme.

03.04.2024 5 z 5


Zlomené srdce Zlomené srdce Tim Weaver

S Timem Weaverem je to mé sedmé setkání a opět jsem u toho, co říkám od samého začátku. Kdyby všechny knihy měly méně stran, příběhu by to určitě prospělo! Přijde mi, že autor se vždy na chvíli zapomene a zbytečně nás zahání do složitých detailů, které celou knihu spíš zamotají, než aby nám pomohly. Tady to bylo zdlouhavé sledování filmů a babrání se v detailech. Ale když jsem se tím vším prokousala, pak už to zase byla jízda, na jejímž konci jsem zůstala zírat s otevřenou pusou. Pořád patří David mezi mé oblíbence, ale asi mi trošku chybí ta zběsilost a nesmrtelnost, na kterou jsem nadávala v prvních dílech :D No jo, autor se nemůže zavděčit všem, ale snad se ještě dočkáme toho, že celá kniha bude od začátku do konce prostě dokonalá :-)

01.04.2024 4 z 5


Lovec Lovec Jack Heath

Upřímně, kdybych měla knihu hodnotit jako celek, dám jí asi mnohem menší hodnocení, protože příběh kanibala – detektiva je na mě prostě moc, ale to je čistě jen můj problém. Na druhou stranu, do knihy jsem šla s tím, že vím, že se jedná o kanibala a proto v celkovém hodnocení tuto skutečnost přeskočím. Celý příběh byl jinak moc hezky promyšlený a vyšetřování mě bavilo. Dvojice Thimothy a Reese je velice různorodá, ale ve finále jim to společně docela klapalo a jejich spolupráce byla místy i dost úsměvná. Co mě teda strašně mrzí, je ten závěr, protože okamžitě potřebujete číst další díl, který však u nás není přeložený, achjooo. Každopádně pokud vám ale nevadí kanibalismus a sem tam nějaká ta šlacha mezi zuby, vzhůru do čtení! O zábavu rozhodně nebude nouze :-)

01.04.2024 4 z 5


Ultimátum Ultimátum T. J. Newman

Za sebe osobně můžu říci, že mě kniha moc bavila a její čtení jsem si maximálně užila. Je pravdou, že místy to už bylo přitažené za vlasy, ale i tak mě to svým způsobem strašně bavilo. Líbilo se mi, že autorka nám nabídla vyprávění z více stran a o zábavu tak nebylo rozhodně nouze. Co mě také překvapilo bylo, že autorka byla sama letuškou, a tak plno věcí čerpala i z praxe. Knize to tak přidalo na čtivosti a autentičnosti a nemusíte se tak bát, že by to celé bylo totálně smyšlené a nesmyslné. Kdyby se autorka pustila do psaní další knihy, určitě si ji ráda přečtu :-)

17.03.2024 4 z 5


Němé oběti Němé oběti Tim Weaver

Ze začátku to vypadalo na další velmi slibný díl. Případ mě pohltil od samého začátku, začetla jsem se a vůbec jsem knihu nechtěla odložit. Jenže pak zase přišlo tolik zlomových situací, kdy jsem se začala ztrácet v ději i postavách a místo toho, abych dostávala odpovědi jsem měla spíš samé další otazníky. Tentokrát bych řekla, že si autor u tohoto dílu nedal úplně záležet na tom, aby vše dovysvětlil a aby vše zapadlo na své místo. Spousty otázek zůstalo nedořešených a otevřených, v některých částech děje se jen velmi těžko orientovalo. Ale i tak pořád nemohu knize odepřít čtivost, kdy i přes její rozsah otáčíte jednu stranu za druhou a nemůžete se dočkat, až tuhle záhadu společně s Davidem rozlousknete. Celkově mám sérii s Davidem Rakerem moc ráda, ale občas bych ocenila, kdyby autor nemotal do příběhu tolik postav, protože člověk má pak tendenci se hodně často ztrácet a musí se vracet k tomu, kdo je vlastně kdo.

3,5*

17.03.2024 4 z 5


Tanečník Tanečník Jeffery Deaver

Tohle bylo opět něco neskutečného. Vůbec nechápu, proč jsem s knihami od tohoto autora čekala tak dlouho. Ve všech ohledech je to prostě dokonalé. Moc se mi líbí, jak si autor dává záležet se všemi detaily, provází nás celým vyšetřováním a nevynechá jedinou maličkost. A když už si myslíte, že víte, tak zjistíte, že jste totálně vedle. Deaver vždy dokáže vše otočit o 180 stupňů a dokonale tak rozbije celou vaši teorii. A nejlepší na tom všem je, že i přes všechny kotrmelce to zapadne na své místo a vám nezbývá nic jiného, než zírat s otevřenou pustou. S nadšením očekávám další díly a jsem moc zvědavá, jak se vztah mezi Lincolnem a Amélií bude vyvíjet. A vlastně celá ta jejich parta mi přirostla k srdci!

