dasstre dasstre komentáře u knih

☰ menu

Piková dáma Piková dáma Alexandr Sergejevič Puškin

Jedno z nejkratších děl v povinné četbě, nicméně velice zábavné. 4etlo se to dobře

19.05.2016 4 z 5


Čekání na Godota Čekání na Godota Samuel Beckett

Tak čekala jsem něco jiného, ale pořád jsem to pouze četla v rámci povinné četby. Chtělo by to dát si to v divadle, pak bych spíše mohla kritizovat. Četlo se to nic moc, na rozdíl třeba od Revizora. Tak ale je to klasika, takže nelituji.

19.05.2016 3 z 5


1984 1984 George Orwell (p)

Tak tady 4* za konec. Trochu mě dostal, nějak jsem tomu nevěřila. Jinak zbytek super,

19.05.2016 4 z 5


Dědictví otců Dědictví otců Robert Merle

paráda. Takto nenásilně vylíčené náboženské války. Využívám to v dějáku!

19.05.2016 5 z 5


Až delfín promluví Až delfín promluví Robert Merle

Tak tuto knihu jsem přečetla cca měsíc zpátky. Jako vždy musím říct, že se mi líbí Merlův styl psaní. on si nejdříve najde spoooustu informací, pak teprv píše. Je to velice fundované. Někteří autoři si sednou a píšou, aniž by si k tomu něco zjistili. Merle píše tak profesionálně.
Děj mě fascinoval, postavy měly pěkně vykreslené charaktery. Merle se nebojí psát o sexualitě, což je dobře, když to k tomu patří.
Co mě ale zarazilo, byla podivně napsaná přímá řeč. Celá souvětí oddělená čárkami bez uvozovek? ale hlavně to takto bylo na každé páté stránce asi. To mi četbu dost ztěžovalo

19.05.2016


Revisor Revisor Nikolaj Vasiljevič Gogol

Tak tahle kniha byla jedna z nejlepších z povinné četby. Realismus sice je strohý, ale čte se to jednoduše a člověk nad tím moc nemusí přemýšlet. Film s Vlastou Burianem se hodí na porovnání / doplnění k maturitě. Smích skrze slzy!

19.05.2016 5 z 5