dasach komentáře u knih
Zajímavé závěry o lidském rozhodování podpořené výzkumy. Také mě zaujaly příběhy z autorova života, kdy i o svých hrozných zkušenostech píše vtipně. Kniha je psána lehkým stylem a dobře se čte.
Knihu jsem četla už několikrát. Pokaždé mě nakopne. Například salámová a ementálová metoda na mě funguje výborně. Bohužel mi to nakopnutí dlouho nevydrží, ale to nebude problém knihy:-).
Kniha mě bavila, ale byla pro mě jako pro laika dost složitá. Čekala jsem, že téma bude podáno lehčím, méně odborným stylem.
Vidím dobře a byla bych ráda, aby mi to vydrželo co nejdéle. Proto jsem přestala číst po pár stránkách z důvodu miniaturního písma. Nemohu tedy hodnotit obsah.
Kniha o tom, že optimismus je vlastně evoluční nutnost. Realisty jsou podle autorky jen lidé s klinickou depresí. Kniha je zajímavá a přináší názory stojící za zamyšlení.
Překlad pokulhává. Používat při zmínce o útocích na budovy Světového obchodního centra datum ve formátu 9.11.2001 mi nepřipadá jako nejlepší nápad. Třešničkou na dortu je "kámen filozofů".
Metody, jak se zbavit strachu, dávají smysl, i když nejsou nijak převratné. Bohužel vše je podáno nudným a rozvláčným stylem.
Podle mého názoru je kniha velmi čtivá. Přináší fascinující poznatky o tom, jak držení těla působí na naše emoce a chování. Doporučuji také výbornou autorčinu přednášku na TEDu.
Kniha o tom, proč současný trend při výběru zaměstnání "následuj svou vášeň a peníze přijdou samy" nefunguje a vede jen k nespokojenosti a časté fluktuaci. Autor ukazuje jiný směr - získání mistrovství ve svém oboru a následné přizpůsobení si své práce podle svých preferencí. K tomu dává příklady lidí, kteří dosáhli toho, že milují svou práci.
Téma se mě hodně týká, protože posledních několik let často přemýšlím, že bych úplně změnila obor. Kniha mě z tohoto nápadu tak trochu vyléčila a ukázala, že jsou i jiné cesty.
Souhlasím s deynna. Kdybych si lepila lístečky s afirmacemi po bytě, asi by si manžel a dcera mysleli, že jsem se zbláznila. Jinak kniha patří určitě k tomu lepšímu, co bylo na téma pozitvního myšlení napsáno.
Příliš pomalé. Kniha mě nudila. Zpomalená jsem hodně, ale takhle moc zase ne.
Autor píše lehce a vtipně. Kniha se čte velmi dobře. Docela mě nakopla, což se mnoha knihám tohoto typu nepovedlo.
Autor neříká nic nového. Pokud je to pro někoho první kniha o osobním rozvoji, může si z ní něco vzít. Já jsem jich přečetla desítky a tady se nic zajímavého nedozvěděla. Nudila mě a musela jsem se do čtení nutit.