09.03.2024 5 z 5


Tři drobné chybičky Tři drobné chybičky Nikki Sloane

Upřímně tento díl se mi hodnotí velmi těžce. Už v předchozím díle jsem měla celkem problém s tím, že erotické scény byly ve větší míře a děj byl upozaděný. To jsem ovšem netušila, co mě čeká v dalším díle. Tady bylo tolik erotiky, že jsem v jednu chvíli měla strach, že snad budu číst jen o tom jednom a nedozvím se vůbec nic okolo. Naštěstí, když jsem se prokousala scénou v klubu, pak už to bylo lepší, ale celkově tady toho už bylo fakt příliš na úkor příběhu. A je to hrozně velká škoda, protože autorka ukázala, že i ten děj umí napsat :-) A další velký problém byl, že jsem si vůbec nemohla zvyknout na Josepha. Velký věkový rozdíl mezi postavami mi celkem vadil a hrozně dlouho jsem tomu celému nějak nemohla uvěřit. Každopádně když jsem si přestala Josepha představovat jako padesátiletého páprdu v tygří košili (nevím, proč to ve mně tolik evokoval), už to pak bylo lepší. Doufám, že v dalším díle se ubere trochu erotiky, přidá se více příběhu a bude to fajn. Protože první díl byl úplně super a pořád doufám, že autorka napíše v tomto duchu další díly..

09.03.2024 3 z 5


Mrchožrout Mrchožrout Jack Heath

Možná to vypadá jako jedna z dalších obyčejných detektivek, ovšem to by Timothy nesměl být kanibal! Od FBI nedostává výplatu, ale odsouzence k smrti na večeři :-) To si myslím, že může být velké lákadlo pro milovníky pěkně krvavých thrillerů a detektivek. I samotný příběh mě bavil, bylo to promyšlené a o zvraty zde nebylo nouze. Já jsem částečně odhadla, co se tady děje, ale samotného pachatele podle mě dokáže trefit málokdo. Upřímně se však přiznávám, že Timothy byl na mě tak trochu moc. Místy se mi v knize opravdu dělalo nevolno a v tomhle asi nejsem úplně cílová skupina. Každopádně po dějové stránce to bylo velmi povedené a určitě si přečtu i druhý díl, na který se moc těším :-)

09.03.2024 4 z 5


Na pokraji sil Na pokraji sil Samantha M. Bailey

Za mě velmi povedená kniha, která mě pohltila už na samém začátku. Díky svému rozsahu a krátkým kapitolám se dá přečíst za dva večery a věřím, že to i pro vás bude napínavé čtení od samého začátku. Velmi se mi líbilo, že se v knize střídaly pohledy z přítomnosti a minulosti a příběh se tak velmi pěkně proplétal. Samotného pachatele jsem lehoučce tušila, ale závěrečné rozuzlení mě i tak dost překvapilo. Určitě to není jeden z nejlepších thrillerů, co jsem četla, ale mě se kniha hodně trefila do nálady a s klidným svědomím ji doporučím dál. Od autorky mám nepřečtenou ještě jednu knihu, takže se do ní určitě v dohledné době pustím.

09.03.2024 5 z 5


Vražedná temnota Vražedná temnota Lisa Regan

Jak se s každým dílem raduji, že je to lepší a lepší, tentokrát musím říci, že tohle je jeden ze slabších dílů této série. Kniha byla čtivá, ale něco tomu všemu prostě chybělo. Odhalit pachatele tentokrát nebylo úplně tak komplikované a celkově mi tady chyběl takový ten wow efekt, u kterého si sednete na zadek s otevřenou pusou. Upřímně kostlivci ze skříně Jossie mě už malinko začínají nudit a doufám, že po tomto díle zůstane její minulost více uzavřena a bude se moci soustředit na budoucnost s Noahem, který stojí po jejím boku! Další díl, který nás čeká už za pár týdnů si určitě s radostí přečtu, protože Lisa Regan patří mezi mé oblíbené autorky, a po jejích knihách vždy ráda sáhnu. :-)

