Danduli Danduli komentáře u knih

☰ menu

Strom věčnosti Strom věčnosti Marie Lu

Jsem moc ráda, že jsem se k této sérii dostala. Bylo úplně jedno, že sérii psalo více autorů. Knihy byly i tak napínavé a po celou dobu jsem je četla jedním dechem. Ze začátku jsem Mej-lin neměla moc ráda a byla mi nesympatická. Po přečtení všech knih jsem si i jí nakonec oblíbila. Celou dobu jsem se bála o osud všech čtyř padlých a jejich lidských společníků a ke konci knihy, když to vypadalo, že Rolan, Conor, Abeke a Mej-lin přijdou o své zvířecí přátele i nějaká ta slza ukápla. Knihy byly plné napětí, zrady, smutku nad ztrátou přátel, ale i odvahy, síly přátelství a lásky. Prostě skvělé.

13.05.2019 5 z 5


Pokrevní pouto Pokrevní pouto Garth Nix

Tak tento díl mě vůbec nezklamal. Čekala jsem skvělý akční a napínavý příběh a dočkala jsem se ho. (Jako vždy když se do toho pustí Garth Nix). Po přečtení tří dílů, každý od jiného autora, jsem velmi spokojena. Všechny knihy jsou napínavé, čtivé a velice mě baví.

06.05.2019 5 z 5


Zrození hrdinů Zrození hrdinů Brandon Mull

Myslím si, že je to velice dobře napsaná kniha. Četla jsem jí jedním dechem. Kniha byla napínavá, plná akce a musím říct, že ani chvilku jsem se nenudila. Námět, o spirituálních zvířat je velmi zajímavý. Celou dobu mne kniha nutila přemýšlet nad tím kdo je vlastně z nich ten dobrý - jestli ti se zelenými plášti nebo druhá strana, až ke konci jsem se dozvěděla, že těmi dobrými jsou Ti, kterým jsem celou dobu držela palce. Řadím se mezi dospělé a takové knihy mám jako oddechovky, ale musím říct, že být dítětem určitě bych si tuto knihu přečetla. Na knize je opravdu vidět, že je to úvod do světa Erdasu a o tom jak se znovu vrátili padlí, ale to jí určitě neubírá na zajímavosti.

16.04.2019 5 z 5


Thorovo kladivo Thorovo kladivo Rick Riordan

Knihy Ricka Riordana jsou pro mne naprostá oddechovka. :-) Vždy čekám co autor ještě vymyslí. Kniha je čtivá a zábavná.

06.11.2018 5 z 5


Meč a tomahawk Meč a tomahawk Miroslav Žamboch

Opět jsem si knihu užila. Od začátku knihy Vás příběh tak vtáhne, že prožíváte jaké je to plavit se po moři, jak unavení Vikingové musejí být při boji se živlem a plavbě na moři, jakou bojechtivost v sobě ukrývají, ale i radost s nadcházející bitvy a objevení pevniny. Četla jsem to jedním dechem a jsem ráda, že jsem se k této sérii dostala.

10.01.2017 4 z 5


Není krve bez ohně Není krve bez ohně Miroslav Žamboch

J.F.Kovář právě nastoupil do agentury E.F. Nestačí se, ale ani rozkoukat a už ho čeká velmi náročná mise. Opět se kniha velmi dobře četla. Jsou to takové moje oddechovky, ale nemůžu říct, že by knihy byly nudné, právě naopak. Kniha je plná zvratů, napětí a zakončení mise tím, že v bitvě na Slavkově pomůže Kovář s Vegou Napoleonovi tím, že proti X-Hawkovým tankům použijí stíhačku mne opravdu rozštípalo. :-)

10.01.2017 4 z 5


Pašerák Pašerák Miroslav Žamboch

Kniha se mi četla velmi dobře. Zvládla jsem jí přečíst za pár hodin a jdu na druhý díl. Příběh J.F.Kováře mne zaujal asi hlavně kvůli tomu, že má spád, dobře se čte, je plná dobrodružství a agenti co mohou cestovat mezi paralelnímy světy, Hm, velmi zajímavý námět.

06.01.2017 5 z 5


Smrtící duchové Smrtící duchové Stacia Kane

Z této knihy mám smíšené pocity a vůbec nevim jestli se ještě vrátím k tomu, abych jí dočetla. Nějak mi nesedlo, že hlavní hrdinka je čarodějka závislá na drogách. Jinak se kniha čte velmi dobře. Řekla bych, že je to kombinace světa Kate Daniels a Alex Craftové.

22.06.2015 2 z 5


Páteř světa Páteř světa Robert Anthony Salvatore

Musím říct, že tenhle díl mě zrovna moc nezaujal. I když příběhy o Drizztovi patří mezi mé nejoblíbenější a zamilovala jsem si každého ze společnosti jeho přátel, tato kniha je z nich řekla bych nejslabší. Možná mi v ní chyběl Drizzt, Guen, Catti, Bruenor a Regis, protože tato kniha je pouze o Wulfgarovi a o tom jaké bylo jeho putování než se zase vrátil zpět ke svým přátelům, ale měla jsem co dělat, abych jí vůbec dočetla a neodložila - což se mi u předchozím dílů nikdy nestalo. Nemůžu říct, že by kniha nebyla napínavá a plná zvratů, ale nějak mě neoslovila. Pouze jsem se dozvěděla to jak Wulfgar přišel k ženě a dítěti a o jeho boji s alkoholem.

02.09.2014 3 z 5


Noční směna Noční směna Cassie Alexander

Myslím, že jsem od této knihy čekala mnohem víc.. Jediné plus je nemocniční prostředí. Kniha je čtivá, ale byla jsem ráda, když jsem ji dočetla a do dalších dílů se asi nepustím.

04.06.2014 2 z 5


Spálená mrazem Spálená mrazem Patricia Briggs

Po přečtený předchozího dílu jsem se docela bála, že autorce dochází nápady a další díl nebude nic moc, ale jsem ráda, že jsem se mýlila. Vždycky, když nevím co číst se vrácím k Mercy, protože se u knih dobře pobavím a moc dobře se mi čtou, hlavně kvůli napínavému ději.

09.05.2014 5 z 5


Čarodějka stínů Čarodějka stínů Kalayna Price

Tahle kniha se mi velice dobře četla, stihla jsem to během jednoho dne a nemohla jsem se odtrhnout. Přijde mi to jako mix Anity a Mercy.

09.05.2014 5 z 5