11.02.2024 4 z 5


Kult Kult Camilla Läckberg

Za mě srovnatelný díl s Iluzí. I tentokrát jsem měla problém s tím, že kniha byla místy zbytečně vleklá, mnoho postav a zbytečné odbíhání od základního děje. Opět si myslím, že by knize prospělo, kdyby měla třeba o sto až stopadesát stran méně, protože pak by získala na svižnosti a mnohem lépe by se četla. Každopádně když se člověk prokouše přes začátek a vyšetřování se rozjede – hlavně s příchodem Vincenta, pak vše šlape jako hodinky. Celkově pachatele asi i odhadnete, ale i tak v samém závěru přijde několik kotrmelců, kdy zůstanete sedět s otevřenou pusou. Autoři si tady velmi pěkně přichystali prostor pro další díl a já se nemůžu dočkat, až se zase s Minou a Vincentem setkám. Jen taková malá poznámka pod čarou – bylo by možné, aby hlavní postavy měly mobily u sebe a nabité? Přijde mi to už jako strašné klišé, že v tu nejméně vhodnou dobu není mobil vždycky po ruce :D

11.02.2024 4 z 5


Matt Matt Lauren Layne

Druhá kniha ze série Vlci z Wall Street a opět to bylo velmi povedené. Příběh Sabriny a Matta byl o něco slabší, než předchozí Ian, ale i tak to jsem si čtení užila. Obě hlavní postavy mi sedly a já jsem si je oblíbila hned na začátku. Vlky z Wall Street řadím mezi mé oblíbené romantické série, protože autorka umí skvěle vybalancovat příběh a erotickou linku tak, aby byl čtenář „uspokojený“, ale zároveň nebyl přehlcený jednou nebo druhou linkou. Na třetí díl s Kennedym se velmi těším a myslím, že nás čeká velmi zábavný díl :-)

11.02.2024 4 z 5


Závěj Závěj C. J. Tudor

Autorka se tentokrát rozhodla, že si pro nás nachystá tři dějové linky. První dějová linka se týká Hannah, která se probouzí v havarovaném autobusu. Druhá dějová linka je zaměřena na Meg, která uvízla v lanovce v zimním středisku a jako poslední tady máme Cartera. Ten je pro změnu v odlehlé horské chatě, ve které začíná vypadávat elektrický proud a záložní generátor začíná selhávat.
Na první pohled to vypadá jako skvělý začátek velmi napínavé knihy. I po prvních pár kapitolách jsem si myslela, že to bude aspirant na velmi dobrou knihu začátku tohoto roku. Bohužel po pár desítkách stránek přišlo vystřízlivění a zbytek knihy jsem spíše protrpěla.
Upřímně moc nechápu tu velikou vlnu nadšení a pětihvězdičkových hodnocení. Mě bohužel kniha přišla místy příliš zdlouhavá a nudná. Jak mě na začátku bavily tři dějové linky, tak ke konci mi to už přišlo až otravné. Když už jsem se konečně k něčemu prokousala, tak bum, konec kapitoly a zase jsem musela čekat další dvě dějové linky, než jsem se k tomu vrátila. Chování postav mi přišlo místy úplně absurdní a ten konec to podle mě zazdil úplně. Za mě to tedy byla velmi průměrná kniha a upřímně si pořád kladu otázku, proč to s autorkou stále zkouším, protože očividně to není úplně moje krevní skupina. Ale co už, stejně si ještě Ti druzí a Škvíru přečtu, protože co kdyby náhodou. :-D

11.02.2024 3 z 5


Sběratel kostí Sběratel kostí Jeffery Deaver

Teda tohle byla neskutečná jízda plná zvratů. Já málo kdy dokážu v knize trefit pachatele, ale tady jsem byla až do úplného konce totálně mimo. Vůbec jsem si nedokázala vytvořit nějaký tip, kdo by to mohl být a se zaujetím jsem otáčela jednu stránku za druhou. Na knize se mi velmi líbí, že autor se opravdu důkladně zaměřuje na pátrání. Seznamujeme se s jednotlivými postupy a v celém příběhu nejsou žádné zbytečnosti, které by čtenáře rušily od příběhu. Už se velmi těším na další pokračování a doufám, že si autor udrží laťku takto vysoko!

04.02.2024 5 z 5


Pomocnice Pomocnice Freida McFadden

Tak tohle by byla tak skvělá a dokonalá kniha, kdybych však podobnou už nečetla :-/ Bohužel tady jsem celý příběh odhadla už na samém začátku, jelikož knihy s tímto námětem jsem četla už minimálně tři. Takže moment překvapení při kterém by mi spadla brada se prostě nekonal. Celou dobu jsem si tak říkala, že knize dám maximálně tři hvězdičky, ale vzhledem k tomu, že přeci jen malé překvapení trošku přišlo, tak jednu hvězdičku ještě přihodím. Co musím přiznat je to, že kniha je opravdu čtivá. A pokud jste žádnou takovou nečetli, věřím, že se vám bude opravdu moc líbit. Krátké kapitoly, které se čtou úplně samy a celkový zvrat v knize vás pohltí a zaručuji, že knihu nebudete chtít odložit. Jen tedy nesmíte odhadnout celou zápletku, no :-D

04.02.2024 4 z 5